Terzić: Ne garantujem medalju, iako smo među favoritima!

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić prihvatio je ulogu favorita na Svetskom prvenstvu, iako ističe da će biti teško u jakoj konkurenciji doći do medalje.

Ostali sportovi 06.09.2018 | 11:30
Terzić: Ne garantujem medalju, iako smo među favoritima!
"Svesni smo da posedujemo kvalitet koji ne može da garantuje medalju, ali nas svrstava među glavne favorite. Tu su još Rusija, Turska, Italija, Holandija. Biće zaista mnogo teško, ali navikli smo da kroz teške i jake utakmice dolazimo u borbu za medalje i nadam se da ćemo ovog puta istrajati u tome", rekao je Terzić

On je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema i angažovanjem odbojkašica. 

"Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo, ali nedostaje malo. Zadovoljni smo pre svega jer devojke rade maksimalno što su ozbiljno prišle svojim obavezama i što im ovo Svetsko prvenstvo zaista mnogo znači. Kod njih je motiv zaista veliki, ulažu ogromnu energiju na treninzima da bi što bolje dočekali Svetsko prvenstvo", dodao je Terzić. 

Raduje ga i što su izbegnuti veći problemi oko povreda. Srbija se nalazi u D grupi sa selekcijama Brazila, Dominikanske Republike, Kazahstana, Kenije i Portorika. Svetsko prvenstvo u odbojci, koje se održava u Japanu, počinje 29. septembra i traje do 20. oktobra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar