Subotić počeo i završio goleadu "delfina"!

Podmlađena reprezentacija Srbije na početku Svetskog kupa slavila očekivano ubedljivu pobedu nad Južnom Afrikom.

Ostali sportovi 11.09.2018 | 17:15
Subotić počeo i završio goleadu "delfina"!
Toliko što se tiče lakih utakmica!

Srbija - Južna Afrika 21:3 (4:1, 5:0, 7:0, 5:2) u meču 1. kola A grupe Svetskog kupa, koji će se do nedelje igrati u Berlinu.

Za izabranike Dejana Savića ovo je bilo samo zagrevanje za daleko teže okršaje u grupi, protiv SAD (sreda, 17.30) i Hrvatske (četvrtak, 16.00), nakon kojih sledi "nokaut" faza.

Prednjačio je Gavril Subotić sa šest golova, uključujući prva tri i poslednja dva na utakmici za "delfine", dok je Nemanja Vico četiri puta zatresao mrežu nedoraslog rivala.

Dušan Mandić i Ognjen Stojanović postigli su po tri pogotka, Strahinja Rašović i Mateja Asanović po dva i Đorđe Lazić jedan.

Vrlo dobar među stativama bio je Lazar Dobožanov, koji je sredinom prve četvrtine odbranio "zicer" i sprečio Južnoafrikance da posle 2:1 smanje na 3:2. Strahinja Rašović i Mateja Asanović izveli su brz i efektan kontranapad i time nastavili seriju "delfina" koja je išla do čak 14:0 i ukupnog vođstva od 16:1.

Prekinuo ju je na početku poslednje deonice Mark Spenser, dvostruki strelac za Južnu Afriku, kada je "kontrašraubom" iznenadio Dobožanova.

Naša reprezentacija u Berlinu brani "zlato" iz Almatija 2014. i Oradee 2010, pa i Budimpešte 2006, gde je osvojila Svetski (FINA) kup pod imenom Srbija i Crna Gora.

Ambicije ovog puta i jesu i nisu šampionske - jesu, zbog tradicije i ugleda srpskog vaterpola, a nisu zato što je Savić izostavio iz tima gotovo sve glavne "poluge" sa Evropskog prvenstva u Barseloni i odlučio da u kombinaciji sa nekoliko "A" reprezentativaca isproba momke koji bi mogli da učestvuju na Olimpijskim igrama 2020, ali i 2024. godine.

Od "zlatnih" momaka iz Barselone, na takmičenju u Berlinu igraju Mandić, Viktor Rašović, Jakšić (danas odmarao), Vico i Ranđelović.

U utorak uveče u okviru grupe "B" sastaće se Mađarska - Nemačka i Australija - Japan.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar