Nadal: Mrzim da predajem mečeve, ali...

Šta se dogodilo Rafi Nadalu? "Nije stvar u porazu, već u tome da ne možete da se borite", emotivno je priznao Španac posle povlačenja iz polufinala. Rafael Nadal, najbolji teniser sveta, rekao je da mrzi da predaje mečeve, ali i da nije bilo druge u meču sa Huanom Martinom del Potrom.

Tenis 08.09.2018 | 12:15
Nadal: Mrzim da predajem mečeve, ali...
"Imao sam problema u drugom ili trećem meču na turniru. Posle toga je bilo malo bolje, ali sada sam na 2:2 u prvom setu sam osetio bol. Posle toga sam pokušavao da vidim, da li nešto može da se poporavi, ali ne. Danas nije moglo da se poporavi", rekao je Nadal posle meča.

Španac je u polufinalu US opena predao susret Huanu Martinu del Potru kod rezultata 2-0 u setovima za Argentinca.

"Čekao sam koliko sam dugo mogao, veoma je teško da se pozdravim i završim meč pre nego što dođe do kraja. Ali u određenom momentu moramo da shvatimo kako je tako je. Na kraju to nije bio teniski meč, jedan stajao, dok je drugi igrao", rekao je Rafa i dodao:

"Mrzim da predajem mečeve, ali da ostanem na terenu i igram u ovom stanju, mislim da bi bilo previše".

Rafael Nadal borio se sa sobom i sa Huan Martinom Del Potrom, ali nije izdržao do kraja.

Dramatično četvrtfinale protiv Dominika Tima ipak je iscrpelo Španca, učinilo da prošle noći odustane posle dva seta polufinala i da pruži ruku Argentincu.

Šta se dogodilo?

Posle četvrtog gema polufinala, Nadal je osvojio poen i okrenuo se ka svom boksu. Zabrinutim pogledom i uz niz reči stavio je saradnicima do znanja da nije dobro.

Nakon meča on je priznao da ga je u tom trenutku zabolelo koleno, a taj bol mu nažalost dobro poznat.

''Posle tog trenutka samo sam pokušavao da vidim da li situacija može da se popravi tokom meča", rekao je Španac.

Rafa je odlagao neizbežno dva sata. Stezao je koleno, 'otpuštao' ga i ponovo vezivao. Tražio je masažu kvadricepsa, a u besu je čak i šutnuo flašicu za vodom, čija mu je pozicija veoma važna iz sujeverja.

"Čekao sam koliko sam mogao. Možete da zamislite koliko mi je teško da se oprostim pre meč lopte, ali u nekom trenutku morate da donesete odluku. Bilo mi je izuzetno teško da nastavim da igram, mnogo je bolelo. To više i nije bio teniski meč, zar ne?", objasnio je.

Do polufinala on je proveo na terenu više od 15 sati. Borio se žestoko i ipak je morao da se povuče. Bilo mu je veoma teško.

"Nije stvar u tome da izgubite, već u tome da nemate šansu da se borite", priznao je Nadal šta ga najviše boli.

Sezonu na grend slem turnirima Nadal je završio sa jednim velikim peharom, jer je ove sezone osvojio Rolan Garos 11. put. 

"Imao sam dve sjajne godine. Prošla je bila fantastična. I ova je bila fantastična, sve do ovog trenutka. Izgubio sam četiri meča", podvukao je Nadal crtu pod urađenim.

U velikom finalu US Opena, Del Potro će igrati protiv Novaka Đokovića. Biće to njihovo prvo grend slem finale.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar