Najluđa glava svjetskog motociklizma...!

Neću više da se trkam, idem da prodajem delove u dedinoj prodavnici! Upoznali smo ga u nedelju kada je rivalu pritisnuo kočnicu pri brzini od 250 km/h!

Ostali sportovi 14.09.2018 | 11:30
Najluđa glava svjetskog motociklizma...!
Italijanski motociklista Romano Fenati potvrdio je da se neće više takmičiti u svetskom šampionatu nakon što je njegov tim Marineli Snajpers odlučio da mu otkaže ugovor posle nesportskog poteza prema zemljaku Stefanu Manciju tokom trke za Veliku nagradu San Marina u Moto 2 šampionatu.

Fenati će, kako kaže, načiniti značajan zaokret u životu i karijeri posle velikog ličnog debakla.

"Svetski kup je gotov za mene. Neću više da se trkam. To više nije moj svet, previše je nepravde u ovom sportu i ja tu ne pripadam. Pogrešio sam, to je istina i izvinjavam se svima", izjavio je Fenati u intervjuu za La Republiku.

Italijan poručuje i da neće u potpunosti napustiti motociklizam.

"Planiram da neko vreme radim u dedinoj prodavnici opreme, gde sam ranije već radio. Tamo će mi pomagati deda i majka, a posle nekog vremena započinjem novi projekat u Askoliju o kojem ne želim da pričam."

Motociklista je objasnio i zašto je pritisnuo kočnicu konkurenta.

"Krv mi je jurnula u glavu, prodrmao me adrenalin i poludeo sam posle nekoliko provokacija. Rećiću to kao glealac sa strane koji je gledao sve sa neke objektivne distance: Romano Fenati nije idiot što je odgovorio na seriju provokacija."



Fenati zna da ga prati reputacija lošeg tipa. Uostalom, koliko je puta podvaljivao protivnicima...

"Neki ljudi uvek uspevaju da ostanu mirni, nikada ne prave gluposti, ali se takvi ne takmiče u motociklizmu. Trenutak ludila se događa svuda i svakome, ne samo u motociklizmu već i u fudbalu, tako da nisam jedini. Ali, ponavljam, pogrešio sam..."

Za Mancijeve optužbe da je pokušao da ga ubije Fenati kaže da su gluposti.

"Kako može da kaže tako nešto? Moj potez bio je više želja da mu skrenem pažnju, da se smiri, da mu pokažem mogu da ga oborim na zemlju ako to hoću. Sve se dogodilo pre našeg kontakta, sve se lepo vidi na TV snimcima, on me je izazivao konstantno. Nemam nameru da mu tražim oproštaj, nadam se da će i on biti kažnjen za to što me je provocirao tokom trke", zaključio je Romano Fenati.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar