"Orlovi" od sutra u Bariju na SP-u!

Muška seniorska reprezentacija Srbije otputovaće u ponedeljak u Bari, gde će igrati na XIX SP 2018, koje će se odigrati 9 – 30. septembra u Bugarskoj i Italiji.

Ostali sportovi 09.09.2018 | 19:45
"Orlovi" od sutra u Bariju na SP-u!
Seniori Srbije će prvi meč u C grupi XIX SP 2018. u Bariju odigrati protiv SAD, u sredu, 12. septembra od 20.30 časova. Srbija će drugi meč odigrati u četvrtak, 13. septembra od 20.30 časova protiv Kameruna. Nakon slobodnog dana, Srbija će u subotu, 15. septembra igrati protiv Tunisa od 17.00 časova, a u nedelju, 16. septembra protviv Australije od 20.30 časova. Posle drugog slobodnog dana (ponedeljak), Srbija će poslednji meč u Bariju odigrati u utorak, 18. sepembra od 20.30 časova protiv Rusije. Utakmice u Bariju će suditi Fabricio Paskvali iz Italije, Đang Liju iz Kine, Skot Meklin iz Kanade, Ektor Ortis iz Portorika, Hamid Mohamed Alrusi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Mario Bernaola Sančes iz Španije. Plasman u II fazu izboriće 4 selekcije. Za razilku od prethodnih SP, u Italiji i Bugarskoj će od velike važnosti biti ishodi svih 5 mečeva prve faze, jer se svi osvojeni bodovi iz takmičenja po grupama prenose u II fazu takmičenja.

Konkretno, muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u C grupi u Bariju sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom i u II fazu takmičenja će preneti osvojene bodove protiv svih 5 selekcija iz grupe, bez obzira na činjenicu da će takmičenje nastaviti samo 4 najbolje ekipe. Takođe, plasman u III fazu izboriće pobednici 4 grupe II faze, kao i 2 najbolje drugoplasirane selekcije iz sve 4 grupe. Sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu odbojkaša je takav da se do poslednjeg meča I faze neće znati sastavi grupa II faze. Srbija može u II fazi da igra u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni ! Ukoliko Srbija bude prvoplasirana, igraće u G grupi, u Sofiji. Ukoliko osvoji drugo mesto putovaće u H grupu u Varnu, u Bugarsku. Osvajanjem trećeg mesta, Srbija će obezbediti mesto u E grupi u Milanu, u Italiji, a ukoliko bude četvrta, u II fazi će igrati u F grupi u Bolonji, u Italiji. Svetsko prvenstvo će otvoriti organizatori utakmicama koje će se odigrati 9. septembra: Italija na Foro Italiku u Rimu protiv Japana, i Bugarska u Dvorcu kulture i sporta u Varni protiv Irana. Svetsko prvenstvo odbojkaša odigraće se 9 – 30. septembra u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, i Bariju, Bolonji, Firenci, Milanu i Torinu u Italiji.

Na spisku su:

Tehničari: Nikola Jovović (Ankara) i Ivan Kostić (Vojvodina).

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa) i Dražen Luburić (Halkbank).

Libera: Nikola Rosić (Krajova) i Neven Majstorović (Krajova).

Srednji blokeri: Marko Podraščanin (Peruđa), Srećko Lisinac (Trentino), Petar Krsmanović (Jugra) i Aleksandar Okolić (PAOK).

Primači servisa: Nemanja Petrić (Belogorje), Uroš Kovačević (Trentino), Marko Ivović (Lokomotiva Novosibirsk) i Milan Katić (Belhatov).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar