''To sa Serenom je s**nje!''

Hoće li sad i pravila da menjaju zbog nje? Češka teniserka Barbora Stricova oštro je kritikovala američku koleginicu Serenu Vilijams zbog ponašanja u finalu US opena.

Tenis 17.09.2018 | 17:30
''To sa Serenom je s**nje!''
Vilijamsova je u finalu US opena vikala na sudiju Karlosa Ramosa i govorila mu da je lopov jer joj je posle upozorenja oduzeo gem u drugom setu finala sa Naomi Osakom.

Japanka je posle oduzimanja gema Sereni povela sa 5:3 i kasnije odservirala za 6:4, pobedu i trofej US opena.

U danima nakon finala, teniska javnost je ostala podeljena, jedni su stali na stranu Amerikanke, drugi na stranu sudije Ramosa. 

"To je s**nje, to da li je sudija muškarac ili žena nije važno. Poređenja radi, ja nikad nisam videla Nadala da tako viče na sudiju. Ramos je čvrstog stava i jedan je od najboljih sudija na svetu. Uradio je šta je morao da uradi jer je prešla granicu", rekla je Stricova za češki Sport. 

Ona se pita i da li bi se Serena drugačije ponšala da nije to što jeste. 

"Da li je morala da se ponaša drugačije samo zato što je Serena Vilijams? Zanimljivo mi je to što tako radi samo kada gubi", kaže Stricova i dodaje da i sama dobija mnogo upozorenja od sudija u stolici. 

"I ja dobijam upozorenja, ali me je saopštenje WTA iznenadilo. Hoće li se pravila menjati u mečevima koje igra Serena? Ako bude tako, javite mi", rekla je Stricova. 

Sudija Ramos se u međuvremenu vratio svom poslu po prvi put posle tog finala i bio glavni sudija u Dejvis kup meču između Hrvatske i Francuske kada su igrali Marin Čilić i Fransis Tiafo. 

"Samo se fokusiram na svoj posao trenutno i na ovaj meč. To je sve što mogu da kažem", kratko je prokomentarisao Ramos.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar