Federer priznao: Još volim da se dokazujem!

"Uživam da igram protiv nove generacije", rekao je 37-godišnji Švajcarac, rekorder sa osvojenih 20 grend slem trofeja.

Tenis 09.09.2018 | 15:30
Federer priznao: Još volim da se dokazujem!
Rodžer Federer ima 37 godina, ali i dalje igra na vrhunskom nivou. Kaže da još ima motiva, uprkos tome što malo-malo javnost postavi pitanje o tome kada će završiti karijeru.

Neki smatraju da Švajcarac igra još uvek kako bi obezbedio svoje rekorde na duže staze u konkurenciji velikih igrača i svojih ljutih protivnika Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, dok drugi veruju da i dalje uživa u tenisu.

Federer je priznao da i dalje želi da se dokazuje.

"Još imam motiva, ali se oni, kako godine, prolaze, menjaju", rekao je.

"Između 18. i 23. godine, i kasnije od 27. do 32, a i nakon toga prolazio sam kroz različite faze svoje karijere. Posle toga je lakše jer ne morate da se probijate. Ali morate stalno da se dokazujete ljudima i da ih podsećate koliko možete", naveo je rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja.

On ima još mnogo motiva.

"Želim i sebi da se dokažem. Ako uživate u svom poslu, što jeste slučaj sa mnom, i ako ste zdravi, fizički spremni, onda znate da možete da uradite još mnogo velikih stvari", dodao je Federer i objasnio da i dalje uživa u putovanjima i nastupima na turnirima.

Izazov mu predstavljaju i novi, mladi igrači.

"Volim da igram protiv nove generacije, mladih tenisera i onih koji možda i nisu više tako mladi, ali rade odlično. Mislim da je zdravo vreme u tenisu. Bilo je sjajno i kada sam počinjao, tu su bili Andre Agasi, Pit Sampras, Tim Henman, Ričard Krajiček, Goran Ivanišević, a vremena su se promenila i igrate protiv različitih igrača. Uživam u tome. Volim da igram protiv tih momaka, da se dokažem i pokažem koliko sam zaista dobar. To je zabavno. To je ono zbog čega radim naporno van sezone, kako bih se pokazao u najboljem svetlu na terenu", rekao je Federer.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar