Karakašević želi na šeste Olimpijske igre!

Proslavljeni srpski stonoteniser sprema se za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine!

Ostali sportovi 01.09.2018 | 12:30
Karakašević želi na šeste Olimpijske igre!
Aleksandar Karakašević nedavno je preuzeo ulogu predsednika Stonoteniskog saveza Srbije, u decembru će napuniti 43 godine, ali od aktivnog bavljenja sportom ne odustaje.

Iako je napravio pauzu i u avgustu se posle godinu dana vratio turnirima, Karakašević ima dugoročne planove, i to krupne.

Cilj mu je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, 2020. godine.

Ukoliko bi ostvario plasman, bile bi to njegove šeste Igre u karijeri. Prethodno je nastupao u Atlanti 1996. godine, a potom i u Atini 2004, Pekingu 2008, Londonu 2012. i u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Između marta i maja 2019. godine počeće trka za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Tada će biti važno osvajati poene za plasman ili kvalifikacije", poručio je u razgovoru za "Sportski žurnal" Karakašević.

Put do Tokija vodi preko miksa. Dobar nastup na Evropskim igrama i na Evropskom prvenstvu u Alikanteu sredinom septembra odlična je prilika da se obezbedi mesto na Olimpijskim igrama.

Karakašević će posle 18 godina promeniti partnerku u mešovitom dublu.

"Prvi put neću nastupati sa Rutom Paskauskijene, sa kojom sam četiri puta bio prvak Evrope od 2000. godine. Napravljena je konfuzija jer na EP mogu da nastupaju parovi iz različitih zemalja, a na Olimpijskim igrama ne mogu, pa sam odlučio da igram sa Izabelom Lupulesku. Tako ćemo pokušati da nađemo mesto u Tokiju. Takođe i pobednik Evropskih igara prolazi u Japan, a sa miksom obezbeđuje i mesto u singlu. To je bolje nego da u naredne dve godine jurimo bodove po pro turnirima", naveo je iskusni Zemunac.

Karakašević bi plasmanom na Igre u Tokiju postao član malog kruga stonotenisera kojima je pošlo za rukom da više od pet puta nastupaju na OI. Do sada su to uspeli samo Hugo Hojama i Vladimir Samsonov, koji su šest puta nastupali na Olimpijskim igrama, dok su Jorgen Person, Zoran Primorac, Žan-Mišel Sev i Segun Toriola rekorderi sa po sedam učešća.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar