Dječak preplivao Ohridsko jezero

Dvanaestogodišnji Marko Pejčinoski iz Ohrida, koji je imao infarkt kosti noge, preplivao je danas Ohridsko jezero.

Region 29.08.2018 | 08:04
Dječak preplivao Ohridsko jezero
Pejčinoski, koga su mediji nazvali "čudo od djeteta" i "novi makedonski heroj", preplivao je za osam časova i po vjetrovitom vremenu razdaljinu od tridesetak kilometara, od crkve Svetog Nauma do Ohrida.

Za ovaj podvig Pejčinoski se pripremao nešto više od godinu dana, a uspjeh je još veći jer je prije par godina imao infarkt kosti noge, prenose makedonski mediji.



"Od tada ne smijem mnogo da trčim, ali to me neće spriječiti da preplivam Ohridsko jezero", rekao je prije nekoliko dana Pejčinoski.

Najmlađeg plivača koji je preplivao maratonsku stazu Ohridskog jezera na pristaništu je dočekao veliki broj sugrađana.

Infarkt kosti /poznat kao osteonekroza kosti/ je promjena koja nastaje zbog oskudne i slabije prokrvljenosti zahvaćenog dijela kosti i njegova posljedičnog odumiranja.

Odumrli dio kosti gubi potpornu funkciju i postepeno slabi, zbog čega se potencijalno može urušiti u promijenjenom dijelu.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

popov

29.08.2018 07:44

Bravo malac. Sad malo smrsaj i na trening u bazen.

ODGOVORITE
Name

Snjezana J.

29.08.2018 11:43

Bravo djecace! Svaka Ti cast na uspjehu! Za sve si pohvale,bravo! Iskreno ti zelim da tako nastavis i dalje,ali neka Ti zdravlje bude na prvom mjestu! Od srca sve najbolje!

ODGOVORITE
Name

Dundo Maroje

29.08.2018 16:47

Hrabri dječače bravo! Od srca želim da se Tvoje zdravstveno stanje popravi i da postaneš veliki plivač! Neka Te dragi Bog čuva! Bravo, bravo, bravo!

ODGOVORITE