Rodžer: Ne želite nekoga kao što sam ja!

Rodžer Federer ne veruje da je tenisu potrebno da se pojavi neko novi ko je sličan već postojećim igračima.

Tenis 09.09.2018 | 18:30
Rodžer: Ne želite nekoga kao što sam ja!
Federer poziva da nova generacija tenisera bude različita, drugačija, sa raznovrsnim stilovima igre.

Ovom izjavom Rodžer nije pokušao da bude samokritičan, već se nadovezao da ne bi voleo ni da se pojavi neko veoma sličan velikom rivalu Rafaelu Nadalu.

"Mislim da ne želite još nekoga kao što sam ja. Mislim da vam treba drugačija osoba, sa drugačijim stilom igre. Mislim da je različitost u stilu ono što pokreće ovu igru. Na kraju krajeva, ne bih želeo da vidim još nekoga kao što sam ja ili Nadal, nekoga ko je isti kao mi", rekao je Federer.

Federer zna da su svi ljudi, ali i teniseri različiti, i da ne bi trebalo da baziraju svoju igru na nekom od velikana, već na njima samima.

"Svi smo mi različiti i tako i bi i trebalo da bude. Navijači i mediji imaju za koga da navijaju. Mislim da je loša ideja da bazirate vašu igru prema nekome drugom. Imao sam ja tu sličnu situaciju sa Samprasom – svi su me poredili sa njim. Ako ste analizirali naše igre i karakter, mi smo neopisivo različiti. Nisam hteo da postanem drugi Sampras, kao što drugi ne žele da budu drugi Federer", jasan je Rodžer.

Švajcarac, jedan od najboljih tenisera svih vremena, ušao je u 38. godinu života i priča o njegovoj penziji je sve češća tema.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar