LŠ: Ne baš laka grupa za Zvezdu!

Vaterpolisti Crvene zvezde u grupnoj fazi LŠ igraće u A grupi protiv Pro Reka, Barselonete, Egera, Dinama, Steaue iz Bukurešta i dva tima iz kvalifikacija.

Ostali sportovi 05.09.2018 | 16:15
LŠ: Ne baš laka grupa za Zvezdu!
Zvezda opet sa Pro Rekom! Crveno-beli dobili imena rivala u najjačem takmičenju. Veliki broj bivših igrača Zvezde dolazi u Beograd, kao i kapiten "delfina" Filip Filipović i Dušan Mandić.

U B grupi nalaze se zagrebačka Mladost, Hanover, Špandau 04, Solnok, Jug, Olimpijakos i dva kvalifikanta.

Tim Dejana Savića igraće u Ligi šampiona prvi put od 2013. kada su i osvojili ovo takmičenje, a u 1. kolu ugostiće italijanski Pro Reko, sa Filipom Filipovićem i Dušanom Mandićem.

Zanimljivo, rivali crveno-belima biće i članovi šampionskog tima iz 2013. godine Marko Avramović i Strahinja Rašović (Eger), odnosno Nikola Rađen i Duško Pijetlović (Dinamo Moskva).

BVK Crvena zvezda vratio se u Ligu šampiona i ove srede saznao imena protivnika u grupi.

Srpski predstavnik, šampion Evrope iz 2013. godine, igraće protiv slavnog Pro Reka, sa kojim se na jesen 2013. sreo i u baražu i bio eliminisan dramatično, na penale.

Osim italijanskog kluba, koji vodi hrvatski stručnjak Ratko Rudić i čiji su nosioci igre zlatni "delfini" - kapiten Srbije Filip Filipović i Dušan Mandić, rival crveno-belima biće i mađarskiEger, čiju kapicu nosi tandem igrača koji su učestvovali u Zvezdinom trijumfu pre pet godina - Strahinja Rašović i Marko Avramović.

Takođe, u Beograd će doći i Barseloneta, kao i ruski predstavnik Dinamo Moskva, za koji takođe igraju članovi najuspešnije generacije crveno-belih, Duško Pijetlović i Nikola Rađen.

Preostala tri Zvezdina rivala biće rumunska Steaua, kao i dva kvalifikanta.

Grupa A: Pro Reko, Barseloneta, Eger, Dinamo Moskva, Steaua, Crvena zvezda, kvalifikant D, kvalifikant A.

Grupa B: Olimpijakos, Jug, Solnok, Špandau, Hanover, Mladost Zagreb, kvalifikant C, kvalifikant B.

Podsetimo, ekipa Dejana Savića je dobila šansu da nastupi posle Partizanovog odustajanja sredinom avgusta. Dve nedelje kasnije, Zvezda je formirala potpuno novu ekipu, nakon odlaska velikog broja igrača iz takmičarske 2017/18. Crveno-beli su "potpisali" sedmoricu novajlija i tako napravili "kostur" tima sa kojim će zaigrati uz najbolje klubove Evrope.

Nova sezona Lige šampiona počeće 17. oktobra, a titulu će braniti Olimpijakos.

Crveno-beli će upravo u prvom kolu igrati protiv Pro Reka, pred svojim navijačima.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar