Humanitarno veče Bilećanke, Tijane Bošković...

Humanitarna večera Tijane Bošković za obelele od Laforine bolesti. . .  Humanitarnoj večeri koja je održana u restoranu Zvezdara teatra u Beogradu odazvao se veliki broj istaknutih srpskih sportista, svetskih asova, sportskih radnika, mnogi koji su želeli da svojim prilozima pomognu deci kojima je pomoć neophodna.

Ostali sportovi 10.09.2018 | 11:45
Humanitarno veče Bilećanke, Tijane Bošković...
Sportisti su, tako kažu, najzdraviji deo jedne nacije. Ne samo u fizičkom smislu, već i kao ličnosti koje svojim delima, kako na sportskom, tako i na društvenom planu pokazuju svoju psihičku i fizičku nadarenost. U velikom broju slučajeva sportisti su pokretači akcija koji svojom humanošću, brigom i solidarnošću pokazuju svetu onu veliku brigu za decu, ljude, životinje...

Naša proslavljena odbojkašica, Tijana Bošković samo je jedna u nizu sjajnih osoba, sportista, koja je svoju harizmu stavila u službu humanosti.

Najbolja odbojkašica Evrope organizovala je humanitarnu večeru u cilju prikupljanja sredstava za lečenje dece koja su obolele od Laforine bolesti (najteži oblik epilepsije). Pokretači cele akcije i osnivanja fonda za pomoć pronalasku leka protiv ove opake bolesti su roditelji dve devojčice iz Banjaluke, porodica Gajić.

Humanitarnoj večeri koja je održana u restoranu Zvezdara teatra u Beogradu odazvao se veliki broj istaknutih srpskih sportista, svetskih asova, sportskih radnika, mnogi koji su želeli da svojim prilozima pomognu deci kojima je pomoć neophodna. Pomoć koja znači život, poboljšanje, bolje sutra.

Večeri je prisustvovala kompletna odbojkaška ženska selekcija Srbije, aktuelne šampionke Evrope, deo muške odbojkaške selekcije Srbije koju očekuje put u Italiju gde se održava Svetsko prvenstvo, vodeći ljudi Odbojkaškog saveza Srbije na čelu sa predsednikom OSS Zoranom Gajićem i generalnim sekretarom Ivanom Kneževićem, predsednik KSS Predrag Danilović sa suprugom i kćerkom našom i svetskom mladom teniskom zvezdom Olgom Danilović, košarkaška reprezentativka Srbije Sonja Petrović, potpredsednik FSS Savo Milošević, fudbalski trenerski stručnjak Vladimir Vermezović i mnogi drugi proslavljeni sportisti naše zemlje.

„Zahvaljujem se svim dragi prijateljima i ljudima koji su se odazvali mom pozivu da prisustvuju ovoj humanitarnoj večeri i doprinesu da se Laforina bolest, najteža epilepsija ljudskog roda, izbriše sa lica zemlje. Naše malo, njima znači mnogo, a opet mi zajedničkim snagama možemo sve. Živimo u vremenu u kojem je jako puno onih kojima je pomoć preko potrebna i pozivi za pomoć dolaze sa svih strana. Pomozimo uvek koliko možemo i budimo zahvalni Bogu i životu da smo u situaciji da možemo nekome pomoći“, rekla je Boškovićeva.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Lea

10.09.2018 09:54

Svaka čast, podržavam. Duboko sam potresena, nesrećom porodice Gajić iz Banja Luke, kojoj su obe kćerke oboljele od ove bolesti. Sjećam se kad je majci jedna kćerka rekla: mama ja ne znam da pišem i ...., drugo. Strašna nesreća, sudbina. Strašno. Podržavam humanitarce.

ODGOVORITE