Hvalospjevi svjetskih medija: Đoković ponovo želi sve!

Svetski mediji oduševljeni su načinom na koji je srpski teniser Novak Đoković došao do trofeja na US Openu, odnosno pobedom nad Huanom Martinom Del Potrom.

Tenis 10.09.2018 | 19:15
Hvalospjevi svjetskih medija: Đoković ponovo želi sve!
Lokalni Njujork Tajms donosi naslov "Đoković osvojio US Open i 14. gren slem titulu" i u prvi plan stavlja da srpski as bez dileme igra najbolji tenis na svetu.

"U poslednjoj poseti SAD, u martu, Novak je izgledao kao čovek u čamcu bez motora. Porazi u Indijan Velsu, Kaliforniji i Majamiju, koji su bili deo slabosti prethodne dve godine, sada su prošlost. Pobeda nad Del Potrom je briljantan prikaz", navodi se u tekstu.

Ništa manje prostora nisu dali ni najugledniji evropski mediji sa akcentom na sjajnu igru Đokovića, pa se tako britanski BBC i Gardijan utrkuju sa pohvalama na račun njegove igre rečima da je bio besprekoran i samouveren.

"Moćni Đoković treći put najbolji u Njukorku", piše izveštač Gardijana sa lica mesta.

Španski AS naglašava "Veličanstveni Đoković stigao Samprasa" sa jasnom aluzijom da se Novak sa sopstvenim idolom izjednačio po broju titula na najznačajnijim turnirima.

"Ni dve godine problema sa povredama nisu ga sputale. Pokazao je klasu na Flešing Medouzu", jasan je AS.

Marka, list iz iste zemlje i odakle je trenutno svetski broj jedan Rafael Nadal, podseća da se Đoković vratio na podijum osvajanjem 71. titule u karijeri.

"Novak Đoković ponovo želi sve", aludirajući i na povratak na svetski vrh na kome je Nadal, čega se plaši i katalonski Mundo Deportivo.

"Đoković preti Nadalu nakon pobede na US Openu", navode iz Barselone.

Francuski Lekip opisuje da je Đoković bio "dominantan" i da su "njegovi riterni uništili moć jakog servisa Del Potra".

"Uprkos navijanju argentinskih navijača kao na fudbalu, Novak je bio šef ovog finala", zanimljiv detalj su primetili Francuzi.

List Gazeta delo Sport iz Italije donosi jednostavan naslov "Trijumf Đokovića u tri seta za trofej US Opena", a nemački Bild "Đoković dominira tenisom, posle Vimbldona osvojio i Njujork".

Kada je reč o medijima iz regiona, hrvatski Indeks, kao i uvek, posebno se bavi Đokovićevim uspehom uz brojne analize.

"Povratak kralja. Đoković u najvećem stilu potvrdio da je ovo godina njegovog povratka na svetski vrh, jer je pre dva meseca osvojio je i Vimbldon", opisuju iz Indeksa.

Večernji list ističe da je Đoković sve vreme konstrolisao finale, stavljajući u prvi plan veliku razliku u skoru sa Del Potrom 15-4.

Crnogorske Vijesti pišu da je "Đoković kralj Njujorka", a Kliks iz BiH da je bio "fenomenalan" i da se "vratio u najboljem trenutku", uz verovatno najznačajniji opis na kraju teksta "Đoković je rođeni šampion".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar