Članu NO "Cesta" zapaljena kuća

U požaru koji je sinoć u 00. 20 sati izbio u vogošćanskom naselju Blagovac zapaljena je imovina Harisa Jašarevića, člana Nadzornog odbora JP "Ceste FBiH. "

Bosna i Hercegovina 01.09.2018 | 15:48
Članu NO "Cesta" zapaljena kuća
Povrijeđenih u požaru nije bilo, ali je izgorjela Škoda Octavia, druga Škoda je oštećena, dok se plamen proširio i na kuću porodice Jašarević.

Požar su ugasili sarajevski vatrogasci, a policija je danas obavila uviđaj.

- Slučaj ću prijaviti kao pokušaj ubistva mene i moje familije. To sam rekao i operativcima. Dogodilo se to dvadeset minuta iza ponoći. Supruga i naše dvoje malodobne djece su spavali, a ja sam taman legao, kada je pas zalajao. To nam je i spasilo život. Kuća je već bila puna dima i ipak smo uspjeli djecu izvući navrijeme - kazao nam je Haris Jašarević.

Prema njegovim riječima, nadzorne kamere snimile su dvojicu muškaraca, jedan je bio pored vozila koje je zapalio Molotovljevim koktelom, a drugi ga je čekao u automobilu.

- Nema sumnje da je sve povezano s krivičnom prijavom koju sam podnio protiv više osoba zbog kriminala u "Cestama Federacije BiH". Imaju nadležni koji će to utvrditi - kaže Jašarević, dodavši da automobil nije bio kasko osiguran.

(Vijesti.ba / Avaz)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Krndia

01.09.2018 15:54

zlo rati a dobro se nadati to jarane dobro upamti nikom nije pa ni tebi dobro doslo k.....

ODGOVORITE
Name

SKODA

02.09.2018 04:08

OD KUD TI DVIJE SKODE.KOLIKU TO IMAS PLATU.KO FINANSIRA DVOJE DJECE.KO KUCU ODRZAVA,KO KO?.TO SI ZASLUZIO IZGLEDA CITAJUCI KOMENTARE.OSUDJUJEM SVAKO NASILJE PA I OVO ZLO.,AKO SE UZME POSEBNO DA JE DVOJE MALOLJETNE DJECE BILO UGROZENO ZIVOTNO.

Name

e moj momak

01.09.2018 16:17

Da si bio čist ne bi imao nadzorne kamere...kako meni niko ne dodje da zapali kuću? i treba vam...sve ste vi to zaslužili.

ODGOVORITE
Name

Student

01.09.2018 16:34

Sad smo tek u vremenu kad je bila Amerika dok su tamo red zavodili Wajat Erp i Dok Holidej.

ODGOVORITE