DK, 1/2-finale: Francuzi vode protiv Španaca sa 2:0!

Puj doneo Francuzima tri meč lopte protiv Španije! Francuski teniser Luka Puj savladao je Španca Roberta Bautistu Aguta sa 3-2 u setovima i doneo drugi poen svojoj reprezentaciji u polufinalu Dejvis kupa.

Tenis 14.09.2018 | 21:10
DK, 1/2-finale: Francuzi vode protiv Španaca sa 2:0!
Puj je posle velike borbe i neizvesnosti savladao Bautistu Aguta sa 3:6, 7:6(5), 6:4, 2:6, 6:4.

Francuskoj je prvi poen doneo Benoa Per, koji je "uništio" Pabla Karenja Bustu, a sada je Puj osvojio tri meč lopte za plasman u finale.

Španac je apsolutno dominirao u prvom setu i osvojio ga sa lakoćom, ali je Puj onda, pred domaćom publikom, zaigrao mnogo bolje. Osvojio je naredna dva seta, ali je opet usledio pad koncentracije i došlo je do petog, odlučujućeg seta.

Puj je zadržao smirenost i u devetom gemu seta napravio brejk, a zatim servirao za meč. Iskoristio je treću meč loptu, nakon što je spasao jednu brejk priliku, i savladao iskusnijeg Bautistu Aguta.

Perov šou i "gaženje" Buste za vođstvo Francuza. Francuski teniser Benoa Per sa 3-0 savladao je Španca Pabla Karenja Bustu i doneo prvi poen u polufinalu Dejvis kupa svojoj ekipi.

Per je slavio po setovima sa 7:5, 6:1, 6:0 za nešto manje od dva časa igre.

Oba tenisera su u ovo polufinale ušli u nešto lošijim formama, a očekivao se poprilično neizvestan duel.

Tako je i bilo na samom startu. Per je gubio, Busta igrao sigurno, a Francuz je izgledao kao da ne želi da bude tu gde jeste sa dosta negodovanja. Ipak, usledio je preokret i nestvarna serija "ludog" Benoe.

Per je servirao da ostane u prvom setu, a Karenjo Busta je imao dve brejk/set prilike. Benoa je nekako to spasao, a onda napravio brejk, zatim još jedan, a onda i odservirao za veliki preokret i vođstvo od 1-0.

U daljem toku meča Španac nije znao šta ga je snašlo, jer je Per pogađao iz svih pozicija i nije dao Busti ni tračak nade. Od rezultata 3:5 u prvoj deonici meča, francuski teniser je vezao 16 od narednih 17 gemova i veoma, veoma ubedljivo odveo Francuze na 1-0 u seriji.

Francuska je sve bliža finalu i ima prednost od 2-0 posle prvog dana, a isto vođstvo imaju i Hrvati u drugom polufinalu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar