Priča: Ja sam Danijele de Rosi, vlasništvo navijača Rome!

„Da li znate šta znači biti simbol Rome? To znači da nemate izbora. Uvek nosite ogromnu odgovornost na ramenima“, kaže legendarni Kapitano futuro.

Fudbal 18.09.2018 | 23:00
Priča: Ja sam Danijele de Rosi, vlasništvo navijača Rome!
Posle Totija je nemoguće napraviti novog Totija, ali Rim zato ima svoje ostale podanike. Jedan od najodanijih sinova Večnog grada i Rome je Danijele de Rosi, kojem je jedina mana to što je stasao, odrastao i omatorio u eri legendarnog Princa Rima.

Sada već legendarni Kapitano futuro priča o tome koliko je teško rođenom Rimljaninu teško da nosi dres Đalorosa.

"Da li znate šta znači biti simbol Rome? To znači da nemate izbora. Uvek nosite ogromnu odgovornost na ramenima. Kada sam u prošlosti imao ponude, kada smo bili na ivici stečaja i kada stvari nisu išle pravim tokom, kada vas neko pozove nije vaše da odgovorite, jer ja sam Roma u vlasništvu Rome. Danijele de Rosi je vlasništvo Rominih navijača", rekao je De Rosi.

Roma je doživela brojne promene u igračkom kadru. Od rođenih Rimljana tu je još Alesandro Florenci, kojem će pripasti kapitenska traka nakon De Rosijevog odlaska u penziju.

"Ovo je zdrava grupa koja pomaže novim igračima da se usavrše pozdravljajući ih na pozitivan i spontan način. Da je do mene, zadržao bih sve svoje kolege, posebno zato što volimo jedni i druge i mnogo nam je žao kada neko ode. Tu su i ideje trenera, predsednika, direktora, moramo svi zajedno da se usaglasimo", kaže De Rosi.

Juventusovoj dominaciji se ne vidi kralj. Roma je klub koji je u protekloj deceniji najčešće bio drugoplasirani, ali je sada niko ne smatra za glavnog favorita za osvajanje trofeja.

"Juventus nije sa druge planete, iako je sigurno jači od ostalih ekipa u Seriji A. Na finansijskom nivou oni mogu da priušte investicije koje ne može nijedan drugi klub. U tom smislu, oni putuju odvojenom stazom. Međutim, svi igramo na terenu i videlo se da im bodovi nisu sigurni u mečevima protiv Kjeva ili Parme. Moramo da budemo među prva četiri, jer je to naš nivo. Moramo da potvrdimo svoj status kao redovni učesnik Lige šampiona. Posle toga ćemo videti gde smo. Ako pobedimo sve ostale, a izgubimo samo u međusobnim mečevima sa Juventusom, ostaćemo samo bez šest bodova, nme možemo razmišljati o tome da su oni sa druge planete. Moramo da verujemo u čudo, jer ćemo u suprotvnom izgubiti motivaciju", dodao je kapiten Rome.

De Rosi je potpisao novi ugovor sa Romom, bez obzira što je imao interes Intera i klubova iz MLS lige.

"Nisam želeo da odem i ostanem u lošem sećanju navijača kada su u pitanju moje igre. Osećao bi se loše da naspustim Romu u 35. godini i provedem dve godine u SAD. Osećao bi se kao šljam i da sam otišao da se priključim nekom drugom italijanskom klubu. Želim da iskusim život u Americi, ali to mogu učiniti kao igrač ili na odmoru, što se već dogodilo ovog leta. Takođe, isti je slučaj i sa Bokom Juniors, koju moju da gledam kao navijač sa tribina ili na terenu".

Definitivno ne postoji dilema gde će uslediti kraj karijere. Oproštaj bi mogao da liči na onaj koji je ima Frančesko Toti prošlog leta.

"Ovde će biti poslednja utakmica. Mora biti. Tog dana kada se povukao Frančesko Toti pomislio sam u sebi: Pre ili kasnije će doći moj red. Videlo se da mu je bilo stvarno teško. To je bio dan svih romanista, jake emocije, dirljivi trenuci, duboka osećanja, ali to se moralo dogoditi. Bilo je teško videti svog prijatelja, kojeg si svakoga dana gledao kao saigrača, da više nije u istoj svlačionici", poručio je De Rosi.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar