David Dragičević je otkrio velike pare od trgovine oružja!?

Međunarodni pravni tim koji zastupa porodicu Dragičević sutra će u Beogradu održati radni sastanak i analizirati spise. Advokat Duško Tomić vjeruje da će tim predložiti da se postupajući tužilac Dalibor Vrećo udalji sa tog spisa. Poručuje da će vrlo vjerovatno u cijeli slučaj biti uključene i međunarodne institucije, kao što je Komisija Ujedinjenih nacija čije je sjedište u Ženevi za borbu protiv torture.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Duško Tomić član Međunarodnog pravnog tima koji radi na slučaju ubistva Davida Dragičevića  dobio je danas od Okružnog javnog tužilaštva komlepatn spis. Uprkos, kako kaže, protivljenju Dalbora Vreće, Želimir Lepir je advokatskom timu ipak dao sve što su tražili. Naon šest mjeseci danas je po prvi put javno progovoreno o mogućem motivu ubistva Davida Dragičevića. 

‘’Mislim da smo korak da otkrijemo motiv. Motiv su ogromne pare, jer sazanjanja koja sam dobio od određenih kriminogenih lica podzemlja Banjaluka i Sarajeva uputila su na trag da je David Dragičević kao vrstan stručnjak za laptope naišao na ogorman novac, da li nije znao reći pravu šifru ili nije htio, ali je suština u tome. Značajno je da Filip Ćulum radi u jednoj organizaciji za trgovinu oružjem, Rađen radi u drugoj organizaciji sa trgovinom oružjem i navodno ključevi koji su nestali trebali su biti korišteni za izvlačenje ogromnog oružja’’ – rekao je danas Duško Tomić, član Međunarodnog tima u slučaju Dragičević.

Tomić kaže da je analizirajući spise došao do neoborivih dokaza da je policija u prvoj fazi istrage radila katastrofalno, toliko da se to, tvrdi, graniči sa svjesnom namjerom. Navodi da je laptop, koji je pronađen u Crkvenoj značajan dokaz, završio u Brčkom. 

‘’Pored silnih organizacija kakav je Institu bezbjednosti u Beogradu, pa i velikih stručnjaka u drugim velikim centrima, laptop je dospio u policiju u Brčko gdje je prvi poliicajac Goran Psisi prijatelj ministra Lukača’’ – kaže Tomić

Davor Dragičević je dao rok do 14 časova danas Okružnom javnom tužilaštvu da mu dostave kompletnu dokumentaciju sa izjavama svjedoka – to se nije desilo. Iz Tužilaštva je izašao bez ijednog papira. Ali, dobio je poruku od osobe koja je svjedok dešavanja kobne noći 18. marta. 

‘’Dobio sam izjavu od djevojke koja tvrdi da njena izjava nije tačna u MUP i doći će u Banjaluka i daće pravu izjavu. Ona je trenutno vani. Natjerali su je da kaže da je David tu noć bio pijan i drogiran’’ – kaže Dragičević.

Prije nego što se uputio u Tužilaštvo održao je pres konferenciju na kojoj su prikazane izjave svih koji su uključeni u istragu ovog slučaja. Video materijal prikazuje brojne nelogičnosti i propuste u istrazi o smrti Davida Dragičevića.

Kontradiktorne su posebno izjave o tuči iza Metalske škole. Ministar Lukač kaže da nema dokaza za tu tuču kod Metalske škole, a glavni okružni tužilac da nema dokaza za tuču kod Medicinske škole. Ipak, Davor Dragičević ima svjedoka koji će da potvrdi da je nije čuo, već vidio tuču iza metalske škole.

‘’Ja sam bio kod gospođe Jovanke Bošnjak, ona je žena mog radnog kolege, kod nje u kući i ona je rekla da ubije i nju i djecu, da će ostati kod te izjave. I ona je meni to rekla još dok je David bio živ. Bio sam ispod njenog balkona, sve za tu tuču. Sve sam im dao. I tužilaštvu i sve. Imam pet svjedoka, pet svjedoka koje ne smijem nigdje odvesti. Ne radi njih, radi sebe, radi njihove djece. Zato što hoću da zaštitim te svjedoke, na pravi način, da im se ništa ne dogodi.’’ – reko je Dragičević.

Kontradiktornosti u izjava čelnih ljudi MUP-a postoje i kada je u pitanju lokacija i video kamera koja je posljednja snimila Davida Dragičevića.  Postoje i različite tvrdnje o vremenu gašenja telefona Davida Dragičevića. Zanimljivo je i da stepen povreda svako na svoj način tumači. 

Dragan Lukač tvrdi da slike sa obdukcije i prije obdukcije pokazuju da na tijelu na ledjima nema masnice ni packe.

Željko Karan je rekao da ima i zaživotnih i postmortalnih povreda na koljenima su dvije vrste povreda.

Lukač je govorio da nema prebijanja ruku i nogu ... 

Postoje i tvrdnje da je David Dragičević bio narkoman. Međutim, toksikološki nalaz to nije potvrdio. 

Tako je Lukač kazao da u konkretnom slučaju može se konstatovati da je kod ispitanika ustanovljeno prisustvo etil alkohola u prethodno navedenoj koncentraciji kao i prisustvo marihuane, kao i prisustvo LSD. 

O tome je govorio i Milorad Dodik, koji je rekao da mu je Davidov ujak rekao - Znam ja da je on bio i na težim drogama i sada ja ne treba o tome da pričam.

Ispostavilo se da Aljoša Borković nije ujak Davida Dragičevića, s toga niko ne zna otkud takve informacije minustru unutrašnjih posloova i predsjedniku Republike. Davidov otac kaže da iza ubistva njegovog sina stoji država i da se ubistvo upravo iz tog razloga zataškava i zato će slučaj  završiti u Sudu u Strazburu.BN TV

KOMENTARI156
POŠALJITE PORUKU

baka

14.09.2018 19:43

Krvnici,ubice I sotone,DAVIDOV GROB vas je pobijedio!

Na RTRSu su se večeras obrušili na Davora Dragičevića i na ostale članove Pravde Za Davida kao nikada do sada. Situacija postaje ozbiljna, sukob kulminira...

Skeptik

14.09.2018 20:48

Pare, pare samo pare. To je znači to. Velika količina novca........

Boško Buha

14.09.2018 20:50

Gaco, budi siguran da cemo sa tvojim spletkama upoznati javnost radi istine i samo istine!

Pozdrav od Marije

14.09.2018 21:22

Pravda za Davida! Podrška Davoru! Moja kompletna porodica će glasati za opoziciju.

Mami

14.09.2018 21:35

Znači, poslije trgovine narkoticima (podvalili Davidu kad su tvrdili da je narkoman), sad je trgovina oružjem. Garant će i za to optužiti mrtvog momka, a naknadno ćemo doznati, da su puške poslate u Afganistan, preko Bakirovih veza, pošto advokat Tomić tu pominje i sarajevsko podzemlje.

Proleter

14.09.2018 23:56

Roki 10. Jos jedna epizoda. Sta li ce sledece biti??!!!

Mag

15.09.2018 07:36

Znaci DAVID je vise znao sto nije trebo znati pa je izgubio zivot ?

Milos

15.09.2018 08:21

Ovo vec ima smisla... inace ga ne bi toliko drzali i mucili da nije nesto znao... mafijasi se uglavnom obracunavaju u sacekusama

Logicno

15.09.2018 17:14

Pa da, sada su izmislili motiv, da bi priča dobila neki smisao i nevjerojatan obrt.

Novinar

16.09.2018 17:23

SVAKA ČAST NA KOMENTARU, AKO BOG DA SVE TE PARE SVIM UČESNICIMA, UBICAMA I ONIM KOJI ZATAŠKAVAJU OVAJ KATASTROFALNI ČIN ZATREBA NJIHOVOJ DJECI PA DA SE O SVOM JADU ZABAVE. KO GOD OVO RADI NEKA MU BUDE ONO ŠTO JE NAJGORE A BOŽIJA JE POSLEDNJA I NAJGORA ALI PRAVEDNA.

ZA BOŠKA BUHU

17.09.2018 11:52

...

14.09.2018 19:44

...nakon 6 mjeseci nerada i zataškavanja!

David je doso do vaznih podataka izgleda .

Laki

14.09.2018 23:26

A joj,ovaj Tomic je trojanski konj!

Sumnjivi

15.09.2018 00:13

Mami.. jaka stvar

Tati

15.09.2018 00:24

zamenio kod, da banda ne može do love ;postaje vruće, još vruće

Pokazao Hrabrost,

15.09.2018 06:07

Neki motiv mora postojati?! Ovako ubiti jednog, naoko, običnog mladića, a potom mjesecima opstruisati istragu, kao da je u pitanju neki vrlo važan protivnik - vrlo je sumnjivo! Tako da ova priča ima smisla - pare, pare, pare - bitne su pare, njima gladnima i projektima, pa sad kako su nastale te pare, njima to nije važno! To se, doduše, od početka šuškalo po Banja Luci, al eto, sad je neko i javno to izrekao!

U svakom slučaju

15.09.2018 06:08

Ima tu mnogo vaznih podataka , koji se prikriva ,vec dugi niz godina, cijeli sistem povezan , a neduzni stradaju i gube zivote , il sva moguca prava ,koja idu i po pravdi i zakonu , al zakon su oni, kadija te tuzi , kadija ti sudi, to se nabrzinu zataska , imaju moc jer su korumpirani i povezani , u lancu , zalosno al istinito.

Istina

15.09.2018 13:21

Otac bi uporan i glasan, istina mnogi ga i podržaše - nekoliko čestitih novinara i blogera, a prije svega obespravljena ali čestita "raja"! Tako, da mislim da će ovo uspjeti, i naćebće se krivci, a ovi sekta će odletjeti s trona!

Ovaj put

15.09.2018 13:57

SVAKA ČAST TOMIĆU A TI UBICE ILI SAUČESNIČE PREPAO SE GUZICI AAAA. SRAM TE BILO JELI ŠTO ČOVJEK IZNOSI ISTINU MONSTRUME JEDAN. AKO IMAŠ DJECU DAO TI BOG A I DAĆE TI NEMOJ MISLITI DA NEĆE ISTO KAO DAVORU PA ONDA TROJANSKI KONJU GLEDAJ ŠTA TI JE ČINITI ILI IMAŠ LI SE KOME OBRATITI. I NEKA I TREBA SVI KOJI UČESTVUJETE U BILO ČEMU ŠTO JE NEGATIVNO ZA DAVIDA, IZGLEDA PREPAMETNOG MOMKA BILI VAM ONI ŠTO SU VAM NAJMILIJI NA NJEGOVOM MJESTU. ISTINA I PRAVDA ZA DAVIDA.

ZA SUMNJIVI

17.09.2018 12:01

Prvo zatvoriti doktora karana ravan je sa ubicama oduzeti mu sva doktorska prava i poslati u penziju ali onu od 200km jer je toliko zasluzio gdje je doktorska etika.

zdravko

26.09.2018 16:57

Micko

14.09.2018 19:45

Kod mene na proslim izborima svi bili pasivni,sad svi izlaze i glasaju protiv Dodika,ovo je sve otislo predaleko,cijelu je drzavu pretvorio u svoju privatnu firmu,dosta je bilo,sada stvarno MORAJU da odu! Pravda za Davida!!! Ajmo ljudi,od nas zavisi!!!

Sad. Pred izbore! Kriminalci. Neprijatelji naroda koji ih je izabrao. Bez imalo obraza. A onda mjesec dana pred izbore ugovori o izgradnji hidrocentrala na Vrbasu. Moj i glas moje porodice nemaju odavno. Izadjemo na izbore!

Izadjimo na izbore

14.09.2018 20:48

NIJEDNA HIDROCENTRALA NIJE VRIJEDNA DAVIDA I NIČIJEG DJETETA PA NI DJETETA ZLOTVORA KOJI PARAMA KUPUJU SREĆU. A PROKLETNICI NEKA ODGOVARAJU ZA SVOJE ZLOČINE. MISLE PONOVO KUPITI NAROD PIVOM I GOZBOM POD ŠATOROM .E DOSTA VAS JE .SRAMOTO SRPSKOG NARODA .

Mk

14.09.2018 21:22

Mirko ,botu jedan

Tati

15.09.2018 00:25

Pa kaže Davor da neće biti izbora

IS

15.09.2018 09:40

Gradiska

14.09.2018 19:52

Pozdrav ocu Davoru!Sve pohvale za ovog hrabrog oca.Da mu bog da snage i otvori put do istine!

Svi na izbore samo Tako Moze se doci do bilo Kakve promjene

Laki

14.09.2018 23:28

Pa evo ..krenulo je..Vec se po prvi put iznosi u javnost jedna teza...da su u pitanju nelegalne radnje ( trgovina oruzjem) koja svakako nije mogla proci bez znanja policije i dodika..Sad..ciji je sin tzv. BOSS je pitanje, mada i o tome isplivavaju pouzdane tvrdnje.. Srecno ovim ljudima iz advokatskog tima..nadam se da ce raazotkriti svu istinu i da narod vidi za koga je glasao svih ovih godina... BICE NAM JASNIJE KO JE PATRIOTA, A NE ONAJ KO SE PREDSTAVLJA KAO ZASTITNIK NARODA.....DOVEDEN JE DA NAS UNISTI I NAZALOST ON TO VRLO DOBRO I RADI.. Pa zato ga i drze, ..Mislim da ce ga jedino narod zbaciti sada u oktobru !

Ivan

14.09.2018 23:35

Bravo Ivane..... Tako je.... Pravda za Davida ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

Tasa

15.09.2018 00:32

Ne daj Bože da me ovakvi štite! Ne samo moja familija, nego cijeli kraj neće glasati za sektaše, i nikad i nije ni glasao!

@ Ivan

15.09.2018 06:14

Kole

14.09.2018 19:54

Ja sam izgubio nadu u sve ovo...

To je tvoj problem!!! Mnogi nisu,ISTINA I PRAVDA ZA DAVIDA✊✊✊!

Re

14.09.2018 20:43

Ima ko nije i ko nece ! Pravda za Davida !

BojanR

14.09.2018 20:52

I mi u Brodu, vjerujemo u rušenje dodikove sekte. Svi na izbore. Pravda za Davida!

Brod

14.09.2018 21:26

Nikada negubi naduuuuu,

King

14.09.2018 21:44

Svi na izbore !!!Samo ih narod moze srusiti i kazniti !Vratimo institucije kome pripadaju !!!To ce im biti najveca kazna .Svi na izbore !!!

Andela

15.09.2018 00:36

Nikad ne gubi nadu, nikad. Danas znamo o Davidovoj smrti vise nego juce. A sta jos ima sto Dodik i njegova sekta krije, to ce se tek saznati. Svi na glasanje da se tijesimo Dodika i njegovih ubica koji vladaju u RS.

MastJag

15.09.2018 11:07

Svu mafijasku bagru u corku oduzeti novac i podjeliti borcima ali poslije izbora a ne da dodik dijeli jer borci nebi dobili ni deseti dio.

zdravko

26.09.2018 16:54

Ja nemam rijeci jadanDavor i nista vise

lena

12.10.2018 22:20

magda

14.09.2018 20:00

Dusko tomicu filip culum je konobar nikad nije radio sa oruzjem prva laz nikola radi u prodavnici oruzja.

Takvi obično rade neke sitne poslove i koriste ih za pokriće velikih i prljavih poslova!?

Nikola

14.09.2018 20:44

Draga Magda, mora da si jaaako mlada... blago tebi...

Boki

14.09.2018 21:36

SEKTA CE SVAKAKO BITI SRUSENA KAD SE RASVIJETLI DAVIDOVO UBISTVO. IZA SVIH TIH KRIMINALNIH RADNJI, UBISTAVA I SVEGA ZLOG STOJI DODIK I LUKAV I SVITA OKO NJIH.

PRAVDA

14.09.2018 21:56

Ti si vjerovatno, njegova sestra? Irena, jel tako? Lijepa jesi, a i glupa, kad si dozvolila, da Ilić i tebe, i sve vas uvede u svoje mutne poslove! Na kraju krajeva, svi vi Ćulumi, koliko god da vas ima, u Banjaluci ste na lošem glasu!

Za Magda

15.09.2018 06:21

Nikola, bravo. Pravi odgovor.

MastJag

15.09.2018 11:09

Pravda: tako je. Apsolutno tacno.

MastJag

15.09.2018 11:10

Mogao bi tomic odgovarati za lazi

remastjag

15.09.2018 11:38

Sa strane

14.09.2018 20:22

Konačno nešto što daje odgovor za najvažniju stvar za početak svake istrage - motiv! Ovo zvuči mnogo ozbiljnije od svega do sada izgovorenog.

BRAVO ADVOKATSKOM MEĐUNARODNOM TIMU. BOGOVI SU. PUN POGODAK!

BRAVO

16.09.2018 20:13

pop

14.09.2018 20:38

strasno

Stampa stamparija

14.09.2018 20:40

Otislo predaleko, i ljudi vise ne znaju kome bi vjerovali, kako god okrenes tako je nazalost

Botino pokvarena, narod zna kome bi povjerovao. PRAVDA ZA DAVIDA!✊✊✊

ANTIBOT✊

14.09.2018 20:54

LJUDI itekako znaju kome treba vjerovati. PRAVDA ZA DAVIDA!❤

Boki

14.09.2018 21:38

LICEMJERU, NAROD SVE ZNA, SAMO NEMOJTE UCJENJIVAT NI KUPOVAT GLSOVE P CETE VIDJETI KOLIKO VAS NAROD VOLI.

RE

14.09.2018 22:01

Nostradamus

14.09.2018 20:43

Nazalost kod nasih sudova nema sta da se trazi. Tu pravde nema ni 1%samo ko moze treba traziti pravdu na medjunarodnim sudovima. Oni koji nemaju tu mogucnost pravdu nikada nece dozivjeti. Zato podrska Davoru i PRAVDA ZA DAVIDA.

Jedino sto si pametno rekao je to da je ovo otislo predaleko,naravno da je otislo predaleko,ovo ubistvo momka je trebalo rijesiti odmah,a na tvoju konstataciju kome vise vjerovati mogu samo da te pitam,dali je tebi toliko ispran mozak ili si toliko glup il bezobrazan,pored svih cinjenica i ogromne obespravljenosti prvenstveno porodice dragicevic,ti i takvi kao ti i dalje postavljate takva pitanja,znaci ,ne postavljate pitanja zasto slucaj nije rijesen adekvatno i profesionalno,vec dali treba vjerovati ocu ubinenog djeteta koji trazi da se iznese istina,ili institucijama koje su takve kakve i jesu,na zalost ....pitam se samo zasto je rijec istina odjednom postala toliko bucna,kad svi znamo da bez istine nema ni pravde,a na to pitanje postoji samo jedan odgovor a to je,,ISTINA je kao sveta voda,svi je hvale,a rijetko ko voli kad mu je u oci prskaju,,...

Nole

14.09.2018 23:06

Promjenicemo zakone i ljude koji rade u sudovima i tuzilastvima

Promjene

14.09.2018 23:07

Sad miruju nedaj boze da dobiju izbore opet šta će tek tad da rade . ZATO NARODE svi na izbore i promjene

Laki

14.09.2018 23:31

Ako se i promjeni vlast ,a ostane isto sudstvo opet smo nastradali,lopov do lopova.Boze pomozi nam.

Narod

14.09.2018 23:33

pa nije narod samo bijeljina alooo

Faca

14.09.2018 23:42

Nole,odlicno receno! Svaka cast na komentaru!!! ISTINA I PRAVDA ZA DAVIDA✊!

Golub

14.09.2018 23:59

Naravno da neće ostati isti, otkud ti ta ideja! Sve izmijenjeti od glave do repa, i to nekorumpiranim, i na Državnim fakultetima obrazovanim, mladim ljudima! Ove, izlapjele i proklete starce poslati u penziju, a kriminalce u zatvor! I čim se i nasluti da neko, eventualno, od tih novih ne radi kako treba, odmah dići galamu, da se zlo odmah spriječi! Dragi moj narode, trebamo čuvati svoju zemlju, jer rezervnu nemamo, a ovo je jedan od načina - da bdijemo nad njenim institucijama!

Za Narod

15.09.2018 06:34

Sta pricas?Kakve dokaze ima Davor?Nikakve.Slusao sam onu njegovu konferenciju.Tesko ce sebe i nas izblamirati ako ikada ode u Salzburg. Uz to primjecujem da neko sa ovim Davorom tesko manipulise svo ovo vrijeme.Zasto mu je trebalo sest ( 6 )mjeseci da stupi u kontakt sa advokatima?Jer onima koji manipulisu njime ne odgovara da on dode u kontakt sa advokatima.Tada postaju nebitni.Kao sada.E moj Davore ,sta si cekao sest mjeseci?

re Nole

16.09.2018 10:36

Toliko si providan da se iz aviona vidi da si direktno umjesan u ovaj slucaj i to na strani monstruma koji su ubili Davida. Smradino glupa bar se odmakni od racunara, provaljen si maloumnice!!!

ZA RE NOLE!

17.09.2018 12:03

Jeca

14.09.2018 20:43

Pravda za Davida, i svaka cast roditeljima i prijateljima a posebno Davoru koji se lavovski bori za sve nas i nasu djecu protiv ove bande koji nam vode Republiku. Neka se svi stide koji su do sada komentarisali da je David bio diler i narkoman. Sram vas bilo sto ste lagali na mrtvo djete radi kriminalaca i ubica.

Selma

14.09.2018 20:44

Samo naprijed.

Putuj Selma, i molim te, ne naginji se kroz prozor!

A ja joj rekoh samo

15.09.2018 09:54

Нисам сигуран да ли сте жељели бити духовити или сте само један од кркана који подржавају режим? Ако мислите да сте духовити , није ово ни начин а ни мјесто да то показујете.

Re "A ja joj rekoh samo" RASPUCHIN

15.09.2018 10:36

Ajde, smiri živce! Lijepo ime, lijepi stihovi našeg Vlade Dijaka, lijepa pjesma Bijelog Dugmeta...

Za re

15.09.2018 14:03

Primas li ga redovno od baje glupsi?

re A ja joj rekoh samo od Crnog

17.09.2018 12:08

007

14.09.2018 20:48

MILORADE,BEKRIJO SVU SI SRPSKU POKRAO STA URADI OD NJE GADE CRNI MILORADE.

Esso

14.09.2018 20:48

Davore izdrži, istina je skoro pa tu.

Vlast

14.09.2018 20:52

Uzas. Ovo rade jednom covjeku. Sta li rade svima ? Prave nas budalama, idiotima. Pravda za Davida !

NE RADI SE OVO JEDNOM COVJEKU, OVO SE RADI SVIMA NAMA. OVO JE ORGANIZOVANI KRIMINAL KOJIM UPRAVLJA VRH DRZAVE.

RE VLAST

14.09.2018 22:03

Eto baš će se nesto promjeniti ako dodju ovi drugi

Jovan

15.09.2018 09:42

Да ли сте и Ви негдје на "јаслама" овог режима када сте против промјена? Да ли је Вама лијепо и да ли се угодно осјећате у својој кожи док вршите насиље над онима који не мисле исто као режим?

Re "Jovan" RASPUCHIN

15.09.2018 10:43

Tomic krimos

14.09.2018 21:30

Zali Boze ljudskog zivota, cim se ovaj osvjedoceni bandit Dusko Tomic bavi.

Zar je on bitan? Zar je to sve što imaš da kažeš!!?

re

14.09.2018 22:06

U svakom slucaju je bolji od tebe! Ti o sebi dovoljno kazes kroz ovakav komentar! Smeta ti mozda istina???? Bravo Dusko,samo dalje do kraja! ISTINA I PRAVDA ZA DAVIDA!!!

Re

14.09.2018 23:17

TOMIĆU, BOG SI! SAMO NAPRED! IMAŠ PODRŠKU MNOGIH PRAVEDNIH LJUDI.

PODRŠKA

14.09.2018 23:43

TOMIĆU, NASTAVI, TVOJI PRIJATELJI IZ BIVŠE SLUŽBE SU UZ TEBE. AKO TREBA POMOĆ, ZOVI.

TOMIĆU

16.09.2018 20:15

King

14.09.2018 21:37

Kraljevi moji,zelim vam prvenstveno da sacuvate svoje zivote. A kao drugo da dodjete do istine,uhvatili ste se u veoma interesantan krug. Izdrzite do krajaaaaaa. Pravda za sveeee.

BL

14.09.2018 21:38

PRAVDA ZA DAVIDA

14.09.2018 21:41

VIDJET CETE VI STA SVE OVA VLAST KRIJE. POLAKO SE POCELO ODMOTAVAT. KAK SE SVE RAZOTKRIJE VIDJET CET KO STOJIVIZA SVEGA. I NIJE TO SAMO UBISTVO DAVIDA VEC OGROMNI KRIMINAL KOJI SE KRIJE IZA UBISTVA. VIDJET CETE VI KO JE LIKAC!!! VIDJET CETE VI KO JE DODIK!!!

Jeste, sve si u pravu, al isto je i kod vas u Sarajevu, ako ne i gore?! Šta bi sa Pravdom za Dženana? Pa ovog "malog", što je zgazio dvije mlade djevojke na pješačkom i pobjegao hoće da oslobode na sudu?! Istina je da su i Dodik, i mnogi oko njega najobičniji kriminalci, ali, vjerujem mi Bakir, sa svojom svitom je još gori, samo vi nemate snage da ostanete protiv njega!

Za Pravda za Davida

15.09.2018 06:46

Од краја осамдесетих и почетка деведесетих знам ко је Додик и какав је лопов и битанга а морао сам чекати толике године да и осталима дође у главу (зана се од куда).

Re RASPUCHIN

15.09.2018 10:46

PRAVDA

14.09.2018 21:43

DAVORE IZDRZI. SAMO STO SE NIJE SVE OTKRILO. TI CES BITI HEROJ OVE GENERACIJE. SVAKA TI CAST.

Davor je vec sad HEROJ NAD HEROJIMA!!! SVAKA TI CAST DAVORE NA SNAZI I HRABROSTI!!! Dokazao si da si NAJHRABRIJI,NAJSNAZNIJI,NAJSMJELIJI NAJIZDRZLJIVIJI OTAC NA SVIJETU! Neka te Dragi Bog cuva,neka ti da zdravlja i snage da izdrzis sve ove muke, jace od Isusovih!!! Ostani razuman,ne pomisljaj o dizanju ruke na sebe!!! Pomisli na djecu,na ostatak porodice! Pomisli na sve nas koji iskreno s tobom dijelimo tvoj bol za tvojim i nasim Davidom! Nemoj Dragi Davore da dozvolis UBICAMA,KRVNICIMA,ZLIKOVCIMA,KRIMINALCIMA ITD, da se ispuni njihova zelja koju oni jedva cekaju! Odavno bi te oni ubili kao i tvog Davida,jer i ti im smetas kao i tvoj sin!!! Nisi ti njima Dragi Davore TRN u oku ti si njima HRAST u oku!!! Zato izdrzi HRABRI COVJECE do ISTINE I PRAVDE ZA TVOG I NASEG DRAGOG DAVIDA!!!

Snjezana

15.09.2018 11:40

bl

14.09.2018 21:44

PRAVDA ZA DAVIDA,

Pravda i istina.

Anna

14.09.2018 22:04

Lika

14.09.2018 22:06

Ovigledno momak je nesto znao zato je ubijen.

I to nešto veliko, inače ne bi cijeli aparat, ovako krvnički se mjesecima, borio da dokaže suprotno!

Jeste

15.09.2018 06:48

Lukac je Monstrum

14.09.2018 22:15

VLAST IGNORISE OVOG COVJEKA IGNORISE OVAJ SLUCAJ OBICE IM SE OD GLAVU

Bratunac

14.09.2018 22:18

A zato neki tajanstveni helikopteri stalno slijeću u Bratunac. Da ne odnose oružje iz Tehničkog remontnog zavoda?

A video?

Re

15.09.2018 01:56

Da nije nlo,ali ti vjerovatno ne znas sta je to,ili da nije dodik poslao marsovce da plase bratuncane,mada ne vjerujem bratunac je nas sada?!

Neso Republika Srpska

15.09.2018 09:49

Bozana

14.09.2018 22:19

PRAVDA ZA DAVIDA I SVU DJECU! IDEMO DO KRAJA UZ ĆAĆU GROMADU OD ĆOVJEKA!!

BANJA LUKA

14.09.2018 22:26

Opa idemo Lukac Vreco Culume Ilicu posebno vidimo se u oktobru pa kom obojci kom opanci ljigavci smecari funjare

Zoran

14.09.2018 22:37

Pravda stiže 8 Oktobra.Glas za Vukotu i Ivanica.

XXL

14.09.2018 22:49

TAKO SMO MALI NAROD...A U KRIMINALU SMO VECI..OD NAJ VECIH..KOLUMBIJA I OSTALE MNOGOMILIONSKE ZEMLJE MOGU DA ZAVIDE I DA SE UCE KAKO NASI VLASTODRSCI RADE..ONI SU JOS U PELENAMA..

RS

14.09.2018 22:54

Prava istina o Dodiku, pogledajte video. https://youtu.be/aVSd686kuuc

RUZA

14.09.2018 22:57

Ocito da su glavni organizatori krivci oko ubistav Davida su dodik i lukac sve ce se dokazati u zatvor kriminalci ubice.

8.6 milijardi

14.09.2018 23:08

MEĐUNARODNI ADVOKATSKI TIM NA PUTU ISTINE. TOMIĆ, NOBILO, ZORA, FERAGET ULAZE U ISTORIJU BORACA ZA PRAVDU.

DA, DA

14.09.2018 23:46

TAKO JE U POTPUNOSTI. BRAVO ZA VELIKE ADVOKATE.

TAKO JE

16.09.2018 20:16

Marica

14.09.2018 23:28

ISTINA I PRAVDA✊

MR

14.09.2018 23:43

Pravda, pravda i samo pravda je potrebna svima nama .

bl

14.09.2018 23:45

Davor kaze nije dobio spis , Tomic kaze da su dobili, Vaskovic kaze da Tomic laze, Tomic trabunja o nekakvom oruzju... kazu da je Zora Dobricanin vec napustila advokatski tim , pa sta je sad ovo , turska serija ...

E ovo sad sad je prilika za novu teoriju zavjere,sad bi mogla interesna sekta okupljena oko pravde za davida izmisliti da je vlast podmetnula tomica da rasturi advokatski tim!

Neso Republika Srpska

15.09.2018 08:29

Morala Zora ici u Grcku da brani ubice.

kole

15.09.2018 09:57

Kaze da nisu krivi da je momak vec bio mrtav kad su ga njeni klijenti tukli.

beli

15.09.2018 12:06

ZAŠTO SAD NE VALJA NI TOMIĆ. ZATO ŠTO VAS SE NE PLAŠI I ŠTO VAS PROZIVA ZA KRIMINAL GODINAMA. BTAVO TOMIĆU!

ZAŠTO

16.09.2018 20:17

Plan b

15.09.2018 00:42

Pravda za Davida

kaljkuljator

15.09.2018 01:52

Ljudi, dečku neka je laka zemlja i ubice neka gore u paklu, ali... Ovo mi TAKO deluje mutno... Mogu u 100 maraka da će se sve saznati u prvoj nedelji oktobra!

Coa

15.09.2018 01:53

Pitanje za sve Ako neki advokat negdje, bill gdje. Vani. Izjavi nesto ovako a nema dokaze? Sta see Desi?

robija nista drugo lupeta

recoa

15.09.2018 12:34

greta

15.09.2018 04:28

Svi na Davidov Trg ... komentari ne mogu da pomognu, dirnuo je u zmijsko leglo, Davoru treba podrska sto veceg broja ljudi na ulici.. niko nema pravo da zabrani mirno okupljaje u trazenju najosnovnijih ljudskih prava.. samo kriticna masa na ulici moze da ih natera da odstupe od ovih beskrupoloznih lazi jer su velika igra i veliki ulog u pitanju..

borac

15.09.2018 06:28

Vrijeme za obracun sa mafijom ko ostaje zna se ko je.

mislim

15.09.2018 06:30

Imali jos takvi i nakon ovi saznanja da podrzavaju ovu vlast bilo bi interesantno napraviti smotru i da ih covjek pogleda ko su.

Sve po zasluzi

15.09.2018 06:44

Kad pravda pobedi a pobedice,svi su izgledi. Nadam se, da ce svi naci svoj mir i svoje mesto. Neki u raju,neki na zemlji,neki u dusi a neki ,neki opet, u zatvoru.

Ex Zvornicanin

15.09.2018 07:13

Poodavno se suska da je BiH tu negdje da bude stavljena na Black List, zbog prodaje oruzja africkim rezimima.Kazu da su umijesani u to bivsi haski optuzenici.Takodje, prikupljeno oruzje od gradjana zavrsilo je tamo ...Oduzeti pistolji....Takodje vojno oruzje oduzeto od strane SFORa.Pronadjeni su magacini gdje su skladistene puske prikupljane u akcijama "Zetva".....Sve to ima svoje.......Momak ke IP strucnjak bio.....

INSAJDER

15.09.2018 07:22

Kada sam o ovome pisao prije malo više od mjesec dana na koment sam imao odgovore nisi nikakav insajder ti .Hahaha.Sanjaš tworije zavjere idr.Pisao sam cda je David hakirao MuP RS i da je otkrio velike transakcije para.Da je u to uključen vrh MuP RS .i Vlada RS.Da su do ti informacija prvo došle službe jedne naše susjedne zemlje na molbu majke Suzane.Ta informacija nije se mogla javno iznjeti jer bi to bio Mesžunarodni incident.David je bio često u kontaktu sa svojim kvazi ujakom Aljošom Boekovičem.Koji je isto tako još bolji steučnjak za kompjutere i jedan od bolji hakera u regionu.Aljoša je istočio mnogo banki i tek po Akciji FBA je otkriven po nestanku veči suma novca iz Slovenski banaka.Piodignuta je optužnica ali je sklopio dogovor sa policijom i vrhom MuP RS da radi za nji.Inače nije odležo ni jedan dan čak mu nije oduzeta ni imovina .Ima nedavno kuplhen stan u centru BL auto nad 100.000km i veču svotu novca na računu.Sve mu je to ostavljeno i u dogovoru sa policijom radi za nji.David je bio dpbar sa (ujakom) ujak ide od tamo što je on kao djete usvojen od Suzanine tetke kao mal. Nije krvni rod ali pošto je usvojen kao mal vodio se kao bratić Suzani pa tako i ujak Davidu.Inače je iz Gradiške i odavno su se doselili u BL .i kao takvi često su se posjelivali.Aljoša je bio blizak sa porodicom Dragičević.Predpostavlja se da je tako i sa druženjem i hakiranjem došao do tih informacija na prebacivanje veči suma novca preko of šor kompanija na privatne račune..

Нема шверца дроге и оружја без сазнања и учешћа "служби". Треба се само сјетити да је чест случај био да се у медијима помиње 'рвацка везано за шверц оружја исламским терористима у Сирији (али и у другим земљама).

Re RASPUCHIN

15.09.2018 11:09

Pa zar ti stvarno mislis da ce mup unjeti podatke o ilegalnim poslovima u kompjuter?Nisu toliko ludi!Na kraju ima i revizija.A oni unjeli prljave poslove u poslovne knjige i kompjuter!Nide veze.

nema logike

16.09.2018 12:29

Anonnimuss

15.09.2018 07:36

O tome sve vec prica ima 3 mjeseca citava B.Luka zna da im je provalio u sistem nelegalnih poslova.

zoka

15.09.2018 07:39

E moja republiko srpska ko te vodi I vodi ovaj narod,nemate vise moj legitimitet,blizi vam se kraj.

Dragutin

15.09.2018 07:40

Cuj to Sorosev placenik Dusko Tomic kaze David otkrio ogroman novac na svom laptopu ;pa nije htio ili nije znao reci sifru ha ha ha smesni ste....

ŠIFRU ĆE DEŠIFROVATI POLICAJCI IZ BRČKOG. OVO JE ZA UMRIJETI OD SMJEHA.

ŠIFRA

16.09.2018 20:19

Dragutin

15.09.2018 07:44

Notorne gluposti i puka nagadjanja....

Dragutin

15.09.2018 07:46

GDE SU DOKAZI...

Dario

15.09.2018 07:53

GDJE SU GOD UBISTVA,SVERC,DROGA,IZNUDE,PRIJETNJE,PLJACKA,NOVAC TU JE NAS VRH SNSD-a,POD ZASTAVOM SRBSKE.

BL

15.09.2018 08:06

Zašto je pao helikopter u Zalužanima? izginu onakva naša mladost i nikom ništa.

Kad je pao helikopter u zaluzanima?

Neso Republika Srpska

15.09.2018 09:46

To je kad svako misli da sve zna pa sve moguce komentarise. Budaletne lupetaju.

Tft

16.09.2018 17:30

BL

15.09.2018 08:17

Davore pitanje tebi, zašto spominješ peti oktobar? Bojim se da sebi nešto ne urdiš nedaj bože. Ako je tog dana veliki skup na koji bi došli sa djecom ti bi morao biti čvrst kao i do sada, dati nam uvjerenje da ti nećeš ništa sebi uraditi, da se opet okupimo u velikom broju. Da samo ćutimo i da te podržavamo situacija je jeziva šta je urađeno tvome djetetu. Teška je tvoja bol Davore , ali stegni svoje srce ,budi hrabar kao i do sad, zbog Davida, tvoje porodice i svih nas koji smo uz tebe. Uz tebe nisu samo članovi grupe Pravda za Davida nego i mi obični ljudi koji te sretnu na ulici i pruže ruku.

Zato ne vodi djecu.

Tft

16.09.2018 17:33

Milena

15.09.2018 08:18

Samo me interesuje jeli Lukac bio na obdukciji i jeli vidio Davidova ledja?

Sve je on vidio i sve zna samo palamuti i laze bezocno kao sto radi cijeli zivot.

Vuk

17.09.2018 12:15

Mato

15.09.2018 08:18

Toje znala i ptica na grani daje mucka svih celnh govana kako da covjek vise vjeruje u sudstvo policiju opljackali su sve milione iznijeli iz drzave sadsu poceli da javno ubijaju i otimaju prisilno

Šta je stvorio Dodik oko sebe i za sebe to će mo tek saznati posle izbora.Mnogi čekaju politički pad pa da krenu u razracunavanje. Nije ni njemu lako,ali zato ima nov helikopter pa može brzo pobjeci(ako ga budu poslušali piloti).

Re

15.09.2018 09:12

Hanište

15.09.2018 08:21

Samo Istina i pravda za Davida. Svakim danom sve je bliža istina i pravda. To je jednostavno priroda, kriminalci uvijek završe kao poraženi.

Derventa

15.09.2018 10:40

Ovdje je nekoliko stvari vec odavno jasno! 1. Milorad Dodik i SNSD su se umjesali u ovaj slucaj do kraja! 2. vrh policije i tuzilastva zataskavaju slucaj i cine sve da se istina ne otkrije! 3.RTRS vrsi strasnu propagandnu agresiju na grupu Pravda za Davida i Davora Dragicevica! Navode Duska Tomica ne bih komentarisao dok ne iznese konkretne dokaze!

XXL

15.09.2018 10:42

DRAGO DIJETE DUBOKO SI ZAORO...

Добојлија

15.09.2018 11:12

Пратећи овај догађај било је ријеч о 8 милијарди и 600 милиона конвертабилних марака,то је 4 милијарде 397 милиона евра, ако је то цифра која је везана за трговину оружја онда нам могу позавидјети и САД и Русија. Ако се на овакав начин користи трагична смрт Давида Драгичевића онда смо дошли до дна. Адвокат Душко Томић је познат по скандалозним изјавам и овакаве и сличне предмете користи у сврху властите промоције.

To je cifra u zadnjih 10 godina ostvarenog prometa a ne dobiti. Dakle oko 400 miliona godisnje prometa ili oko 100 miliona DOBITI GODISNJE ( max 25% zarade) sto je realna cifra za sverc kad to drzava radi. Na oruzju se lijepo zaradi kao sto vidis nisi bas pametan posebno ,veliki strucak!!!

Auuu al si pametan...

17.09.2018 12:20

nola

15.09.2018 11:17

David je bez sumnje ubijen ali ova Tomiceva izjave je u najmanju ruku neozbiljna i vrlo neprofesionalna.Na neke iz ovog tima steta je trositi rijeci kad je opste poznato da su niskog morala npr.Zora Dobricanin.Mislim da angazovanje istih nece biti dobro za slucaj ubistva Davida Dragicevica.

BUDITE STRPLJIVI.

NIJE TAKO

16.09.2018 20:21

Teorije zavjere

15.09.2018 13:59

Logika

15.09.2018 14:54

Ljudi, ja ne znam da li iko i koliko ko cita komentare, medjutim zamolim bih vas da u slucaju Davida Dragicevica izostavite politiku, da zaobidjete sve oko politike, a zasto ti kazem i molim: Prvo cinjenica je da je stradao momak veoma mlad, koliko cujemo skolovao se a imao je i kapaciteteta i IT struci, drugo: sve oko njegovog stradanja ima nedostataka, manjakavosti, teorija, medjutim nema nikakva rjesenja sto je zalosno niti se ko, kome je to posao i ko treba da radi po sluzbenoj duznosti trudi da to radi i rijesi. Trece, njegov otac Davor, ne trazi politicke reakcije, vec samo da se utvrdi istina ko mu je ubio dijete i zasto, neki mu to osporavaju na razne nacine, osporavju mu nesto sto je njegova duznost i obaveza i sto je roditelj, trazi istinu nista vise. E sad treba da bude u pravu neko ko je protiv roditeljske uloge i istine /mislim na ove sto Davora etiketiraju kao sve i svasta lose/, to govori da nesto nije u redu. Cetvrto, ovdje niko nema karaktera da uradi ono sto mu zakon nalaze, moralna nacela, da radi svoj posao sve sto su rekli iz policije sve im odnese ta ista Crkvena, onda dodje Dusko Tomic, voljeli ga ili ne, bez obzira ko je on i sta je, izadje na TV i tako javno isproziva sve ove moralne i karakterne koji se kao misevi u rupama ucutase i niko da ga ne demantuje. Peto, da ovdje nema istine ovaj Tomic ne bi ovo govorio i ne bi se na ovakav cin odlucio, jer je i on svjestan tezine izgovorenih rijeci. Ja toliko, oprostite na smetnjama ali ove stvari se nisu radile ni u doba Pabla Eskobara. Srami se Republiko Srpska i njen narode kad ti nije jasno da nema ni cojstva ni ljudstva, morala niti bilo kakvih vrijednosti dostojnih covjeka i zivota osim love i stnacke pripadnosti. Sram nas i stid sve bilo kad zanemarujemo istinu po bilo kome osnovu, Sram nas i stid sve kad ne cijenimo tudju djecu, roditeljski bol a bili bi i roditelji i htjeli bi djecu, ovako nam ne moze biti dobro gospodo. Ukoliko pripadate nekoj partiji, bili njeni botovi ili ne, ukoliko bili vjernici bilo koje vjere, zapamtite, Bog sve gleda svakoga stigne onako kako zasluzi, pa tako mogu da kazem da nismo niti ljudi niti vjernici.

BozePomoziNam!!!

15.09.2018 16:22

Ko je Milorad Dodig? Ko je Dragan Lukac? Gospode, neka i oni i njihovi nasljednici do 11. koljena odgovaraju za ono sto cine protiv srpskog naroda. Radovacu se svakoj Bozijoj odluci protiv NJIH i nasljednika njihovih. Ako ne moze po pravdi ovozemaljskoj, onda moze po pravdi Bozijoj-u koju zlotvoti ne vjeruju.

nema tu logike

16.09.2018 10:26

I Tomicu ne izigravaj inspektora.Daj i drugima, iz toga tima,da progovore.Teorija je da je,navodno,pok. David provalio u neciji kompjuter i otkrio neki prljav posao sa ogromnim parama.Trgovina oruzjem.Trgovina oruzjem je moguca,na maloj skali toga ima i hapseni su nasi ljudi koji su to svercali u EU.U nekoj vecoj mjeri,i to je moguce.Ali,ono sto znam je da kriminalci nikada ne bi te podatke o tom poslu,transakcijama,upisivali u kompjuter.Nikada.Pa ako nesto krene naopako,to postaje dokaz sa obiljem detalja za istragu.Kriminalci nikada ikada nece upisivati podatke o prljavim poslovima u kompjuter.

A šta je po tvome mišljenju onda ,,darknet,, .... U današnjem vjeku se pare transaktiom u netu šire a ne ko nekada zakopaju....a ostalom oruzje danas ima veliku cjenu to je poznato kao bolja zarada nego druge mogucnosti...a pogotovo što nismo u EU savezu vec šengenu mogu nam svako svuda ulazit i izlazit i pebacivati svako sranje... informiši se da ogroman dio oruzja potice sa balkana i stigne to sirije...

logika nije teška

16.09.2018 19:17

ADVOKAT TOMIĆ JE IZGLEDA NA PRAVOM PUTU KA ISTINI. TOMIĆU, NASTAVITE.

MOGUĆE

16.09.2018 20:22

Миливоје

16.09.2018 17:38

Потребно је истјерати истину до краја. Истражити материални положај људи у врху МУП-а, чланова њихових породица, шта раде, чим се баве, каква аута возе, токсиколошке налазе. Утврдити ко је одговоран за аљкаву истрагу, заташкавање. Ако се отркрије афера казнити одговорне али сачувати Републику Српску и све њене институције и као за награду вратити бар десетак надлежности које су пренесене у Сарајево. Немојмо се заваравати има политичара из СДС-а, ПДП-а, СНСД-а који раде само за своје интересе и продали би за новац Републику Српску као да никад није постојала. Помислимо на породицу Драгичевић, помислимо на борце ВРС, погинуле борце ВРС и њихове породице, честити српски народ - ОТЈЕРАЈМО ШЉАМ И ВРАТИМО УГЛЕД И ДОСТОЈАНСТВО СРПСКОМ НАРОДУ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

Miroslav Nikolić

30.12.2018 13:47

Ne mogu da razumem šta je novinar hteo kazati kada je napisao da je David otkrio ogroman novac, valjda je preko interneta koristeći se nekakvim šiframa ili čime otkrio cirkulisanje ogromnog novca od ilegalne prodaje oružja, pa kako bi to mogao biti razlog da se David ukloni sa lica zemlje, molio bih da novinar precizira te svoje navode malo konkretnije.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.