Prvi Zelengora MTB maraton

Biciklističko sportsko društvo “Zelengora” iz Kalinovika nedavno je organizovalo prvi Zelengora MTB maraton. U maratonu je učestvovalo 35 biciklista iz više gradova Republike Srpske, a vožene su staze od 63 km i 105 km.

Putovanja 05.09.2018 | 13:01
Prvi Zelengora MTB maraton
Prvi Zelengora maraton je jedinstvena brdsko-biciklistička avantura. Za 35 biciklista iz Republike Srpske ovo je bio test snage, kondicije i izdržljivosti. Prije svega vožnja krajolicima Zelengore je bila istinsko uživanje. Zelengora, s punim pravom nosi to ime – prostrana, nepregledna, u zagrljaju šuma i pašnjaka, okupana brojnim glacijalnim jezerima.



Biciklisti su prešli ono najljepše – vrhove Zelengore, njena jezera, Borač valu, kanjoj rijeke Neretve.



Lakša kategorija obuhvatila je vožnju od Kalinovika do prevoja Borovno brdo i nazad. Dužina staze iznosi 63 km u oba pravca. Teža kategorija obišla je krug oko planine Zelengore u dužini od 105 km.



Sa 35 biciklista Nacionalnim parkom Sutjeska projezdili su i organizatori, medicinari koji su ih pratili za svaki slučaj, te tehničari koji su tu da planinskim dvotočkašima ništa ne zafali.



U jednom danu istinska biciklistička i planinska avantura.



Organizatoti - Biciklističko sportsko društvo “Zelengora” iz Kalinovika kažu da su postavljeni temelji koji će doprinjeti da ova manifestacija postane poznati i veliki događaj u svijetu brdskog biciklizma, jednoga dana vjerovatno i prava takmičarska trka.



(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Konstantin

05.09.2018 11:20

E ovo je prava stvar.Svaka čast organizatorima, divno sve izgleda, i predjeli Zelengore i biciklisti, priroda, a snimak je očaravajući.Predivna sportska vijest iz Kalinovika.

ODGOVORITE
Name

Спасоје Ђого Београд

05.09.2018 16:47

Браво за омладину, а поготову за организаторе из Калиновика.

ODGOVORITE
Name

Sansa

06.09.2018 12:47

Svaka cast organizatorima, na jednom ovakvom fantasticnom projektu. Iskreno se nadam da ce prerastin u tradicionalno okupljanje biciklista .

ODGOVORITE