Šta je Kesić uradio za Srpsku?

”Nažalost, predsjednik SAD Donald Tramp još nije uspio da konsoliduje svoju vlast. ”

Republika Srpska 14.09.2018 | 22:06
Šta je Kesić uradio za Srpsku?
Izjavio je ovo samouvjereno Obrad Kesić, šef Predstavništva Republike Srpske u Americi, za jučerašnji ”Glas Srpske”. Nakon što je svojim, cijenim profesionalnim radom za milione maraka iz budžeta Republike Srpske obezbijedio da nam se predsjednik Republike nikako ne nađe na američkoj crnoj listi.

Učite djecu da budu samouvjereni kao gospodin Kesić, jer je očigledno da to prolazi.

Da ne bi kojim slučajem samo predsjednika Republike zaštitio, šef Predstavništva u Americi izlobirao je i da to nikako ne učine ni Nikoli Špiriću sa porodicom.

Razlozi zašto su se Milorad Dodik i Nikola Špirić, uprkos milionskim naporima samouvjerenog Šefa, ipak našli na nekakvim crnim listama – ovog trenutka nije tema. Da se razumijemo, vrlo je vjerovatno da džaba nisu. Ali o tome neka brine pravosuđe.

Istinsko je pitanje – šta izuzetno samouvjereni Obrad Kesić radi u Vašingtonu za Republiku Srpsku? I šta je, osim zlatnog zida iza kauča u kući bivšeg Trampovog stratega u prvim minutama Dnevnika RTRS i ATV s kraja jula, Kesić uradio za Srpsku?

Još se sjećamo otužnih trenutaka ispred zatvorenih vrata inauguracije u Vašingtonu prošle zime, u medijima i na društvenim mrežama Srpske. Fotografija premijerke Cvijanović i prve dame Republike Srpske. I prije toga polemike kroz medije je li predsjednik pozvan ili nije, pozivaju li se uopšte gosti ili ne. I konačnog dokaza da je predsjednika na nešto, u neki hotel u Vašingtonu, ipak pozvao neki čovjek koji je nekad u Banjaluci bio s nekom Liz. Pa ga zove u uzvratno gostoprimstvo. Ali su, za svaki slučaj, iz dokaza odsjekli njegovo ime. Sad razmišljam, možda se razveo od Liz.

Šef jednog predstavništva bi, kako vidimo u izjavi s početka, uspio da konsoliduje i Bijelu kuću. Samo da mu daju unutra. Naše dvije žene iz priče nije uspio da dobaci ni do ograde.

Ako šef predstavništva nije u stanju da dobaci preko, onda imamo problem. A ako je u stanju, a namjerno bruka funkcionere Republike Srpske i mi mu za to debelo plaćamo, onda je, bogami, još veći problem.

Ko nije pročitao, a budžet Republike Srpske je dostupan i javan, osoba koja vodi Predstavništvo Srpske u Americi, samo za kiriju i platu mjesečno dobija 60.000 KM. Uz to, za posljednjih 10 godina, za lobiranje u Americi otišlo je cijelih 25 miliona maraka. Rezultate – vidite sami.

Za sve ove godine, a bogami i milione, ostalo je nejasno da li nam ta Bijela kuća treba. U jednom Dnevniku da, u drugom Dnevniku ne, i u tom prođu i izborni ciklusi. Ali sve je to valjda dio tajanstvene priče o odlazećoj administraciji.

Kako bilo, za sve te milione, i bivstvovanje šefa predstavništva u Americi ostaje misterija. Ali ni prva, ni posljednja sa našim predstavništvima. Neka su nam se toliko super sakrila, pa ih, osim u budžetu, nigdje ne možemo naći.

A kad smo kod misterija odlazećih administracija, ne mogu, a da ne upitam – ko je, dođavola, ta Liz?!

Autor: Marija Milić/Frontal.rs

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Redar

14.09.2018 20:21

Uradio mnogo: use, nase i podase.

ODGOVORITE
Name

Sarajaka

14.09.2018 20:43

A za djecu kumove rodbinu prijatelje.

Name

Напријед

14.09.2018 21:57

Čemer, jad i bijeda, ubiše dijete na pravdi Boga, a ovaj nesreća priča o Trampu i Americi. Naprijed Vukota, hapsiti bagru!

Name

Proleter

14.09.2018 21:59

Tramp odradio skoro pola mandata, a ovaj trabunja o uspostavljanju vlasti. Šta je sa sankcijama za Špirića? Potpisao ih američki državni sekretar Pompeo. Jedan od tri najvažnija čovjeka u Americi i sad mi trebamo vjerovati, kako njega nije postavio Tramp, nego Obama

Name

Kiki

14.09.2018 22:30

Pa to je kulturno-umjetnicko drustvo ..nemaju oni veze sa lobiranjem, mozda bi oni htjeli al nije svacije da pjeva kroz selo. Dodiku je bilo pametnije da se ponasa normalno i da lobira preko USA ambasade u BiH..besplatno..to mu i je posao.

Name

Re Sarajka

15.09.2018 02:04

Nisam za te bedevija predstavnike ali ti moram reci da ste i vi isti. Ako ne znas priupitaj koga sta je vojkovici diplomatija.

Name

Mk

14.09.2018 20:21

POČELI STE DA IM ČEPRKATE PO PRIVATNIM ŽIVOTIMA E BRAVO TAKO I TREBA JER SU BAGRA UNIŠTILI MNOGO PRIVATNIH ŽIVOTA PA IH NIJE BILO BRIGA.TREBA IH RAZGOLITITI SKROZ.OGOLITI IH A IMA MNOGO TOGA.OD DROGE DO NAJVEĆEG RAZVRATA.SAMO NASTAVITE.JA PITAM NOVINARE KO JE VERA.S.PRAVDA ZA DAVIDA I ISTINA SAMO ISTINA

ODGOVORITE
Name

RE

15.09.2018 10:01

IZGLEDA DA se i Kosarcu smijesi crna lista Amerike

Name

Џаба

14.09.2018 20:37

Ти је Милокраде, изгубио си изборе

ODGOVORITE
Name

Miso

14.09.2018 20:38

Zar ti nisi smijenjen Kesicu? Uar te nije dodo sutnuo?

ODGOVORITE
Name

Sarajka

14.09.2018 20:42

Ja sto se covjek ispjevao za vreme svog mandata..Bruka..Fuj koliko su jadni

ODGOVORITE
Name

Dejan Mitric Gricko

14.09.2018 21:03

Idemoooo Obradeee!!! Idemoooo legendoo, na najjace!!

ODGOVORITE
Name

Dok

15.09.2018 05:26

Se ove protuve i neradnici plus neznalice ,bahate na naš račun,dotle mi živimo sve jadnije,eto to je rezultat njihovog "rada"! Oni koji pružaju ovim tipovima podršku, gori su od njih!

Name

Ooo

14.09.2018 21:14

Eee moj Kesicu, nije ti to Dodikova RS pa da lobiras novcem. Treba tu malo i tikvu ukljiciti, biti doplomata, oregovarati. A kako lobiras, bojim se da ni engleski ne znas, o pameti da ne pricam...

ODGOVORITE
Name

RS

14.09.2018 21:45

Kakvo lobiranje i k.... ovdje u America se jedino priznaje ambasada BIH sve drugo bacanje para

ODGOVORITE
Name

Mile

14.09.2018 21:50

Obrad je kralj!Veće levate nije mogao naći....hahahaha

ODGOVORITE
Name

paja

14.09.2018 23:32

чУЈ КРИВА АДМИНИСТРАЦИЈА. ОДАВНО ЈЕ ОН ТАМО. ПРИМА ПАРЕ ДА УСПЈЕШНО ЛОБИРА БЕЗ ОБЗИРА ЧИЈА ЈЕ АДМИНИСТРАЦИЈА У СЛУЖБИ. АКО МИ ЈЕ СМЕТЊА СТАРА АДМИНИСТРАЦИЈА ШТО СЕ НЕВРАТИ ДОК ТРАМП НЕ ФОРМИРА НОВУ, ОДНОСНО ШТО СЕ НИЈЕ ОДМАХ ВРАТИО ИЛИ ЈОШ БОЉЕ, ШТО ЈЕ УОПШТЕ ИШАО? ПО ЊИМА ,ТРАМП ЈЕ НЕСПОСОБАН , ПА ЋЕ "ДОЛАЗЕЋУ" АДМИНИСТРАЦИЈУ ФОРМИРАТИ ПРИ КРАЈУ СВОГ МАНДАТА

ODGOVORITE
Name

Anonnimuss

15.09.2018 05:34

Kesic izjavio nakon sto je ostetio budžet RS za milione maraka. Da je izlobirao sankcije za Milorada i Spirica i familiju. uskoro lobiranje za sankcije Rajku Vasicu-bezkicmnjaku.

ODGOVORITE
Name

BOBA

15.09.2018 08:09

TOLIKO JE URADIO DA BI MU DODIK DAO JOŠ DUPLO VIŠE NOVCA DA BI IMAO VEĆU STIMULACIJU DA NE RADI NIŠTA.NARODE MOJ OVO JE NE VIĐENA PLJAČKA ZA NJIH LIČNO.SRETNO KO PREŽIVI.

ODGOVORITE
Name

Demagogija, korupcija

15.09.2018 19:18

Očito je da treba još novca za lobiranje. Stvari su 'dublje' nego što se mislilo da jeste. Odmah prebaciti dodatna sredstva, i ne škrtari, jer treba ipak tu 'duboku državu' američke administracije izvući u plićak. Pa da je onda Tramp u plićaku dohvati za vrat i definitivno dotuče. Onako kako on to samo zna i umije. I da se više ne bruka pred svijetom.

ODGOVORITE