Plata direktora oko 10.000 KM?

- Preduzeće koje je formirano radi izgradnje obilaznice - Javno preduzeće Putevi u distriktu Brčko - ima dovoljno novca, a direkor ima najveću platu u javnom sektoru koja iznosi oko 10. 000 KM, rekao je danas na konferenciji za novinare poslanik SDS u lokalnoj skupštini Milan Purić.

Bosna i Hercegovina 30.08.2018 | 19:07
Plata direktora oko 10.000 KM?
Poslanici brčanskog SDS-a Milan Purić i Lidija Ljubojević, koji su i kandidati te stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kazali su danas da se kasni s radovima na zaobilaznici oko toga grada, navodeći da je dinamika izvođenja radova veoma skromna.

"Jedva se nešto može vidjeti da se radi na zaobilaznici i to još više čudi ako se ima na umu da je skupština na poslednjem zasjedanju prije sezone odmora dala novi rok izvođaču, kao i dodatna sredstva u iznosu od pet miliona KM",  kazao je Purić, dodajući da cijena koštanja ulazi u zonu od tri miliona KM po kilometru što je tri puta više nego prosječna cijena izgradnje autoputeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Purić naglašava da će sve ovo građani osjetiti po svom džepu.

"Podsjećam da je prvobitni rok za izgradnju obilaznice bio januar ove godine, početna cijena je bila oko 24,5 miliona evra, da je dodatnom arbitražom utvrđena dodatna obaveza od nekih 114.000 evra. Sve to kada se sabere premašuje cijenu ugovora za oko 20 posto", kaže Purić.

On smatra da je to još više problematično ako se ima na umu da nijedan značajniji kapitalni projekat nije plaćen koliko je dogovoreno sa izvođačima radova.

"Dodatnu zabunu unosi i to što se sve to dešava u predizborno vrijeme jer se utvrđuju novi troškovi" kaže Purić i dodaje da preduzeće koje je formirano radi izgradnje obilaznice - Javno preduzeće Putevi, ima dovoljno novca, a direkor ima najveću platu u javnom sektoru koja iznosi oko 10.000 KM.

Purić podsjeća da je ovo javno preduzeće pod kontrolom SNSD-a i da odgovornost za projekat zaobilaznice snosi ova stranka i gradonačelnik Siniša Milić.

Purić još navodi da se kapitalni budžet distrikta realizuje sporo, pa gotovo nikako.

"Pet mjeseci je prošlo od usvajanja budžeta, ja nisam vidio izgradnju nijednog kapitalnog projekta predviđenim budžetom, kao ni onih sredstava iz ranije usvojenih budžeta koja su takođe operativna" - kaže Purić.

Govoreći o raspolaganju javnim sredstvima, poslanica u distriktu Brčko Lidija Ljubojević kaže da je ovakvom ponašanju i raspolaganju javnim novcem doprinijela i sama politička trgovina koja je uzela maha kako u Brčkom tako i u neposrednom okruženju.

"Politika je počela da trguje sa novcem građana jer tim novecem se kupuju poslanici i njihova lojalnost i zato imamo preletače jedne u drugu stranku", kazala je  Ljubojevićeva.

"Kao rezultat političke trgovine imamo nezavršenu zaobilaznicu, veliki gradski stadion, zgradu policije i za sve navedene projekte i njihovu nerealizaciju niko nije odgovarao" - kaže Ljubojevićeva i naglašava da imamo autobusku stanicu koja je postala ruglo Brčkog.

Ljubojevića naglašava da na ovaj način se želi podsjetiti na manipulaciju kako sa građanima tako i sa svakim poštenim čovjekom, jer novac predviđen za izgradnju i rad se usmjerava na kupovinu političke poslušnosti.



BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ludaka drzava

30.08.2018 19:41

Ludaka majmunska drzava. Ko god nista ne radi ima dobru platu.

ODGOVORITE
Name

Mk

31.08.2018 06:32

SAMO GRABITE .RASIPNICI .DEBELE GUZICE NIŠTA NEMOZE ZADOVOLJITI.TRI R.SRPSKE BI UNIŠTILI PACOVI

ODGOVORITE
Name

Bosićevac

31.08.2018 10:48

Bravo za dr.Milana Purića čestitog i poštenog poslanika za srpsku stvar u Brčkom!!! Molim Vas doktore raskrinkajte i ove što pokradoše Fond zdravstvenog osiguranja U Brčkom!!!! Vi ste stvarali RS....sačuvajte ju i od kriminalaca u Brčko distriktu!!! Imate podršku Srba iz Jajca nastanjenih u Brčkom!!! SREĆNO DO POBJEDE !!!!

ODGOVORITE
Name

Ratko S.

31.08.2018 12:24

Naravno....naprijed doktore i doktorice. Fond je prazan !!!

Name

Darko

31.08.2018 11:42

po kom osnovu on ima 10 000KM?

ODGOVORITE
Name

eh Darko

02.09.2018 08:25

Pa, zato sto je direktor. Zato i postoje direktori.