''Vajda mi kaže...''

Novak spreman za 3 meseca i spremi ga za dve nedelje! Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića rekao je da je sumnjao da Novak može postići ono šta je uspeo sada, pa je i Slovak dobio pohvalu od kolege Emilija Sančesa.

Tenis 18.09.2018 | 21:30
''Vajda mi kaže...''
Nekoliko meseci nakon obnove saradnje sa srpskim teniserom Vajdi se smeši priznanje za trenera godine, a Đokoviću mogući povratak na prvo mesto ATP liste.

Vajda je Đokovića vodio do dve Grend slem titule ovog leta, posle dve godine "posta", ali i do trofeja jedinog mastersa koji Novak nije ranije osvajao – Sinsinatija.

"14 je stvarno brojka. Mislim, neverovatno je: 14! Doskora su Federer i Nadal bili mnogo ispred što se tiče Grend slemova. Sada je Novak tako blizu. Tri daleko od Rafe i šest od Rodžera. Sad stvarno možemo da očekujemo da napadne to mesto broj 1 do kraja godine", rekao je Vajda alii dodao da je to za sada daleko. 

Španski trener Emilio Sančes pohvalio je Slovaka i podsetio se razgovora njih dvojice iz Madrida proletos. 

"Rekao mi je da naporno trenira i da će za dva, tri meseca biti spreman. Bio je spreman posle dve, tri nedelje. Rim i Rolan Garos su bili ključ da uđe u formu i da nastavi da napreduje. Čestitam", rekao je Sančes. 

Vajda bi nagradu za najboljeg trenera mogao da dobije u novembru, tokom Završnog mastersa u Londonu. A pošto Đoković ne brani ništa od bodova do kraja sezone, mogao bi da se vrati na čelo ATP tura pa bi to bio spektakularan povratak za obojicu – i za Novaka i za Marjana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar