Oblačno i svježe vrijeme u BiH

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će preovladavati pretežno oblačno i svježije vrijeme, mjestimično sa kišom i pljuskovima.

Bosna i Hercegovina 08.09.2018 | 09:00
Oblačno i svježe vrijeme u BiH
Kiša će tokom jutra i prijepodneva padati na jugozapadu i u centralnim područjima, dok će u ostalim predjelima biti promjenljivo oblačno i suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće suvo uz promjenljivu oblačnost, a padavina će biti u centralnom planinskom pojasu.

Popodne se pljuskovi i grmljavina očekuju na istoku, jugoistoku i jugu, dok će na zapadu i sjeverozapadu biti promjenljivo oblačno, a mogući je kratkotrajni pljusak. U Posavini i Semberiji veći dio dana biće sunčano i suvo.

Tokom večeri doći će do razvedravanja u svim predjelima osim krajnjeg jugoistoka, gdje još može biti grmljavina i pljuskova.

Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 23 na zapadu do 28 stepeni na sjeveroistoku, a u Hercegovin od 27 do 31 stepen Celzijusov, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Bjelašnica 7, Gacko 9, Čemerno 10, Kalinovik i Sokolac 11, Nevesinje, Han Pijesak i Ivan Sedlo 12, Livno i Sarajevo 13, Bileća, Šipovo i Bugojno 14, Mrakovica, Srebrenica, Mrkonjić Grad, Ribnik i Rudo 15, Višegrad 16, Mlječanica, Novi Grad, Srbac, Krupa na Uni, Zvornik, Bihać, Sanski Most i Tuzla 17, Prijedor, Trebinje, Banjaluka, Bijeljina i Brčko 18, Doboj i Gradačac 19 i Mostar 20 stepeni Celzijusovih.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar