Ljajić: Tači ima ozbiljan problem

Potpredsjednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da je Hašim Tači u ozbiljnom problemu kada je riječ o političkom legitimitetu i da je za Srbiju najvažnije da nastavi konstruktivnu, proaktivnu ulogu u traženju dugotrajnog održivog rješenja za kosovsko pitanje.

Srbija 12.09.2018 | 11:16
Ljajić: Tači ima ozbiljan problem
Komentarišući izjave Hašima Tačija da bi Preševska dolina trebalo da bude dio “nezavisnog Kosova”, Ljajić je rekao da je on u ozbiljnom problemu kada je riječ o političkom legitimitetu.

''S obzirom na to da nijedna politička grupacija u Prištini, opoziciona ili oni koji su u vlasti, ne podržavaju proces rješavanja ovog pitanja, ne znam na koji način i da li uopšte može Tači da iznese bilo koje rješenje u pregovorima sa Srbijom'', rekao je Ljajić za TV Prva. 

On je naglasio da mu se čini da će u narednoj fazi dijaloga to biti ključni problem da li se na taj način može doći do kompromisnog rešenja.

''Postavlja se pitanje političkog legitimiteta koje će se otvoriti u samoj Prištini. Za nas je najvažnije da nastavimo konstruktivnu i prije svega proaktivnu ulogu u traženju dugotrajnog održivog rješenja'', zaključio je on.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ja

12.09.2018 14:39

Ozbiljniji problema ti imas,ima li i jedan politicar u Srbiji da mu se ti nisi u guzicu uvlacio??????

ODGOVORITE