Vajlder obećao Fjuriju NOKAUT!

Borba između WBC vladara u teškoj kategoriji i nekadašnjeg vlasnika više šampionskih pojaseva održaće se u Las Vegasu 10. ili 17. novembra.

Ostali sportovi 12.09.2018 | 15:30
Vajlder obećao Fjuriju NOKAUT!
Vrela borilačka jesen je pred nama! Osim što će se u oktagon vratiti Konor Makgregor i to protiv aktulenog prvaka lake UFC kategorije Dagestanca Habiba Nurmagomedova 7. oktobra u Las Vegasu, nego će i Entoni Džošua braniti IBF, WBA i WBO tronove protiv Rusa Aleksandra Povetkina 22. septembra na Vembliju na kojem je nokautirao i poslao u penziju mlađeg Klička, dok će WBC vladarDionte Vajlder pružiti priliku nekadašnjem šampionu, Tajsonu Fjuriju sredinom novembra takođe u prestoničkoj prestonici kocke i zabave.

I upravo ovaj posledni meč u kojem neće u igri biti WBC tron može da bude i najinteresantiniji. Jer, osim Vajldera, možda i najboljeg udarača među teškašima, tu je i uvek posebni "Kralj cigana", Fjuri. Engleski bokser, poznat po (pre)dugom jeziku, ali i po tome što je na poene porazio Vladimira Klička pre nego što je skinut sa trona zbog korišćenja narkotika, definitivno je izuzetno talentovan i sposoban da mnoge iznenadi u ringu.

Van "magičnog četvorougla" ovaj brbljivac i samohvalisavac, kao to samo bokseri umeju da budu, malo više koga može da iznenadi, jer nema gluposti koju nije uradio. Ali bukvalno. U poslednje vreme, po okončanju mentalne krize to jest teške depresije, on sve jače i kvalitetnije trenira te je i dobio priliku da se suprotsvtavi Vajlderu. "Kralj cigana" već pretil ali i inače ne previše bučni Amerikanac ima šta da kaže:

"Borba sa Fjurijem neće trajati 12 rundi. Verujte mi! Nokautirtaću ga usred meča. Sve će zavisiti od toga koliko se brzo priviknem na njegov stil. On je veoma visok i nezgodan protivnik, tako da će mi trebati malo vremena. A kada uđem u ritam neće moći da se nosi sa onime što sam mu spremio. Već sam se borio sa takvim bokserima kao štio je Fjuri - visok i čudan. Nema on dovoljno iskustva za mene..."

Dok je Vajlder savršeni, visok udarač sa dugačkim rukama, što mu u 90 posto slučajeva rešava mečeve, Fjuri je visok, dežmekast, možda malo spor, ali veoma inteligentan i prepreden. Nije nokauter, već slično kao i Vladimir Kličko polako, kao udav "davi protivnika" prednjim direktima i stalnim "grljenjem" u klinču , uz neizostavno vređanje koje je damo deo psihološkog boja.

Veliko je pitanje da li je Fjuri uopšte dovoljno spreman za Amerikanca ili je tu u pitanju čisto uzimanje love, što tvrdi Entoni Džošua. Pominje se da bi Englez mogao da zaradi oko 20 miliona dolara, pa što ne bi pustio Vajlderu malo da ga bije po ringu. Verujem da bi se mnogo nas menjalo sa njim, tako da mu ne treba zameriti. 

Inale meč još nije dobio zvaniočni datum održavanja, ali biće 10. ili 17. novembra kako tvrde organizatori.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action IMAGES

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ivan

12.09.2018 21:40

Vajdler je bokser sa najgorim mogucim prljavim stilom boksa..Ne podnosi lako udarce ali ih malo prima radi bjezanije i dugog raspona ruku..Udaraa i na podu protivnika...Fjuri mu to nece dozvoliti..zapamtite ! Drugi mec..Navijam srcem za Povetkina koga je Klicko stalno gurao rukama na dole, bjezao od borbe dok sudija nije nikako reagovao ..time ga je umarao..Dzosua jeste jak fizicki al mu Povetkin( iako nizi ) nece oprostiti i Povetkin ce nokautirati Dzosuu.. Povetkin je borac, hrabar, spreman i nema trunke straha ! Svim srcem budimo uz Povetkina jer zasluzuje sve pojaseve !!! Srecno Aleksandre i tebi i Fjuriju . Istoriju pisu hrabri, ponosni i ljudi koji javno nikome ne plaze jezik niti se podsmijavaju..Vas dvojica to niste radili i zato pobjedjujete akobogda !

ODGOVORITE
Name

Objasni Ga..

13.09.2018 11:00

Al ga objasni čoek

Name

Re Ivan

13.09.2018 12:42

Tvoje želje ali realnost je kod sve 4 50-50 tako dasu svi spremni sigurno a manjak nepažnje manji od sekunde mogao bih odluciti,živi bili pa vidjeli obe runde bez nokauta i bodovanje....