"Napadnut je jedan od nas"!

Željko Raljić, šef banjalučkog dopisništva BN TV, Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka i Marko Divković, predsjednik Udruženja/udruge BH novinari (BHN), obratili su se danas nakon sinoćnjeg fizičkog napada na novinara RTV BN Vladimira Kovačevića.

Republika Srpska 27.08.2018 | 11:48
"Napadnut je jedan od nas"!
Raljić je rekao da će novinarska zajednica ostati jedinstvena bez obzira na sve što se bude dešavalo.

"Pokrenućemo sve mehanizme pravne zaštite, a radićemo i ono što je naš osnovni posao, baviti se ovim slučajem. Što se tiče policije Republike Srpske, koja je izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj, mi ovim što je do sada učinjeno, nismo zadovoljni. Ni ova istraga nije temeljita kao ni mnoge druge do sada. Ovo što se sinoć dogodilo je poruka novinarima u Republici Srpskoj i cijeloj novinarskoj zajednici, posebno novinarima BN televizije", rekao je Raljić.

On je naglasio da su i do sada bili izloženi prijetnjama i pritiscima.

"Novinari BN televizije praćeni, prisluškivani, fotografisani, snimani kamerom, prijećeno im je na društvenim mrežama, sve smo to prijavljivali, od toga nije bilo ništa. Želim da pozovemo i novinarsku zajednicu, ali i sve političke subjekte koji izlaze na izbore da im kažem da ovo nije način za rješavanje stanja u društvu.

Raljić je poručio da predsjednik Dodik treba da prestane da stvara atmosferu linča, da prijeti novinarima i da ih označava kao neprijatelje Republike Srpske.

''Jutros je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio našeg kolegu u Kliničkom centru. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo, ali i da kažemo da ćemo biti još zahvalniji kada prestane da proziva novinare, da im prijeti, da ih označava kao neprijatelje Republike Srpske, da ih targetira na način da su oni odgovorni za stanje u društvu. Novinari nisu i ne mogu biti odgovorni za stanje u društvu. 

Građani će 7. oktobra kazati svoje, ali prije toga mi želimo da kažemo svoje, da novinari ne smiju biti napadani. Milorad Dodik jeste došao da posjeti našeg kolegu, ali ću podsjetiti da je Milorad Dodik došao da posjeti i porodicu Dragičević, ali smo vidjeli kakav je ishod te posjete bio na kraju", naveo je  šef banjalučkog dopisništva BN TV.



Poručio je da napadači na Kovačevića moraju da budu otkriveni, a osim njih i oni koji su ih na to naveli. MUP-u je dat rok od 48 sati.

''Bez obzira na različite ideje i promišljanja, BN TV u ovom trenutku ne želi da preuzme na sebe odgovornost za organizovanje bilo kakvih protesta. Što se nas tiče, mi dajemo MUP-u RS rok od 48 sati da radi svoj posao, a zatim ćemo zatražiti razgovore i kontakte da vidimo šta mi možemo da ponudimo njima i šta oni mogu da odgovore nama. Pozivam vas na dostojanstvo, mir i ozbiljnost.

Ne želimo da sugerišemo i da kažemo da nešto ne treba da se radi, svako treba da radi po svojoj savjesti. Svaka organizacija, novinarsko udruženje, medijska kuća ili pojedinac može u ovom trenutku da radi ono što smatra da je dobro za sve nas. Računam na to da prema pravim adresama treba uputiti i prava pitanja i iznijeti stavove, a naš stav je da napadači na Vladimira Kovačevića moraju da budu otkriveni, a osim njih i oni koji su ih na to naveli ili im dali nalog da to izvrše. Ponavljam da je ovo vrlo ozbiljan napad i nećemo dopustiti da MUP RS ništa ne uradi po tom pitanju. Imamo mi načina da se izborimo s tim'', poručio je Raljić.

Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka, očekuje od policije da brzo i hitno reaugije i pronađu počinioce.

"Mislim da je rok do kraja sedmice sasvim realan da izađu sa nekim konkretnim informacijama kada nam moraju reći šta su radiili na ovom slučaju. Ovo je granica koja je pređena i ubuduće nećemo tolerisati takvo ponašanje. Atmosfera linča koja je stvorena u RS pokazuje da je ovo rezultat takvoga nečega.

Ni sam Vladimir Kovačević ne zna šta je pozadina napada, ali to očekujemo od policije da istraži. Pozivamo sve medije u BiH, da sutra objave, baner, flajer ili video isječak sa natpisom 'Stop nasilju na novinarima'. Pozivam kolege da se solidarišu, ovakav ambijent je za svaku osudu i nemoguće je raditi u ovakvim okolnostima", naveo je Vukelić.



Marko Divković, predsjednik Udruženja BH novinari, takođe je pozvao na solidarnost.

"Napadnut je jedan od nas, u ovoj godini ovo je 41 napad na novinare. Meni ovo liči na organizovani teror linije 3P - politika, pravosuđe, policija. Ovo je odavno prevršilo svaku mjeru, ovo je pokušaj ubistva. Iskustva iz dosadašnjih slučajeva ne daju povoda za optimizam, svi smo na metom na čelu.

Pozivam kolege iz svih redakcija, da sutra na određen način pokažu, da zatamne ekran, da pošalju poruku dosta napada na novinare. Bojim se da ovo nije kraj, izbori se zahuktavaju, mnogima ćemo zasmetati", naveo je Divković.

Dva nepoznata mladića sinoć su u banjalučkom naselju Obilićevo brutalno pretukli novinara BN TV Vladimira Kovačevića.

Kovačević je u telefonskom razgovoru sa direktorom BN TV Vladimirom Trišićem rekao da su ga dvojica muškaraca sačekala ispred zgrade u kojoj stanuje.

"Prošao sam pored njih ne očekujući bilo šta da će mi se desiti. Odjednom su nasrnuli na mene",rekao je Kovačević.

"Razvukli su šipke i počeli da me udaraju. Pokušao sam da se branim, dok su oni udarali po glavi i tijelu tim šipkama. Pozivao sam upomoć, oni su udarali i onda su pobjegli u automobil i odvezli se u nepoznatom pravcu", ispričao je Kovačević direktoru Trišiću, navodeći da mu je glava razbijena na dva mjesta i da ima povrede po uhu, licu i tijelu.

"Uređivački kolegijum BN TV najoštrije osuđuje ovaj napad i zahtjeva od MUP RS da što prije reaguje i nađe počinice ovog gnusnog napada na našeg novinara. Takođe, uređivački kolegijum BN TV podsjeća da se već duže vrijeme u određenim političkim krugovima pravi hajka na novinare naše kuće", saopćeno je iz ove televizije.

"Zbog toga upozoravamo MUP RS da što prije obezbijedi slobodu rada i kretanja kako našim tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami preduzmemo korake na zaštiti naših ljudi", poručio je uređivački kolegijum RTV BN.

Kovačević je sinoć bio na radnom zadatku u sklopu koga je pratio skup "Pravda za Davida".



BN TV

Komentari / 88

Ostavite komentar
Name

Murija

27.08.2018 09:54

Svaka cast.a ti Mikokrade ukakio si motku totalno.bjezi u Bakince I sakri se idiote.

ODGOVORITE
Name

Kimi

27.08.2018 10:25

Nije to običan napad na novinara, treba koristiti zakonski termin UBISTVO u pokušaju, jer ako nekog napadnete u mraku i udarate ga metalnim šipkama u glavu u namjeri da ga ubijete i neko vas prekine, to se onda zove Ubistvo!!!

Name

titov udbaš

27.08.2018 10:32

Svaka čast novinarima koji objektivno kritikuju, a svak ko kritikuje ovaj režim u pravu je. Čuvajte se režimske mafije, njih je Tito hapsio pre učinjenog djela, dok su ga smjerali.

Name

??? DA???

27.08.2018 10:44

Dosao covjek da vidi kako je posao obavljen. Placaju po ucinku. Nesto cesto obilazi...

Name

zana

27.08.2018 11:09

Ovo je pokusaj ubistva. Udarci metalnim šipkama po glavi i ne mogu se drugačije tretirati.

Name

Komentar

27.08.2018 11:16

Bitno je naci nalogodavce napada, kao i pocinitelje...sekta pocinje da prijeti i prebija.

Name

RE MURIJA

27.08.2018 11:28

Okliznuo se na bananu sto posto!!!

Name

x

27.08.2018 12:24

RS kao Juzna Africa ili Somalija ?!

Name

Deba

27.08.2018 14:46

Sta drugo ocekivati od vlasti koja je pogubila konce, sve nas ovo ceka, kad tad! Samo budzetlije ovo mogu da ne vide.

Name

Glas naroda

27.08.2018 15:53

Da se razumijemo,ovo je za svaku osudu!!!!! Nase novinarstvo je stranacko nije nezavisno dobija pare od stranaka inostrastva da predstavlja tudje interese a najmanje narod u ime demokratije.Nemoze se non stop neko blatiti i optuzivati u novinama bez dokaza.Nema nezavisnog novinarstva.Ugledajte se na zapad pogresna informacija o nekome donosi milionske nadoknade ostecenom.Da li je vama jasno prozivati nekoga ubicom bez dokaza sta to znaci!!! Gospodo novinari sami ste krivi sta vam se desava jer radite po nalogu i proizvodite idiote kao su ti koji su izvrsili napad.U novinarstvu vlada haos potrebno je pod hitno zavesti zakonska ponasanje i u tom slucaju 50 posto novinara nebih imalo sta raditi.Razmislite ko ima koristi od ovog napada svakako vlast ne!!!!Problem je sto svaki stanovnik razmislja samo politici a ne razmislja o tome sta ce sutra jesti....Kad ste gospodo sveznalice napravili ekonomsku kulturnu sliku RS sa preporukom izlaska iz krize.Narod sludjujete stavovima svojih pretpostavljenih i svojih stranaka jer platu treba zaraditi.Morate shvatiti sta znaci drzavna televizija.Np. u USA samo je jedan korespodent koji izvjestava iz bijele kuce za stampu a pogadjate ko ga bira.....Narodu se gadite ...

Name

re glas naroda

27.08.2018 18:00

Mozel tzv presednik nazivat nekog izdajnikom po rezimskim medijima. Da li je iznio i jedan dokaz za svoje tvrdnje, da li je podnio prijavu za izdaju ? Medalja ima dvije strane.

Name

Kanada Re, Glas naroda

28.08.2018 03:21

Prvo: lazes da samo jedan korespodent izvjestava iz bijele kuce. Ne da nisi informisan nego lazes I namjerno si ovo napisao. Drugo; odkud sad u vezi ovog slucaja da uzimas za primjer SAD kada si , sudeci po tvojim komentarima obozavalac lika I djela dragog ti bosa I njegove mafije, a poznato je da on ne voli SAD iz svima znanih razloga . Trece : nemas prava reci " morate shvatiti sta znaci drzavna televizija" kad ti prvi ocigledno ne shvatas taj pojam. Zasto? To bolje od mene znaju svi oni u RS koji razmisljaju svojim mozgom I cija je svakodnevnica ispunjena stotinama razloga zbog kojih RTVRS s pravom ne smatraju drzavnom televizijom.

Name

RE Glas ( SNSD-a) naroda

28.08.2018 05:34

Najtuznije je kad neko sebi umisli da je Bog ( mile dodik) , a jos gora stvar je kad neko misli da je pametan a nije (TI) i pri tom jos ubijedjuje druge u svoje gluposti. Pa da ljudi tuze RTRS za lazi i dezinformacije i traze milionske odstete Republika Srpska bi bankrotirala placajuci. A najveci krivci za ovo su tvoj Baja i takvi kao ti koji podrzavaju ovaj kriminal. I zato zadrzi svoje gluposti za sebe , jer da imas imalo mozga vidio bi za 12 godina koga branis.

Name

Glas naroda re kanada

29.08.2018 23:48

Ocigledno ne gledas cak ni kanadsku televiziju,ajmo reci koliko novinara iz Ottawa izvjestava hoces li ime i prezime..Koliko politickog izvjestavanja je zatupljeno na tv ni 5posto kao kod nas.Nemozes vidjeti politicku emisiju nego samo sta je na prodaju koliko je poginulo prethodne noci u mafijaskom obracunu koliko je bilo overdoze ljudi sta je na prodaju...sve se moze pratiti redovno na computeru.Prosto receno prava kontrola medija od strane drzave uz zakonsku regulativu....Nemozes zamisliti da neko nekoga optuzi za ubistvo bez dokaza a bez posledica...otvorite svjetske kanale usput se moze jos ponesto nauciti a to je kultura razgovora....

Name

Anti-SNSD

27.08.2018 10:01

Cak i da nadju ko je pretukao novinara u roku od 5 dana - postavice se logicno pitanje : Kako onda niste mogli Davidovog ubicu naci za pola godine?!

ODGOVORITE
Name

Rikalo

27.08.2018 10:53

Novinari se napadaju i nazalost ubijaju svuda po svijetu! Ko je ubio Curuviju? A ko Olgu Politikovskaju? Jednog je ubio neko u Ukraniji za vlasti Leonida Kucme, i mnogi mnogi drugi svud po svijetu! Da ce se naci napadaci na Corbu,nevjerujem

Name

ZA

27.08.2018 20:27

SVE OVO DODIKOVA GARDA RADI.

Name

?

27.08.2018 10:01

Podrska novimarima,sloboda za, sveI.Pravda

ODGOVORITE
Name

MIRKO

27.08.2018 12:08

PODRSKA NOVINARIMA!!!

Name

Zoran

27.08.2018 19:20

Podrška za novinare koji pišu objektivno pa i kada kritikuju. A isto tako podrška i za one koji dobro istuku one koji pišu laži i koriste zanimanje novinar da blate one koji im ne odgovaraju iz nekog razloga i na taj način izazivaju bol kod njihovih najmilijih.

Name

Robin Hud

27.08.2018 10:04

Uvažene kolege...možda i vama nije sve jasno, ali dovoljno je činjenica izneseno od nekih vaših kolega koji su svakodnevno na "prvoj crti ratišta" sa Rudonjom...vi svojim ćutanjem hranite njegov ego, koji je patološki "željan " hvalospjeva, ulizivanja i potrebe da ga neko nešto moli, ako ne istrajete u raskrinkavanju ovog i ovakvih likova nigdje nas neće biti....a ovakvih je mnogo zajedno s njim,Rudonjom, Stevandićem,Grigorijem, Cvijanovićkom, i svim drugim ulizicama koje ga prate i koji mu dižu ego, a RS ga ne zanima sem u lične svrhe....

ODGOVORITE
Name

Dragec

27.08.2018 10:06

Ustaj narode!

ODGOVORITE
Name

BANJALUČANIN

27.08.2018 10:06

Mile obilazi žrtve, treba neko da da potvrdu da je posao dobro urađen.

ODGOVORITE
Name

RE BANJALUČANIN

27.08.2018 10:48

Morali su da malo skrenu pričo o skandaloznoj zabrani dolaska Prilepina u Banjaluku ali i da podignu predizborne tenzije u nedoostatu konkretnog programa.

Name

Re:

27.08.2018 11:17

Dobar komentar...vrlo istinit.

Name

re. Banjalucanin

27.08.2018 12:40

O kakvoj ti skandaloznoj odluci pricas! Nista tu nema skandalozno,kakav je to knjizevnik koji ratuje po tudzoj zemlji. OSA ima saznanja da je knjizevnik opasan i tacka. Sjetimo se Limova i on je bio knjizevnik kad ga je Karadzic doveo u ratu pa je pucao po Sarajevu iz mitraljeza.

Name

seka

27.08.2018 10:06

Dosta je bilo, ovo je strašno. Kukavički i podlo, iz zasjede udarati do smrti čovjeka. Kukavice, manijaci, kriminalci koji nemaju m... da čovjeka pogledaju u oči već se kriju pod kapama. Totalna anarhija zavladala. Kriminalci vode državu a sve se otelo kontroli. Jadan pošteni narod, ne smije govorit, ne smije čut, ne smije vidjet. Na šta ovo više liči. Ma ujedinite se svi narodi i tjerajte ovu mafiju.

ODGOVORITE
Name

Novinarska kampanja

27.08.2018 10:08

Pored političkih subjekata dobili smo i novinarsku predizbornu kampanju u kojoj novinari prijete, postavljaju ulitmatume i rade sve da što više podignu temperaturu. U čijem interesu gospodo BeHa novinari? U interesu građana?

ODGOVORITE
Name

JADAN SI

27.08.2018 11:54

Baš si ĐUBRE, gori si i od SNSD BOTOVA!!!

Name

molim te

27.08.2018 12:04

A treba da cute dok im je kolega skoro ubijen!?Bruko ljudska!

Name

RE JADAN SI

27.08.2018 12:20

Jadan si ti sa tom tvojom usijanom glavom. Ratnohuškačko saopštenje je takvo da slobodno mogu umjesto olovaka u ruke da uzmu kalašnjikove i da krenu da ubijaju "ubice & saučesnike". Prijetnje & ultimatimu - tipično novinarski.

Name

RE molim te

27.08.2018 12:24

Previše ova ujdurma liči na onu otmicu Stefana Cvetkovića od pre par nedelja. Tada su mnogi bili nesrećni što je Cvetković nađen živ i zdrav i što ne mogu da organe Srbije proglase za krivce kao i Vučića lično.

Name

kiza

27.08.2018 14:06

Za ovo majmunoliko stvorenje RE jadan li si. Nemoj prizivati nerede koje je tvoj sef vec spremio. Ali ne ce mu uspeti. Lepo ce otici u Focu i to pevajuci niko nam nista ne moze, i to veoma brzo, a ti sto se mene tice mozes da mu budes i fizicko obezbedjenje iza resetaka.

Name

SVAKA ČAST ZA BN TV I ISKRENOST

27.08.2018 10:10

SVAKA VAM ČAST POČEV OD DIREKTORA I SVIH DRUGIH U BN TV NA ISKRENOSTI I ČESTITOSTI, SAMO MOJA JEDNA KOSTATACIJA ISTINA NEKAD DOĐE GLAVE A VLAST NULA. ČUVAJTE SE LJUDI I BOG ĆE VAS ČUVATI, VIDITE I SAMI KAKVO NAM JE STANJE U DRŽAVI NI ZAKONA NI PRAVDE. ČISTA SRAMOTA. UBIJAJU I NAPADAJU I NIKO NIŠTA.

ODGOVORITE
Name

pametni

27.08.2018 10:14

Ma, sta da vam kazem. Ali znam sta ce Biserka reci: Mislim da je za to sve Bakir i politicko Sarajevo krivo!

ODGOVORITE
Name

Re

27.08.2018 13:01

Ma najbolji spin bi bio optužiti Mektica da je platio migrantima da istaslace novinara.

Name

Branko

27.08.2018 10:14

Sta očekivati u društvu u kojem predsednik i vlada svoju nespremnost ili bolje reci kriminal spinuju etiketiranjem pojedinaca, novinara? Patetičan je cin predsednika i sigurno je da mu je slikanje trebalo da pokrije stvarno stanje. Ko se to zaletio juče posle Kocicevog zbora, ko to može da deluje tako, a da policija nema saznanja?

ODGOVORITE
Name

Роки

27.08.2018 10:15

Има негде видео надзор а у задњи сат нек је прошло 100 возила а то је лако даље како иде сужавање броја осумњичених и то је решено ако хоће да рјеше. људи рјеше више случајева у милионском граду него наши инспектори,Боже Драги гдје живимо. Миле у ЦГ је учитељ наших владајућих

ODGOVORITE
Name

Objektivni

27.08.2018 10:15

ATV podrzava veceras ce ostro fa osudi oni i RTS

ODGOVORITE
Name

Simo

27.08.2018 11:42

Objektivni ti si budala.

Name

Hare

27.08.2018 10:17

Novinari samo da bojkotuju vlast RS-a i da ništa ne pišu o njima našo bi se napadač do dnevnika večeras

ODGOVORITE
Name

Zz

27.08.2018 10:19

Brz oporavak želimo povrijedjenom novinaru. Pravda i istina za Davida! Pravda i istina za sve gradjane RS i BiH.

ODGOVORITE
Name

NEKO REČE

27.08.2018 10:23

TAKOZVANI rtrs I atv, izvještavaju samo ono i na onakakav način kako to Vlasti odgovara. Prava, tačna i istinita informacija ne može da dođe do običnog građanina ove države.

ODGOVORITE
Name

Wodolija

27.08.2018 10:24

Interesantno je da Milorad misli da je novinar neobrazovan covjek, pa je pokusao da se fotografise sa zrtvom. Prvo organizovati hajku na novinare , pa onda doci i traziti fotografisanje od zrtve, to je slika ljudkog nemorala u najgorem obliku.

ODGOVORITE
Name

buffalo.bill.bl

27.08.2018 14:39

Mile pomislio da je ovo safari, prvo "sredim", pa se zatim slikam sa "trofejom". Dno dna. Svaka čast Vladimiru što je odbio slikanje za "lovački album", želim mu brz oporavak.

Name

mima

27.08.2018 19:15

Dobar komentar.Vladimiru želim brz oporavak.

Name

hercegovac

27.08.2018 10:26

Nema od tog ništa. Novinari su kao i mi podjeljeni na patrijote i izdajnike, patrijoti dobijaju hidrocentrale i pare a izdajice metalnu šipku po glavi i tako će i biti dok su ovi vlast. Sad će patrijotski novinari kako je to uradila opozicija da napakosti velikom Kim Il Bakincu

ODGOVORITE
Name

Otpor

27.08.2018 10:27

STOP SNSD TERORU

ODGOVORITE
Name

sofka

27.08.2018 10:27

Večeras na trg svi da im poručimo.

ODGOVORITE
Name

Wodolija

27.08.2018 10:29

Sa svojim napadima na slobodne novinare i sa ovom akcijom Milorad hoce istovremeno da skrene fokus sa drugih akutnih desavanja. Ali tek sada ce skontati da je se tu preracunao.

ODGOVORITE
Name

MILOJKO

27.08.2018 10:34

SVAKA CAST TRBA NJIMA TAKO ZAPRIJETIT A NE KO DAVOR OKUPLJAT NAROD UZALUD NA TRG TAKVI NJIMA TREBAJU.

ODGOVORITE
Name

BORAC R SRPSKE

27.08.2018 10:41

DzUKELA NAREDILA DA SE UDARAJU NOVINARIMA PA ISTOG OTISAO POSJETITI. KOJJA JE TO LIPUZA.

ODGOVORITE
Name

Kakav borac

27.08.2018 11:30

Fukaro odjebi i sjedi tamo iza tastature . Borci su na trgu Davida !!! U ratu 90tih si izmanipulisan i sad posljedice tog rata osjećamo i dan danas . Omogućio si im ovo sve i takvi poput tebe . Od pijacara, seljaka, kriminalaca , švercera ...koji su obukli kravate i sebe proglasili najsrbima i čuvarima Srba ne može normalan dostojanstven čovjek da živi . Podpisivanjm sa borac sam sebe dovodiš u vezu sa svemu ovome sto se dešava . Skačeš sam sebi u stomak.. Sjašite vise sa konja zvanog prošlost i nacionalizam !!!

Name

Za Kakav borac

27.08.2018 18:55

U pravu si potpuno,ja sam borac ali bivši i žao mi je svakog sekunda provedenog na frontu,da bi ova gamad vladala i radili šta im je volja,sljam najgore vrste.Lično sam se već davno odrekao boračkog statusa,ove nakaradne republike,žao mi je što smo i mi jednim dijelom doprinijeli da mufljuzi i gadovi gaze po narodu koji smo mi čuvali od tamo nekog neprijatelja,a ne sacuvasmo ga od domaćih neprijatelja,koji su gori i podmukliji!

Name

BB

27.08.2018 10:43

Crni Milorade.

ODGOVORITE
Name

Горан

27.08.2018 13:14

Нема пропале бих више, то вас било па лајете, само Република Српска.

Name

kiza

27.08.2018 14:09

Gorane promasio si temu. Da je BiH propala jeste, ali sa milokradom ce pre toga propasti Republika Srpska, a ti lepo sa milokradom na Kocicev zbor i pevaj sta god hoces dok se Petar Kocic okrece u grobu. Dosta vas je vise komunisticko-nato-balijsko- usraska bagro.

Name

Profesionalac

27.08.2018 10:45

Kada najviši predstavnik vlasti izjavi da hodža arlauče, brzo potom se puca na džamiju. Onda izjavi da su novinari neprijatelji, przo potom prebiju novinare. Ovo je dovoljan dokaz da ima osnovane sumje "Državnog terorizma". Država teroriše ili u najmanju ruku odobrava terorizam, protiv drugih i drugačiji, protiv istine. Ovdej treba uputiti kolektivnu tužbu i tjerati sve do Strazbura, kada se prođu naše "kvazi institucije", po proceduri. Sprega države i kriminala je do te mjer, da se više ne može razlikovati ko je ko, u stvari jedno su. Država je oteta građanima i kriminalci rade sve da ostanu na vlasti. Država Srbija se duboko miješa u izbore ovdje. Molim predstavnike SzP, koji čitaju da se obrate "službenom noticom" ministarstu spoljnih poslova Srbije, da to više ne rade. Traže se broj ličene karte, brojevi telefona i sigurnih 30. glasova za posao u Srbiji. Da dobro je napisano, dobijaju posao u Srbiji. Ljudi zovu i vrbuju za vlast. Da li to zna vlada srbije, vjerujem znaju, ali treba provjeriti. Nemojte prodavati svoj glas, to je protiv zakonito, nije moralno i upropastićete budućnost svojih potomaka. Pozdrav dobrim ljudima. Idemmoooo.... Do OSLOBOĐNJA. Dolje Diktatura......

ODGOVORITE
Name

@

27.08.2018 15:33

Diktatura (lat. dictatura) je oblik vladavine kojoj je glavno svojstvo da jedna osoba (diktator) ili skupina ljudi (npr. komunistička partija, vojska ili obitelj) može vladati neograničenom moću. Neistomišljenici se u diktaturama uglavnom proglašavaju državnim neprijateljima. Diktatori često izgrađuju i kult ličnosti. Izvor - wikipedia... Podsjeca li vas ovo na nesto?

Name

pop

27.08.2018 11:03

Naj veca greska SPC je stosu dozvolili masovno Krstenje ljudima koji su 50 god. pricali narodu kako nema boga,rusili crkve,zatvarali i progonili popove,branili slavu da slavis,itd.koji su se predstavljali kao jugosloveni ,ateisti.Ti su sada na vlasti,izmakli guzicu od rata,svercovali dok se bijeda borila,i sad nas ubijaju,banda crvena titoisti.dolazi vam K R A J....

ODGOVORITE
Name

re pop

27.08.2018 11:36

Nije se to pope desavalo u komunizmu. To su pope vaši kulaci i ugledni domacini.

Name

Re

27.08.2018 13:08

O kakvoj ti SPC pričaš, pa ljudi kladionice osvestavaju.

Name

re pop

27.08.2018 15:35

Da su bogdom crveni, ovi su vragovi u ljdskom obliku

Name

Vesna

27.08.2018 11:07

Gradjani RS šta smo drugo mogli očekivati? Presjednik RS Milorad Dodik ima nalaz da je psihički poremećena osoba a takvi su nepoželjni ZA okolinu. Treba na liječenje a ne da vodi RS. Žao mi je mladog novinara I želim mu brz oporavak. PRAVDA ZA DAVIDA

ODGOVORITE
Name

SENKA

27.08.2018 11:13

AL NA NASU SRECU TO NIJE U BOSNI VEC U RS

ODGOVORITE
Name

Горан

27.08.2018 14:50

Неће више никада бити Република Српска у вези са вама, НИКАДА.То је проблем а не Додик, багро.

Name

Rara

27.08.2018 11:13

Šta je ovo ljudi moji? Dokle? Ovo je prevršilo svaku mjeru. U kom smo mi to vremenu , u kakvom društvu (ako se ovo uopšte može nazvati organizovanim društvom) živimo? Ako ovako nastave sve će nas malo-pomalo poubijati. Nedavno inženjera, pa onda studenta, sad novinara....I dok jadni, ubogi i poslednjim ratom ucvijeljeni narod trpi i ćuti, nemilosrdni zlotvori i ljudski gad divlja i teroriše ga. Gospode Bože, nismo valjda toliko grešni-spasi nas!

ODGOVORITE
Name

GRUNF

27.08.2018 11:23

Film "Profesionalac" je opisao Srbiju krajem 90-ih a paralela bi se mogla povući sa današnjim stanjem u RS.Žalosno šta se dešava u jednom tzv.demokratskom društvu.

ODGOVORITE
Name

Baja ima pravo na to!

27.08.2018 11:30

Turska titula „BAJA“ datira iz vremena kosovske svadbe 1389. godine. Bajazit I., prvi nosioc te veoma značajne titule kod nižerangiranih srpskih gubernatora u bosanskim provincijama i pokrajinama, je bio veliki vojskovođa i prvi đeneral međ Srbadijom.Bajazit I.,ili kako ga Srbići od milja zvaše Baja i po kome ova slavna tursko-srpska titula dobi ime,je bio miljenik svoje punice kneginje Milice,koja je bila u Bajazitovim očima mnogo više od obične kneginje,pa Bajazit I. naredi svojim potomcima, precima današnjih Srbića,da je od dana kosovske svadbe zovu carica Milica.U današnje vrijeme se mnogi turskopravoslavni nižerangirani političari i estradni umjetnici kite titulom velikog Baje Bajazita I.,pa tako imamo Milorada,glavnog Baju od Laktaša ili pak Nedjeljka Bajića Baju ili Baju Malog Knindžu.Mnogi ugledni Srbi,poput Zmaja od Šipova,Donalda Tvampa, Milorada Dodika,Jasušija Akašija,đeda Hašima Tačija, šupka Neleta,Šipka Voje Šešeljija ili Stanije i Soraje,kažu da su prave Baje.

ODGOVORITE
Name

Don

27.08.2018 11:31

Šta znači latinska riječ SERVUS (Srbin) zaista na srpskom jeziku?

ODGOVORITE
Name

Mladen

27.08.2018 11:45

CIA snajka, CIA.

ODGOVORITE
Name

Stanovnik lude drzave

27.08.2018 11:46

Samo me zanima stav onog novinara koji je osmilio vijest na ttx RTRS gdje pise da je napad osudio i SNSD, GO SP i Ujedinjena Srpska. Pa jel mozes ili moras biti toliki skot. Plata, pritisak, ucjena....ne znam sta je toliko veliko da to otkucas. Gledajuci taj medij, ja ne znam postoji li opozicioni lider Govedarica niti ta neka SDS stranka. Niti PDP, pa ni DNS. Ako se vec stranke poraju spominjati. Jer to su one koje prelaze cenzus po njihovim NAMJESTENIM anketama. Fuj, fuj, fuj. Gadi mi se uredjivacka politika RTRS. Zamisljam kako je onim casnim i nepristrasnim koji tamo rade.

ODGOVORITE
Name

Neso

27.08.2018 11:55

Cuj Gos Milorad Dodik ga posjetio, i dozvolio mu da udje u bolnicku sobu, trebao mu je dozvoliti da pridje blize krevetu pa ga onda pljunuti u lice i reci mu da ide napolje.

ODGOVORITE
Name

Fik

27.08.2018 12:13

Zao mi je covjeka sto na strada i sto je zrtva ovog stanja.Pogodovo vas medij bas profesionalan koji ne siri mrznju.Ali mediji su i odgovorni za stanje ovakvog nasilja,Mediji i politicari usmjeravaju mase protiv nekoga stalno i na to treba reogovat uvjek i ovaj slucaj neko je usmjerio protiv neduznog covjeka.Danas na nekim piratalima koji se solidarisu sa vama,vidim kazu u manjem BEHa Entitetu.Pitam se kakva je to solidarnost kad se ne odustaje od usmjeravanja naroda prema drugom nekom.Trebaju mediji prestat sa usmjeravanjem masa prema nekom pojedincu narodu i bilo kome.

ODGOVORITE
Name

Shaban

27.08.2018 12:14

Mile tuci stoku neposlusnu :))

ODGOVORITE
Name

Simo

27.08.2018 12:17

Brz oporavak zelim novinaru Vladimiru Kovacevic.Zaista strasno sta se desava. Pocinioci moraju odgovarat.

ODGOVORITE
Name

Simo

27.08.2018 12:20

Da li su batinaš došli službenim (policijskim) ili ukradenim autom.

ODGOVORITE
Name

decko

27.08.2018 12:49

E moj BN, pa ne mozete prenositi uzivo protest s trga u bl i ocekivati da se sve biti ok... Toliko demokratska i pravna drzava ipak nije!

ODGOVORITE
Name

zima

27.08.2018 13:00

Kako glasate tako vam se i vraća , kako sramno pišete o Srebrenici i izveštaju ...., bojim se da nemate hrabrosti za nešto više .

ODGOVORITE
Name

Žare

27.08.2018 13:56

E dokle dogurasmo jadna nam majka!

Name

Sorosevci

27.08.2018 13:58

Pretukli ga oni kojima to najviše odgovara u ovom trenutku, opet će ih Mile pomesti bez obzira na ovu bolesnu kampanju...

ODGOVORITE
Name

kiza

27.08.2018 14:03

A gde su sada NN, Bl, profesor i ostali SNSD gamad koji sire dezinformacije po medijima.

ODGOVORITE
Name

Niksicanin

27.08.2018 14:55

Ko god prijeti vlasti treba ga zadaviti.

ODGOVORITE
Name

Don

27.08.2018 15:15

Mile razbija Sebrima labrnje :-).

ODGOVORITE
Name

Kum

27.08.2018 15:24

Cim je onaj sto voli da pjeva pod satorima posjetio ovog novinara iz BN televizije i njega zali sto mu se desilo tu nesto pravo lijepo gadno smrdi.Nebih me cudilo da nadu kao navodno osobe koje su uclanjeni u jednu od partija u SzP da su to ucinili.Pa da pokazu narodu da je to sve namjesteno protiv vladajucih partija odnostno protiv osoba koji vole da pjevaju pod satorima.

ODGOVORITE
Name

Словенија

27.08.2018 17:56

Мало мало па неки напад ,све раде против Републике Српске да би је уништили,Срби уједините се крајње је вријеме,пустите странке и подјеле,а полиција нека да све од себе да се све то открије.

ODGOVORITE
Name

Re

27.08.2018 18:14

Pa kakva je ovo zemlja?!! Drzava zvana ropstvo!! Prije nekoliko mjeseci napad na direktora Alumine, sada na novinara...pa dokle??? Vise nije problem ni mislitu drugacije vec je problem misliti uopste?!! Postojati? Kretati se, jer nisi "njihov"! E pa gospodo draga nisam niciji i ne zelim niti cu biti. Ako to ne budem mogao a kako stoje stvari necu onda cu to potraziti u drugoj zemlji gdje ljude ne tuku zato sto rade svoj posao, misle svojom a ne tudjom glavom. Pozicija =Opozicija sve je to isto, marva nepismenih idiota koji samo o svom interesu misle. Cast izuzetcima ali malo ih je. Uzas najblaze receno...

ODGOVORITE
Name

Javnost

28.08.2018 05:09

Vi ste javni radnici koje placaju gradjani ove zemlje. Morate biti spremni da se kritikuje i vas rad a ne samo da se vi obracate drugima. Demokratija je kada ne uskracuje prava drugima koja sebi pribrajate. Jeli tako!

ODGOVORITE