Del Potro: Ako pobijedim Novaka, sjajno!

Ako izgubim – dobro. . .  Argentinac Huan Martin Del Potro fokusirao se na svoju igru u polufinalu US opena sa Rafaelom Nadalom, a u finalu ulogu favorita prepušta Novaku Đokoviću.

Tenis 08.09.2018 | 13:45
Del Potro: Ako pobijedim Novaka, sjajno!
Nadal je zbog problema sa kolenima predao polufinalni duel Delpu u trenutku kada je Argentinac vodio 7:6 (7:3), 6:2 u setovima.

Del Potro će tako u finalu imati priliku da osvoji drugi trofej na "Flašing medouzu" posle pobede iz 2009. godine.

"Video sam da se Nadal muči tokom drugog seta. Pokušavao sam da igram svoju igru, ali sam video da pati na terenu. Rekao sam sebi da moram da ostanem fokusiran na sebe, da ne gledam na drugu stranu jer nikad ne znate šta može da se desi u ovakvoj situaciji. Kad sam video da igra nešto lošije, bio sam agresivniji i on je onda stao", rekao je posle meča sa Nadalom Del Potro. 

On otkriva šta misli da se promenilo u odnosu na 2009. godinu. 

"Stariji sam, to je sigurno. Ne mogu da verujem da igram novo GS finale na 'Flašing medouzu' na svom omiljenom turniru. Mnogo sam se trudio da bih došao ovde", jasan je Delpo koji smatra da je svojoj igri od prethodnog trofeja u Njujorku unapredio igru bekhend slajsom. 

U finalu ga čeka Novak Đoković koji je u tri seta pobedio Keija Nišikorija. 

"Biće to sigurno težak meč. Ako pobedim biće sjajno, u suprotnom, ovo će biti dobar turnir. Sigurno je da obojica jako želimo pobedu, Novak je već osvojio Vimbldon i igra jako dobro. On je favorit", zaključio je Del Potro. 

Finale je na programu u nedelju od 22 sata po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar