Paunović uskoro odlazi iz Čikaga!

Srpski fudbalski trener Veljko Paunović uskoro će napustiti Čikago, prenose američki mediji.  Veljku Paunoviću isteklo vreme u Čikagu! Vlasnici Fajera navodno nisu još odlučili da li da otpuste srpskog stručnjaka ili sačekaju kraj sezone u oktobru.

Fudbal 18.09.2018 | 08:00
Paunović uskoro odlazi iz Čikaga!
Kako se navodi, samo je pitanje da li će MLS ligaš sačekati kraj sezone u oktobru i istek Paunovićevog ugovora ili će on pre toga dobiti otkaz.

Čikago se trenutno nalazi na poslednjem mestu Istočne konferencije i daleko je od plasmana u plej-of.

Trener selekcije Srbije koja je na Novom Zelandu postala omladinski prvak sveta preuzeo je Čikago krajem 2015. godine, a prethodne sezone odveo je klub u plej-of sa treće pozicije.

Posletri sezone i samo jedne plej-of utakmice završeno porazom od 0:4 na "Tojota stadionu" izgleda da je došao trenutak za rastanak.

Čikago Fajer, prema pisanju američkih medija, odlučio je da potraži novo rešenje za trenera prvog tima umesto našeg stručnjaka, Veljka Paunovića (41).

Bivši generalni menadžer "vatrogasaca", a od jula ove godine predsednik kluba Nelson Rodrigez, navodno se složio u razgovoru sa većinskim vlasnicima Endrjuom Hauptmanom i Džoom Mansuetom da je vreme za promenu. Ono oko čega se nisu još dogovorili je da li će Paunović biti smenjen posle serije od jedne pobede i jednog remija u poslednjih 11 mečeva ili će Fajer privesti sezonu kraju u oktobru i tada objaviti prekid saradnje.

Paunović je imenovan za trenera Čikaga u novembru 2015, nakon što je tog leta sa omladinskom reprezentacijom Srbije na spektakularan način osvojio U-20 FIFA svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

U prvoj sezoni, popularni "Paun" zabeležio je skor 7-10-17 i zauzeo poslednje, deseto mesto na Istoku pred početak plej-ofa, ali su njegovi poslodavci bili zadovoljni i uvereni da rezultati tek dolaze što je i nagovestila 2016. godina u kojoj je Fajer zaigrao daleko bolje i skorom 16-7-11 kao treći ušao u plej-of.

* Paunovićev skor u takmičarskim mečevima je 36-23-45 (170:186) *

Ipak, u prvoj rundi Paunovićev tim doživeo je debakl na svom stadionu i izgubio od Njujork Red Bulsa rezultatom 0:4, nakon čega je nastavljena rekonstrukcija tima, ali i kluba.

Po ugledu na ostale franšize u MLS, i Čikago je angažovao veliku zvezdu evropskog fudbala na zalasku karijere, Bastijana Švajnštajgera, Paunović se pojačao i drugim srpskim internacionalacem, kada je Aleksandar Katai pozajmljen iz Alavesa i pridružen prvom strelcu ekipe, Nemanji Nikoliću, ali stvari nisu krenule u željenom smeru...

Većinski vlasnik kluba od 2007. godine, Hauptman, prodao je 49 odsto akcija lokalnom biznismenu Mansueti, Rodrigez je posle tri sezone na poziciji prvog operativca avanzovao na mesto predsednika, a ekipa u julu ušla u crnu seriju iz koje nije izašla do danas iako je remi sa Kolumbusom Kruom 1:1 bio tek druga utakmica u tom periodu u kojoj nije zabeležen poraz.

Fajer sa skorom 6-6-15 deli poslednje mesto Istoka sa Orlando Sitijem.

Čikago je ove sezone igrao dobro u Open kupu u kom je eliminisao Kolumbus posle penala (rezultat je bio 10:9, 2:2), Atlantu Junajted (0:1), Lujvil Siti (4:0), da bi u polufinalu Filadelfija Junion bila ubedljiva u Česteru (3:0). Filadelfija je, inače, Paunovićev poslednji klub u profesionalnoj karijeri, koju je završio 31. decembra 2011. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar