Riješite se zubobolje bez analgetika

Umesto analgetika, zubobolju mogu da ublaže i prirodna sredstva. Veoma delotvorni u saniranju upale su neven, beli luk, karanfilić, alkohol. . .

Zdravlje 13.09.2018 | 11:21
Riješite se zubobolje bez analgetika
UKOLIKO ne posećujete zubara redovno velika je verovatnoća da ćete da iskusite zubobolju. Reč je o jednom od najjačih bolova koji umesto analgetika može da se ublaži prirodnim sredstvima. Veoma delotvorni u saniranju upale su neven, beli luk, karanfilić, alkohol...

Neven

Neven se vekovima koristi za ublažavanje širokog spektra zdravstvenih problema jer deluje antiseptično i antibakterijski. Ispiranje usne duplje čajem od nevena predstavlja umirujući tretman za bolesti desni i upalne procese na zubima.

Karanfilić

Recept za upotrebu karanfilića je jednostavan; žvaćite karanfilić, jer je on prirodan anestetik, a prema nekim istraživanjima olakšava zubobolju za samo nekoliko sati.

Beli luk

Jedan je od najmoćnijih prirodnih sredstava za smirivanje bola. Organski spoj koji se naziva alicin daje glavna antioksidativna svojstva belom luku. Prepolovite čeno i stavite ga na zub koji boli, a bol bi trebalo da nestane za nekoliko minuta.

Alkohol

Nije potrebno da se popije da bi uminula zubobolja, već se njime ispiraju usta, a on deluje dezinfekcijski jer uništava bakterije.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar