Promjena granica odgovara Putinu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas, povodom protesta Albanaca u Ðakovici, da je potrebna “nova komunikacija”, koja podrazumijeva poštovanje žrtava, ali i prava vjernika.

Region 28.08.2018 | 20:16
Promjena granica odgovara Putinu
On je ponovio da je kategorički protiv razgovora o korekciji granica ili razmijeni teritorija, uz tvrdnju da to ide u prilog samo predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

RTK na srpskom jeziku prenosi da je Haradinaj na konferenciji za medije, na pitanje da prokomentariše proteste u Ðakovici protiv posjete raseljenih Srba, kazao da će se sastati sa predstavnicima porodica nestalih Srba i Albanaca kako bi razgovarali o novom vidu komunikacije.

– Moramo uspostaviti neku novu komunikaciju, neka se poštuju žrtve, ali i prava vjernika da se mole. Do sada to nismo stigli, ali moramo nastaviti tu komunikaciju, pažljivu komunikaciju, da se ne služimo jednim ili drugim akcijama, već da uspostavimo što bolju komunikaciju – rekao je Haradinaj.

Kako se navodi, on ponovio da je kategorički protiv razgovora o korekciji granica ili razmijeni teritorija, jer bi to dovelo do destabilizacije regiona.

– Naš cilj je pravno-obavezujući sporazum kojim bi Srbija priznala Kosovo. Granice i teritorija nisu teme za diskusiju. Niko na Kosovu nema ovlašćenja da o tome razgovara. Granice i teritorije nas mogu vratiti unazad, to podstiče destabilizaciju i to ide u prilog samo predsjedniku Putinu, niko drugi nema interes u tome – naveo je Haradinaj.

On je iznio i tvrdnju da je “srpska retorika” o uzimanju sjevera doprinijela da se na Kosovu govori o korekciji granica ili razmjeni teritorija.

– Takva retorika je pogrešna i predstavlja prijetnju Kosovu da izgubi 20 godina ulaganja u bezbjednost i stabilnost – kaže Haradinaj.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bogami

28.08.2018 21:35

Ja jes se transformisao. Od bombasa do zastupnika ljudskih prava. Sta Zapad napravi od covjeka.

ODGOVORITE
Name

ZOKI BOGAMI

29.08.2018 06:25

ISTA STVAR I SA VUCICEM,OD ZESTOKOG RADIKALA DO MIROTVORCA,STA ZAPAD RADI.

Name

zoran

28.08.2018 21:36

Zar tebe nije sramota kao odraslog covjeka davati bilo kakve izjave a i ti i mi znamo da si samo obicna americka lutkica na kanapima koja igra kako oni sviraju

ODGOVORITE
Name

Šuplja

29.08.2018 03:37

E to ti je baš šuplja priča, zar nisi ti taj koji pokušava zadnjih 20 godina da mijenja granice, na silu i uz podršku ‘zapadnih prijatelja’ koji tamane takve kao ti diljem Bliskog Istoka.

ODGOVORITE