Šariću još jedno zlato!

Dobojlija, Danijel Šarić, osvojio Azijske igre sa rukometnom reprezentacijom Katara!

Ostali sportovi 01.09.2018 | 13:30
Šariću još jedno zlato!
Stari rivali, ali isti pobjednik.

Rukometna reprezentacija Katara za koju brani Danijel Šarić osvojila je Azijske igre pobjedom 32:27 (25:25) protiv Bahreina poslije produžetaka.

Četvrti put u finalima velikih takmičenja sastali su se Katar i Bahrein i poslije tri pobjede na Prvenstvu Azije reprezentacija koju vodi Valero Rivera slavila je i u finalu Azijskih igara.

Katar je tako odbranio zlato sa Azijskih igara 2014. u korejskom Inčeonu i zadržao dominaciju u azijskom rukometu, a Šarić stigao do pete medalje sa ovom selekcijom.

Poslije tri zlata na prvenstvima Azije, te srebrne medalje na Svjetskom prvenstu 2015. u Kataru, Šarić se domogao i zlata sa Azijskih igara.

"Bila je ovo teška utakmica u kojoj je Bahrein bio bolji sve do 10-15 minuta prije kraja. Mi smi ipak u finišu izborili produžetak, a onda u produžecima pokazali da smo kvalitetnija i iskusnija ekipa“, rekao je Šarić za MONDO.

Dobojski golman je na ovom meču upisao pet odbrana, a istakao se kada je bilo najpotrebnije i u deset dodstnih minuta primio samo jedan gol.

"Bez starca nema udarca. Ipak ja imam više kilometara od njih (osmijeh)“prokomentarisao je Šarić.

Sa klubom Al Kijada i katarskim savezom ima ugovor na još godinu dana, tako da će Svjetsko prvenstvo u januaru sljedeće godine biti posljednja repezentativna akcija za njega.

"Bićemo u grupi sa Egiptom, Slovenijom i Argentinom, a naša očekivanja su d auđemo među osam najboljih ekipa pa poslije šta bude. Promijenilo se dosta igrača, sada je tu mnogo mlađih igrača, tako da idemo polako. Imam još godinu dana ugovora i onda bih da završavam, dosta od mene“, zaključio je Šarić.

Bronzanu medalju na Azijskim igrama osvojila je Južna Koreja pobjedom 24:23 u meču za treće mjesto.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar