DK: Lajović rutinski za velikih 2:0 protiv Indije!

Dušan Lajović savladao je Prajneša Gunesvarana sa 3-0 u setovima i doneo i drugu pobedu Srbiji protiv Indije u Dejvis kupu.  Odličan posao: Srbija maksimalno prvog dana! Dejvis kup selekcija Srbije ostvarila je obe pobede u singlu na startu duela protiv Indije za opstanak u Svetskoj grupi u Kraljevu.

Tenis 14.09.2018 | 20:10
DK: Lajović rutinski za velikih 2:0 protiv Indije!
Lajovićev meč trajao je manje od Đereovog i treći "reket" Srbije slavio je posle nešto manje od dva sata rezultatom 6:4, 6:3, 6:4.

Dušan je pritisnuo neiskusnog Indijca odmah na startu, napravio brejk, ali izgubio tu prednost. Opet je Lajović imao višak servisa, Gunesvaran se vratio na 5:4, ali je Lajović brejkom završio set.

Duciju je samo jedan brejk bio potreban u drugoj deonici meča, a neugodni Indijac je opet zapretio da se vrati u set kada je Srbin servirao za isti.

U trećem setu nije bilo nikakvih problema. Srpski teniser je oduzeo servis rivalu na samom startu poslednjeg seta i održavao ga do kraja meča, a potom i rutinski odservirao za trijumf.

Lajović je pobedom doneo drugi bod Srbiji u okrašju za ostajanje u Svetskoj grupi Dejvis kupa, nakon što je Đere, uz malo muke, savladao Ramkumara Ramanatana.

Na redu su dublovi koji se igraju u subotu.

Laslo Đere zabeležio je prvu pobedu u reprezentaciji, a onda je i Dušan Lajović bio uspešan u drugom meču, što je Srbiji donelo maksimalnu prednost (2:0) posle prvog dana protiv selekcije Indije u baražu Svetske grupe Dejvis kupa.

Đere je slavio posle preokreta u meču sa Ramkumarom Ramanatanom, dok je iskusniji Lajović u Kraljevu završio posao u tri seta.

Lajović je pobedio Prajneša Gunesvarana rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 6:3, 6:4.

Duci je imao malo muke sa 162. igračem sveta samo u prvom setu, kada je Indijac uspeo da napravi dva brejka (1:2, 4:5), ali ga je srpski teniser ipak rešio u svoju korist.

Nakon toga, Lajović rivalu više nije dozvolio nijednom da mu oduzme servis, dok je on napravio dva brejka, po jedan u svakom setu.

Srbija je tako stigla na korak od ukupne pobede nad Indijom, za koju joj je neophodan još samo jedan bod.

Prva prilika za to biće u subotu, kada je na programu meč dublova. Najavljeno je da bi snage trebalo da odmere Nikola Milojević i Danilo Petrović sa jedne strane i Sriram Balaji i Roan Bopana za Indiju, ali selektori imaju pravo izmene do sat vremena pre početka meča.

Meč parova igra se u subotu od 15 časova.

Pobednik duela Srbija - Indija izboriće opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, dok će poraženi tim igrati u nižem rangu takmičenja sledeće godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar