Žozeova logika: Ne daš za odbranu? Daj za špica!

Murinjo, ako ostane u Mančester junajtedu do januara, želi da dovede napadača iz kluba koji je nekada vodio. . .

Fudbal 19.09.2018 | 13:00
Žozeova logika: Ne daš za odbranu? Daj za špica!
Žoze Murinjo je u otvorenom sukobu s izvršnim potpredsednikom Edom Vudvardom, pošto njih dvojica nikako nisu mogli da se usklade tokom letnjeg prelaznog roka...

Portugalac je sastavio listu pojačanja koja su mu neophodna, dok Mančester junajted nije hteo da usliši njegove želje, pa je na kraju dobio tek Freda i Dijega Dalota, a propali su pregovori sa svim štoperima koje je Murinjo označio kao mete!

To se već oseti ove sezone posle mnogobrojnih kikseva Krisa Smolinga, Viktora Lindelefa i Erika Bajia, pa je pod znak pitanja došla i budućnost Žozea Murinja na "Old Trafordu".

Ukoliko ipak "preživi" do januarskog prelaznog roka, spremio je novu listu pojačanja za direktore kluba i prvo ime na tom spisku nije defanzivac - već napadač - iako mu je to jedna od "najsigurnijih pozicija" u timu od angažovanja Romelua Lukakua prošlog leta.

Kako prenosi portugalski list "Ole", Murinjo želi da dovede Maura Ikardija iz Intera i tražio je od Junajteda da plati izlaznu klauzulu od 110 miliona evra.

Argentinac je već godina jedan od najboljih strelaca u Seriji A, ali kao da se ambicije dva kluba ne poklapaju i to je osetio sam Ikardi koji želi da se oproba u jačem klubu, pa su se tako za njega ovog leta stidljivo raspitivali Real Madrid i Čelsi.

Ukoliko mu se dopadne poziv Murinja, biće zanimljivo videti na koji način će "Specijalni" uklopiti njega i Lukakua, odnosno da li će Belgijanac otići na desnu stranu kako je to često znalo da bude u dresu Evertona, dok je povremeno na toj poziciji igrao i za reprezentaciju svoje zemlje - opet kod istog trenera, Roberta Martineza.

Ikardi je poput Lukakua rođen 1993. godine, a od dolaska u Inter iz Sampdorije odigrao je 184 meča za klub u kom je kapiten i postigao 107 golova.

Nekadašnji "đak" Barselone, ipak, još uvek nije debitovao u Ligi šampiona i to je možda jedina "sitnica" koja je kočila velikane da potroše veliki novac na njega. S obzirom na to da je Inter ove sezone izborio plasman u to takmičenje, videćemo kako će se Ikardi sada snaći...

Protiv sebe imaće odbrane upravo Barselone, Totenhema i PSV-a.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar