Vučić: Makron uskoro u Srbiji

Predsjednik Francuske Emanuel Makron posjetiće Srbiju početkom decembra, rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Srbija 11.09.2018 | 11:51
Vučić: Makron uskoro u Srbiji
– Očekujemo Makrona početkom decembra u Beogradu. To će biti velika i veoma važana posjeta za Srbiju… Što se nas tiče, Francuska i Srbija su prijatelji od davnina – izjavio je Vučić novinarima nakon susreta sa članom Odbora francuskog Senata za spoljne poslove Olivijeom Kadikom u Beogradu.

Predsjednik Srbije je istakao da je uvjeren da će Srbija Makrona dočekati domaćinski i da će se on u Beogradu veoma dobro osjećati, te da će rezultati te posjete biti dobri i za Srbiju i za Francusku.

Vučić je naveo da je tokom susreta sa Kadikom ocijenjeno kako bi bilo ljekovito za sve da postoji dugoročni mir i stabilnost, što bi značilo bolji život i ekonomija, te ulazak i Srbije i drugih zemalja u EU.

– Dobili smo podršku na putu evropskih integracija – rekao je Vučić, koji je zamolio Kadika da prenese njegove pozdrave Makronu. 

Kadik je rekao da Francuska i njen predsjednik podržavaju napore rukovodstva Beograda i Prištine da u razgovoru dođu do sporazuma i razmotre sve moguće opcije koje će dovesti do konačnog rješenja koje će osnažiti stabilnost regiona.

– Rješavanje razlika između Srbije i Kosova je suštinsko za stabilizaciju Balkana i evropske perspektive obje zemlje – dodao je Kadik. On je rekao da je zagovornik pristupa Srbije EU, te da je u interesu i Beograda i Brisela da se to što prije desi.

– Treba cijeniti napore Srbije koje ulaže da se priključi EU. Vaši napori da bi se došlo u napretka u pristupu EU su veoma uočljivi. Srce Evrope se nalazi na Balkanu, ako EU ostavi Balkan, ostaće bez srca. Čekamo vas sa velikim nestrpljenjem – rekao je Kadik.

Vučić i Kadik su istakli da francuska koncesija za beogradski aerodrom pokazuje povjerenje u srpsku privredu, kao i da je sve više francuskih investitora malih i srednjih preduzeća zainteresovano za ulaganju u Srbiju.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

STOJAN

11.09.2018 09:53

Vučić: Dodik uskoro u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Karadoz

11.09.2018 11:20

Izgleda da ce svi uskoro u Srbiju.

ODGOVORITE
Name

guliver

11.09.2018 12:03

Miki maus posete, narod prezadovoljan rezultatima njihovih poseta.

ODGOVORITE