Bolesno voljeti tuđu državu

„Kao što je rezultat džihad kampova u Bosni i Hercegovini bila balkanska džihad brigada koja ratuje u Siriji, tako će rezultat kampova poput onog na Zaltiboru biti brigade pune novih Nemanja Ristića, pune mladih koji će se boriti za nečije druge interese, a ako zatreba i protiv svoje države. Tu opasnost institucije ne prepoznaju“, upozorava u razgovoru za crnogorske Vikend novine poznati stručnjak za bezbjednost dr Darko Trifunović.

Region 25.08.2018 | 22:56
Bolesno voljeti tuđu državu
On kaže da postoje kampovi mudžahedina, vehabija, ali se sada organizuju kao neka lovačka društva koja imaju dozvolu za nošenje raznog oružja, čak i snajperskog.

"Bitno je da se situacija prati i obavještavaju međunarodni parteri i u slučaju džihad kampova, ali i u slučaju ruskih kampova. To je samo drugi oblik zla", rekao je Trifunović.

Komentarišući zatvaranje kampa na Zlatiboru u kojem su se vojnim vještinama obučavali mladi iz Srbije, BiH, ali i Crne Gore, Trifunović kaže da je cilj tih kampova stvaranje paravojske za ostvarivanje interesa druge države, u ovom slučaju Rusije.

"Šta mislite da će biti rezultat takvih kampova? Rezultat će biti brigade pune novih Nemanja Ristića, pune mladih koji će se boriti za nečije druge interese, pa ako treba i protiv svoje države. Uostalom, Crna Gora je imala iskustvo sa borcima koji su bili na sve spremni u cilju zaštite ruskih interesa", kazao je Trifunović, navodeći da je u Srbiji bilo negodovanja zbog zatvaranja kampa na Zlatiboru.

"Nažalost, to je tačno. Srbija se našla između čekića i nakovnja, između Istoka i Zapada, dakle na istoj je poziciji na kojoj je bila i Vaša država. Ali, Crna Gora je jasno rekla šta hoće i krenula u realizaciju. Imali ste ludu sreću sa Vašim liderom Milom Đukanovićem koji je, zajedno sa svojim saradnicima, pristalicama, uspio da strateške ciljeve Crne Gore ostvari i državu uvede u NATO. Mislim da nijeste još svjesni što se zapravo dogodilo i što ste izbjegli", rekao je Trifunović.

Što se tiče Srbije, on je rekao da postoje političari koji srpski narod hoće da stope sa Rusima. Imate i medije u Srbiji čiji urednici nose ruske, a ne srpske zastave.

"Da se razumijemo, nemam ništa protiv Rusije, ali hoću da branim svoje interese. Rusija sprovodi svoju politiku i bori se za svoje interese sredstvima koja mogu da nam se ne sviđaju, ali to njih ne interesuje. Ako treba da ginu, ginuće do zadnjeg Srbina i Crnogorca. Problem su naši rusopatofili, kako ih ja zovem, kojih ima dosta i u Srbiji, kao i u Crnoj Gori i regionu, koji vole više Staljina, Rusiju, Putina, od svoje rođene države. To je, zaista, bolest", kazao je Trifunković.

Tvrdi da je situacija u regionu zategnuta i da že se igrati perfidnija igra.

"Uostalom, kamp na Zlatiboru je najava novog načina pritiska. U tim kampovima se obučavaju naša djeca, a vi imate ljude koji apsolutno odobravaju takav vid  „patriotizma“, ne razmišljajući o ciljevima i posljedicama učešća u tim kampovima", kazao je Trifunović.

Prema njegovim riječima, mora zakonski da se reaguje, da se donesu nove norme u okviru postojećih propisa, ili donošenjem novog zakona, kojim ćete zaštititi djecu od svakog oblika zloupotrebe.

"Mora postojati odgovor za svaku situaciju, jer ona sutra može predstavljati izvor nestabilnosti. Zato što se od mladih stvaraju paravojne formacije koje će sjutra biti u službi druge države.  Pa i protiv sopstvene", kazao je Trifunović.

Upitan da li je zaista Rusija presudna za sudbinu Zapadnog Balkana, Trifunović je odgovorio: - Ovdje niko nije protiv Rusije i ruskog naroda, ali, kao što sam već rekao, mi treba da branimo svoje interese.

"Rusi hoće da ostvare svoj uticaj, oni vode svoju politiku, a ne ni srpsku ni crnogorsku. Oni imaju politiku dubinskog rata i u toj politici periferija strada, a mi ne da smo periferija, nego periferija periferije", kazao je Trifunović.

Može li Srbija biti kolateralna šteta, Trifunović je mišljenja da se to može desiti.

"Građani Srbije, njeni političari, lideri, moraju da znaju da Rusiji nije bitno Kosovo, nego Krim i ona pravi trgovinu samo zbog Krima. Da joj je bitno Kosovo ne bi se povukli 2004. godine. Sad objasnite to nekome ko vjeruje da su stvari drugačije", kazao je Trifunović.

BN TV

Komentari / 97

Ostavite komentar
Name

Glas naroda

25.08.2018 21:14

Ne treba nam Bratsvo i jedinstvo po tvom obrascu!!!

ODGOVORITE
Name

re

26.08.2018 08:14

A sta treba da djeca ginu za ludake kao 90-ih??? Da neki novi Dodici uzimaju pare na konto toga a sirotinja da se koti. Koja vise Rusija??? Preko ledja srba prepucavaju se s Amerikom koja ce nas kad tad samljeti zbog rusa. Ti kampovi na Zlatiboru su za obuku kriminalaca koji ce uci u odredjene klanove po Bg.i drugim gradovima a nece prezati od ubistava i svega sto to nosi. Narod kad odlazi odavde ide na zapad ko koru hljeba a ne u zaostalu rusiju. Bogami se igramo vatrom i da sve izgubimo. Ovaj covjek je ekspert i dobro govori.

Name

@glas naroda

26.08.2018 08:20

Sta ti procita ko prica o bratstvu i jedinstvu istina je da zbog krimo politicara i njihovog koketiranja sa Rusima radi licnih interesa moze nas dovesti do sukoba pa cak i do sukoba Rusija -NATO i to bi bilo i kraj ovakvoj geografiji na Balkanu TKZ Rusofili poput Baje ce sa familijom zivjeti u Moskvi jos dugo dugo godina a mi i nasa djeca pod zemljom Dobar ovaj Lavrov bas voli Srbe.

Name

Читалац

26.08.2018 09:20

Шта овај дарко прича не бршљају руси по свету већ они које он брани.не дирај туђе брани своје.

Name

Nemoj

26.08.2018 13:02

Da se pravite Baje preko naših leđa, dodicino uzmi sina Igora i unučad pa ih isturi u prve redove, marš bitange jedne.

Name

Србин са Козаре

28.08.2018 19:11

Па добро брате Србине, па јел треба да уђем у НАТО, па да ''часно и достојанствено'' да гинемо за оне што су нас бомбардовали. Замисли да погинеш на руској граници, јуришајући за интересе злочинаца који су нас бомбардовали. Кажеш, црногорци су учинили праву ствар што су ушли у НАТО. Е видјећемо, кладим се да ће једног дана проћи као и Црна Легија на Стаљинграду. Паметан јеси, али си превише прозападно орјентисан за мој појам.

Name

Vihor

25.08.2018 21:18

Približno sve tačno i realno .....

ODGOVORITE
Name

Е

25.08.2018 21:20

Не лапрдај више богати. Крим. Крим је завршена прича. Ко им га то може отети? Мртва Украина или можда САД, ма баш.

ODGOVORITE
Name

Re

26.08.2018 09:43

Polako nije ničija do zore pa ni Putinova.. I on će da nekad umre pa kad se ta rupa otvori..

Name

Pametnjakovici

25.08.2018 21:26

Kako ovi analiticari vole pametovati. Sva pamet svijeta je kod njih. Trifunović je isto kao i Galijasevic sa druge strane. Sa koje oni strane gledaju na drugoj je sve crnonda ti se smučilo i slusati. Do kad ce vise ovakvi pametnjakovici izludjivati narod a jos gore su televizije koje im daju prostor

ODGOVORITE
Name

Regan

25.08.2018 21:32

Sta ti znas mamlaze jedan,mlatis praznu slamu godinama,ne znam sta mi bi da procitam izjave ovog retarda,njemu kad das 100€ on ce kao expert reci da su stigli marsovci ,u tri pm.

ODGOVORITE
Name

Draško

25.08.2018 22:15

Rusija je kratkoročan cilj političara u Srpskoj i Srbiji radi dobijanja izbora. Ono što čeka Srbiju i BiH na kraju nije svjetlo na kraju tunela nego ulazak u NATO. Ne bih baš pohvalio Đukanovića. Jednostavno NATO je svugdje oko nas samo u glavama naših političara je Rusija. kako Rusija pomaže saveznike pokazala je u Siriji. Borba do posljednjeg Sirijca.

ODGOVORITE
Name

BOBA

25.08.2018 22:15

POZDRAV ZA TRIFUNOVIĆA MENI SE DOPADA ŠTA GOD KAŽE A KAŽE ISTINU.

ODGOVORITE
Name

Snjezana J.

26.08.2018 08:50

Bravo Bobo! Dopada se i meni! Svaka mu cast!!! Trifunovic vec odavno prica istinu i pokusava nam otvoriti oci,ali mnogi i dalje spavaju!!! Spavaju jer im mnogo toga odgovara!!!

Name

bgd

25.08.2018 22:16

Svaka čast sve istina.

ODGOVORITE
Name

raka

25.08.2018 23:04

Ko ovom prevrtljivcu daje znacaj uopšte. Sasvim je normalno da ibuka mora biti legalna.

ODGOVORITE
Name

слобода

25.08.2018 23:16

Гдје сте нашли овог НАТО лобисту да нешто коментарише,трује народ лажима и дезинформацијама! Разумијем да је неко плаћен од сатаниста из америке па да лобира за њих али овај лик је параноичан на русију...значи квази професоре иди лијечи се!

ODGOVORITE
Name

Golub

26.08.2018 09:00

Ako iko truje i laze narod onda je to dodik! Ako gledamo na placanje i lobiranje opet on! A kad je rijec o lijecenju cini mi se da je i tebi potreban doktor! Svaka cast Darki Trifunovicu,iskren,na da sve obrazovan i pametan profesor! S uzivanjem ga je slusati i gledati!!! Bravo Darko!!!

Name

NAUKA

25.08.2018 23:38

DR.TRIFUNOVICU,VAS KOMENTAR DAT ZA CRNOG.NOVINE JE VISE NEGO DOBAR. DALI DARADJUJETE SA ENGL.OB.SL.M-15. AKO POGLEDATE OVAJ KOM.VOLIO BI INFORMACIJU ZA TE MUDZ.LOVCE.POZNATI SU LOVCI U RS KOD BABJA LUKE SA POL.I AUT.ORUZJEM.ONI SE PTATE.DR.LIJEP I UGODAN VIKEND VAM ZELIM,SARAJEVO.

ODGOVORITE
Name

ISPRAVKA STAM.NAUKA

25.08.2018 23:43

DR.TRIFUNOVICU,VAS KOMENTAR DAT ZA CRNOG.NOVINE JE VISE NEGO DOBAR. DALI SARADJUJETE SA ENGL.OB.SL.M-15. AKO POGLEDATE OVAJ KOM.VOLIO BI INFORMACIJU ZA TE MUDZ.LOVCE U BIH.POZNATI SU LOVCI U RS KOD BANJA LUKE SA POL.I AUT.ORUZJEM I SNAJPERSKOM OPTIKOM.ONI SE PRATE (NATO).DR.LIJEP I UGODAN VIKEND VAM ZELIM,SARAJEVO BIH.

ODGOVORITE
Name

Čovjek

25.08.2018 23:44

Korektni stavovi.

ODGOVORITE
Name

Bzv

27.08.2018 20:36

Ja nista konkretno ne procitah osim da treba prvo svojom zastavom mahati.Frajer hvali Mila Djukanovica.Hahaha.Samo da te podsjetim da frajer prizna Kosovo,osniva CG pravoslavnu crkvu,ukisa srpski jezik u CG,uvede CG u nato koji ih je malo bombardovao 99.

Name

Od srca

25.08.2018 23:46

Upravo tako. Ratovi su nas upropastavali kroz vijekove. Ratovali smo uvijek i uglavnom za tudje interese. Preko nasih ledja su se namirivali i Rusi i Turci i Austrougari i Nijemci i Italijani i razni drugi. Njihove kuce nisu paljene, djeca im nisu zaklana i silovana, imovina im nije opljackana. I danas bi nas gurali da se pokoljemo za tudje interese.

ODGOVORITE
Name

Kont

27.08.2018 20:39

Mi smo dragi/a ratovali samo i iskljucivo za slobodu.

Name

Odgovor

26.08.2018 00:35

Hvala ti Darko za te informacije.Da nije tebe i jos nekoliko pametnih ljudi nebi znali nista.Ovdje su svi mediji okrenuti protiv istine i svog naroda. Kakava zabluda vlada u ljudima da svoje dijete moze poslati na ovakvu obuku? Ili je droga i ulica preplavila da se ljudi boje iz tih razloga salju djecu u ove kampove.

ODGOVORITE
Name

Gavro

26.08.2018 03:18

Na bilo kojoj tv vdje se pojavio,bio je "napadnut" od naroda..

ODGOVORITE
Name

Mrak!!!

26.08.2018 09:09

Pa napadnut je samo od onih kojima smeta istina! Oni ga ne vole,jer njih to sto Darko prica jako pogadja i boli! Svaka Vam cast Darko!,ima sigurno vise nas koji Vam vjerujemo!

Name

re Mark

27.08.2018 15:26

Nisam rezimski čovek. Ovaj covjek samo smeta i truje okolinu. Nije vredan ozbiljnog komentara. Zašto niste objavili komentare.?

Name

Stranac

26.08.2018 04:01

Tebe Darko niko ne sluša? Vjerujem da se smiju,imaće vremena za plakanje sjeme zla tek je izraslo.

ODGOVORITE
Name

borac

26.08.2018 04:28

Cesto razmisljam dali smo mi srbi vecinski glupi narod istorija nas ne stiti,sta su rusi uradili za vrijeme bonbadovanja Srbije?Jeli smo americko brasno rizu soju za ceo rat ne vidjo nikakav ruski artikal .Svadjamo se oko nekakvi kvasi pisaca a oni teroristi narodu se predstavljaju kao braca bajkeri narko dileri i mnogi sljam je dobro dosao u nasu zemlju a takav nam je i vrh.U mnogo cemu smo poslednji ili u teskoj pozadini vise od pola nas trazi ljeba po drugim drzavama ali glupi ptriotizam nas prati.

ODGOVORITE
Name

re

26.08.2018 11:56

Aj ti lijepo onda u Crnugor

Name

kozarčanin

26.08.2018 04:40

Pa u ovoj nesrećnoj BiH oko 60% stanovnika više voli drugu državu nego svoju. Možete me napadati i pobijati koliko hoćete ali i meni je draža Rusija od ove BejHa. U ime ove države su pucali na mene. Htjeli da me protjeraju sa ognjišta iako su tu grobovi mojih predaka. A ja treba da je volim? I ne. Neću da idem u Rusiju. Navijaću da Rusija dođe ovde. Nećeš ti to Trifunoviću nikada ni razumjeti jer si isti kao i Milo. Za šaku dolara ćeš se odreći i vjere i večere. Ništa ti sveto nije niti će ikad biti.

ODGOVORITE
Name

re

27.08.2018 14:34

Kozarcanin, Bosna i Hercegovina je Svetog Save dedovina. U ime te i takve BiH niko nije pucao na tebe, a ko je sve, na koga i u kojoj mjeri pucao - pronadji na internetu. Posebnu paznju posveti opsadi Sarajeva i Srebrenici, posto je cijeli svijet vidio sta se tamo dogodilo. Uzdravlje!

Name

Србин са Козаре

28.08.2018 19:17

А села око Сребренице, Скелани, Кравице и слично, Па дијелови Сарајева, као на примјер Пофалићи и остало гдје сте год Србина заробили убили ста га. Па Сјековац код Брода, па логори у Тарчину, Коњицу и слично. Е мој друже, ти увијек причаш само дјелић истине онај који теби одговара.

Name

Savke

26.08.2018 04:41

Rusija koja ima pravo veta nije ga koristila '99.Kao sto nikad necu da zaboravim Nato bombardovanje i poginule isto tako necu da zaboravim rusko cutanje.Ko god podrzava rusiju,a nije rus, protiv samog sebe je.

ODGOVORITE
Name

Sale

26.08.2018 09:11

Ama svaka ti čast za komentar! Bravo veliko kao KUĆA!!!... U svojoj rođenoj kući smo ili za jedne ili druge ili Bog zna za koga, a ono sto je jedino sigurno je da smo protiv sebe!

Name

Мирослав

26.08.2018 09:12

Какав вето? Напали су нас 1999. без одобрења Савета безбедности. Нису ни питали!

Name

re Savke

26.08.2018 11:57

Kakav veto kad nije ni bila sjednica SB

Name

kuku nama sa nama

26.08.2018 04:48

Sve je tako,nazalost

ODGOVORITE
Name

NE VRIJEDI!!!

26.08.2018 04:58

Kod Srba još, nažalost, vrijedi: "VIŠE VOLIM RUSKO GO*NO, NEGO AMERIČKU TORTU"!!!

ODGOVORITE
Name

Te

26.08.2018 09:47

Pa nek jedu to sto vole kojim brani?

Name

re ne vrijedi

26.08.2018 09:56

Prijatno.

Name

Србин са Козаре

28.08.2018 19:18

Сто се тиче Америчке торте, она кошта превише. Добијеш торту а изгубиш душу. Они кад ти дадну торту очекују да гинеш за њих ''ширећи демократију''.

Name

dzoo

26.08.2018 05:23

Trifko svaka ti cast mislio sam da ces i ti podleci tim podmetanjima o Velikoj braci Rusima,koji su nas izdali gde su god mogli samo da se vratimo u Hr,CG,o Kosovu da ne pricamo za par miliona dolara izdali su KM.Ako ovakvo nastave nase takozvane kradovodje odo smo i mi u pmmislim na Republiku Srbsku,a kako je odza u potoku rekao crni oblaci su nad nama.

ODGOVORITE
Name

Tzhc

26.08.2018 05:44

DZihad papagaj,de vise pokaži gdije su ti kampovi.

ODGOVORITE
Name

Dijasporac

26.08.2018 06:05

brate rodjeni, konacno neko ko je otvorio oci i vidi stvari kako treba. Srbima prijatelj Rusija, Bosnjacima Turska,a Hrvatima (valjda) Njemacka? Jeste, ali malo sutra. Sve ove pobrojane zemlje se bore za vlastite interese do posljednjeg Srbina, Bosnjaka i Hrvata. A nasi idiokrati to zdusno podrzavaju. Zato narode, karta u jednom pravcu na nas a sinovi idiokrata neka ostanu i "bore" se za nase "istinske" i "vjekovne" prijatelje.

ODGOVORITE
Name

Kolega

26.08.2018 06:26

Potpisujem sve do zadnje tačke! Jošjednom naklon do poda na ovom osvrtu!

ODGOVORITE
Name

Vihor

26.08.2018 06:31

Svaka cast Darko,u potpunosti se slazem

ODGOVORITE
Name

Tak i tak

26.08.2018 06:43

Svi mi možemo iskazati svoje mišljenje a ne možemo znati ko je bio u pravu dok se to ne dogodi. Možda je Darko sve dobro procijenio a možda i nije. Ko to zna?

ODGOVORITE
Name

istina

26.08.2018 06:46

Pametan i skolovan

ODGOVORITE
Name

И

26.08.2018 08:58

Нема будале до школоване будале ( народна изрека )

Name

pametan

26.08.2018 06:51

Potpuno je u pravu. Jeli stvarno neko misli da je Rusiji bitna Sirbija i Kosovo? Svako gleda svoje interese i to je to. Nemam ništa protiv Rusije ali daj te da se ne lazemo. Jesmo li mi stvarno toliko naivan narod da stvarno mislimo da je Rusiji stalo do nas? Ali izgleda da jesmo, jer sam lično poznajem ljude u svom okruzenju što više vole Rusiju i veličaju je od sopstvene drzave. Što je, kako je ovaj gospodin naveo, baš bolesno.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

26.08.2018 07:01

Bolesno je kada Srbin voli NATO. Teška je to patologija!

ODGOVORITE
Name

Robin hud

26.08.2018 07:02

Tesko nama dok nas Rusi brane.

ODGOVORITE
Name

А

26.08.2018 09:04

Још теже дик нас НАТО туче. ( ако нас не бране бар нас и не туку). Руси ти криви што те не бране а Амери пријатељи што те туку. Паметан неки закључак нема шта.

Name

[email protected]

15.12.2018 11:38

Kratko,jasno i argumentovano.Nikad u istoriji i genezi razvoja srpske države,Rusija je nije nikad pomogla,sem verbalno,ali i to je bilo podmuklo.

Name

istina

26.08.2018 07:03

Ziva istina,,,, eee moji srbi.

ODGOVORITE
Name

Ja Ipak Mislim...

26.08.2018 07:03

Da je bolesnije lobirati za one moji su nas u razmaku od nekoliko godina bombardovali osiromašenim uranijumom...

ODGOVORITE
Name

look

26.08.2018 07:14

Problem je jos veci od ovoga u naslovu - neki ovdje 1) negiraju svoju drzavu, 2) zamisljaju da im je drzava nesto drugo i 3) vise vole neku trecu drzavu i od svoje i od one zamisljene. E, to su tek dijagnoze, bratee...

ODGOVORITE
Name

Zoka

26.08.2018 07:18

Slazem se. Prvo da smo mi to kao Rusiji nesto vazni.... Smjesno. Drugo da neko od Srba ili Hrvata iz Bosne vise vole Srbiju ili hrvatsku od svoje drzave je stvarno bolesno.

ODGOVORITE
Name

re zoka

26.08.2018 12:00

Tako je. Trebamo kao i ti voliti Tursku

Name

re re Zoka

27.08.2018 17:38

Volim Tursku koliko i Hrvatsku, Srbiju i Rusiju. Pa otprilike me zaboli za njih sviju. Ja zivim ovdje a ostali nek idu gdje im je bolje.

Name

Nemam riječi

26.08.2018 07:21

Svaka čast autoru ovoga članka, i ja zaista mislim da treba voljeti zemlju u kojoj si rođen. Jer "svaka tuđa zemlje, tuga je golema". Sve te džihadističke grupe (u kojima se obučavaju islamski exstremisti) su zlo ovoga čovječanstva. Tako je i sa tzv. kampovina u Srbiji u kojoj se obučavaju pravoslavni extremisti i tu ja zaista ne vidim neku razliku. Srbija treba pokazati kako se treba odnosiiti prema ovim paravojnim formacijama ili će imati mnoge probleme koji joj neće donijeti ništa dobro???

ODGOVORITE
Name

Zaboravio si Trifunovicu

26.08.2018 07:25

Zaboravio si Trifunovicu da se i na Kosovu i Metohiji borila "Atlantska brigada" od Siptara koju su Amerikanci potpuno optemili lakim naoruzanjem i prevezli iz USA da se prikljuce UCK teroristima na KIM. Ali, ti navijas za ulazak Srbije u NATO, pa nije cudno sto gajis toliki animozitet prema Rusiji. Is, gusteru jedan!

ODGOVORITE
Name

VETERAN

26.08.2018 07:26

UVIJEK PREBACUJEMO LOPTU NA DRUGE,,,A NE GLEDAMO STA SE DESAVA U NASEM DVORISTU..DJIHADISTI ILI CETNICI ..USTASE..jadni smo ti mi kako nas TRUJU,ZAVADZAJU,PLJACKAJU,...ovce na sve tri strane...

ODGOVORITE
Name

Boba

26.08.2018 07:29

U tim kampovima su siromasna djeca jadna im majka a djeca bogatuna i politicara su daleko od kampova isto kao u ratu isturena sirotinja za pogibiju interesnih grupa !! A samo jedan razlog postoji da se voli vise tudja drzava??? !!! Kad se deponuje ogromni kapital!!! E tad se voli jos ako se moze tu sakriti pa uzivati jos sa pride japitala pa to prelazi u bajku!!Rusija uvek ratuje na srbima a crnigorci se izvukli na zadnji vagon !! E srbi srbi samo ratujte ali bez sirotinje nego svoje sinove u prve redove i vi koji zagovarate pa u boj za ruse i svoje interese a sirotinja bjezi na sve strane koju su opljackali u ratu i posle rata lopovi svjetskog ranga pasad jupuju sve od glasaca pa do vrhaaa sramota stoljeca dno dna.

ODGOVORITE
Name

Vladimir

26.08.2018 07:30

Sta li se desi sa ovim covjekom pa ovako poce da prica? hm hm interesantno.

ODGOVORITE
Name

Нн

26.08.2018 07:32

Јесте болесно волити другу државу сем оне у којој си рођен неспорно је.Али када се та држава понаша као злоба и стално те гура на дно шта да радиш? Мораш даље од ње шта би они силни људи урадили да су остали да нису избјеглица од земље у којој су рођени када их је држава третирала као монструме куда коме? А наш велики писац Петар Кочић је добро рекао У робству се родих у робству ајме и умрије.Ово је робство ова наша не уређена држава гдје се пије а незнања се ко плаћа,човјек се с годинама на добро навикне па му је свеједно шта је са осталим битно је завади па владај ,да ако су то хтјели ово су резултати свега цијела бивша Југославија је била боља некада а сада је уназађена за 50 година.Ја своју земљу волим шта ми вриједи када је живот у њој лош и неуређен.

ODGOVORITE
Name

Duran

26.08.2018 07:33

Koju ti voliš drzavu.

ODGOVORITE
Name

Мени Мука

26.08.2018 07:39

Чим је изјавио да се неко усрећио са Ђукановићем, нисам даље могао да читам. Очигледно да је, као и Бекамови наплатио долазак у ЦГ!

ODGOVORITE
Name

re

26.08.2018 08:53

Darko Trifunovic je djevojka koja se svima nudi,a niko ga nece.Ustvari, vidi se da se ne nudi Rusima.Najvise USA i NATO.Ali,USA nece da ima posla sa tipovima koji su bez dobrih veza ili konekcija u drustvu u kome zive.A tu je Darkec tanak.Bas tanak.Nema prolaz ni u vlasti u RS,a ni kod Vucica.Mi nismo posteni prema njemu.On je spasio policiju RS od fuzije.To on stalno tvrdi.

Name

Antiša

26.08.2018 07:51

Bolesno je sugerisati nekime šta treba da voli!

ODGOVORITE
Name

re

27.08.2018 14:36

A da nije mozda normalno da negiras drzavu u kojoj si rodjen, da jedan njen dio smatras drzavom, a da volis neku trecu zemlju? Objasni to jednom Nijemcu, na primjer...

Name

Zvornik

26.08.2018 07:55

Takoje majstore nego drage komsije okrenitese prema zapadu tuje perspektiva i buducnost.

ODGOVORITE
Name

Rade

26.08.2018 08:08

Vi srbi prvog reda ja nisam snsd pa se smatram drugog reda ,umjesto da ste radili da republiku srpsku napravili onako kako zelite da prikažete i krenuli da jačate drzavu bosnu i Hercegovinu ovako ste napravili propast i da se nezavaravamo muslimana bosnjaka ima najvise i sve ih je vise dok je nas manje prije ce oni napraviti islamsku bosnu neg republika srpska se osamostalit ,ovako su isto saokrajina i kosovo ovo ono i nakraju nezna se ni trag u Hrvatskoj a oni u EU

ODGOVORITE
Name

Damir

26.08.2018 08:12

Bosna i hercegovina je u najtežoj situaciji ,medjunarodna zajednica je dala nasim političarima da je upropaste ,i ja mislim bilo bi vrijeme da im opet oduzmu sve nadležnosti,a mi cemo vraćati ono sto su oni zaduzili mi smo ziranti oni se malo poigrali milijonima milijardama a ti nacionalnozadojeni narode koji si zaostao si prodao slobodu za koju su mnogi izginuli ,kriminalcima ,tajkunima ,ratnimprofitetima,SDA!HDZ!SNSD!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

26.08.2018 08:19

Trifunovic iznosi realne analize

ODGOVORITE
Name

Zoki

26.08.2018 08:23

Kroz citavu svoju istoriju Srbi nikad nisu znali izabrati pravu stranu,uvijek su lizali dupe Rusima i bili potrkuse isti,pa i dan danas.

ODGOVORITE
Name

Odgovor

26.08.2018 09:00

Da je bilo pameti nebi nas ni bombardovali! Nismo nista naucili bombardovace nas opet. Stara izreka kaze šukat i rogat se ne mogu bosti.

ODGOVORITE
Name

А

26.08.2018 09:14

То што наш доктор безбједности Дарко Трифуновић од јуче више воли Америку од своје државе Србије то није болест то је много здраво. До душе он и није из Србије, па може да воли шта хиће, али не може да мене учи шта је болест а шта патриотизам. Волим Србију, па шта

ODGOVORITE
Name

Re

26.08.2018 11:26

Volim i ja janjetinu,pa šta.

Name

opet re

02.09.2018 10:58

Nekad sam i ja voleo Suzanu Mancic, pa... nista.

Name

MIMI53

26.08.2018 09:43

Dok mi razmjenjujemo mudrosti putem interneta, svake sekunde drzavni resursi prelaze u ruke privatnih kompanija tipa MG MIND,INTEGRAL, PAVGORD,VUK HAMOVIC CRIMINAL ELECTRIC, i razne druge SNSD filijale ,a omladina svakodnevno pali preko grane. POMOZI BOZE.

ODGOVORITE
Name

Re

26.08.2018 11:27

Tu Bog ne pomaže.

Name

rusmir hadzihusejnovic

26.08.2018 12:16

Sve sto si rekao potpisujem 100 posto gospodine DARKO TRIFUNOVICU.Svaka cast na iscrpnoj analizi i neka to odgovorni u zemljama Balkana uzmu i procitaju za nauk!!!

ODGOVORITE
Name

007

26.08.2018 20:15

Sto se tice Trifunoviceve price tu je vise poluistine nego istine.Ja sam licno preko firme radio 2 godine u rusiji i poznajem mnogo stvari sto se tice rusa i ruskog naroda.To je divan narod koji strasno cijeni Srpski narod.To sto Trifunovic prica da radimo za necije interese.cije interese.nasi politicari od pada Milosevica vode prozapadnu politiku!!!Rusiju uzimaju kao paravan da bih dobili izbore a stvarnost je druga.ovaj narod je glup ili lud.Spominje se neki veto.Veto nije ulozen92 gospodo kad je rusija bila na koljenima i politiku je tad vodila Jeljcinova administracija koja je bila na strani Zapada.Samo nas milosevic tad nije mogao da prozre stvar nego je sve radio kontra svog naroda.Jeljcin je pokusao da proda rusiju ali tom je dosao kraj kad je dosao putin na vlast i digao Rusiju na noge.Tacno je to da je rusija ekonomski sad ojacala jer je proslo 20 godina od tranzicije,a tranzicija je pogubna za svakog.Sto se tice veta99 tad ga i nije bilo NATO PAKT je napao srbiju bez saglasnosti S B.Tad su bili neprikosnovena sila i radili su sta su htjeli.I ti isti politicari vode prozapadnu politiku a oni nam srusili vojsku industriju porusili mostove poubijali narod itd.ko je ovde lud.Mi trebamo uci u vojni savez s rusijom ako zelimo opstanak na ovim prostorima.Znamo kroz istoriju da su nam uvjek najveci neprijatelji bili nase komsije i masovno smo postradali u 2 sv.ratu od istih.I u obom ratu nas su htjeli da proteraju sa nasih vjekovnih ognjista.Nenormalno je da narod koji govori isti jezik moze da mrzi drugi narod koi je nekad bio jedan.U mrznji najvecu ulogu je odigrala religija koja kroz vijekove truju narod mrznjom.Brastvo i jedinstvo je palo na ispitu to je jedna lazzzz.Cilj zapada je unistiti pravoslavlje a uvjek su im sluge bili muslimani i hrvati na ovim prostorima.Zasto Trifunovic ne kaze ko nas je oslobodio u 2 svjetskom ratu od nestanka.Rusi gospodo!!!Da rusija nije izvojovala pobjedu 9 maja 45 mi srbi i rusi nebi postojali na zemaljskoj kugli.zato se ja licno duboko klanjam majci rusiji.To nam je druga majka.Mi se trbamo otkaciti zapada i stupiti u savez s rusijom a sto se tice ekonomije saradjivati trebamo sa svima na obostranu korist.Nemoguce je sjediti na 2 stolice za jednim stolom.

ODGOVORITE
Name

Ququ

27.08.2018 17:20

Nije ovo 007 ovo je jedna obična tupava uvlakača, što ne smislim svojim mozgom...

Name

Bato

27.08.2018 14:36

NATO lobista ne moze bolje.Istina djeca trebaju biti izvidjaci,kupati se na moru a ne vojnici.

ODGOVORITE
Name

Uf

27.08.2018 15:12

Ako me iko nervira, to su ovi analiticari. Kao znaju sve o svemu, a u stvari pojma nemaju i obicni su placenici koji pricaju u korist onih koji ih plate. Svi su takvi.

ODGOVORITE
Name

miki333

27.08.2018 15:23

Profesor Trifunovic je u pravu, covek iznosi istinu, a dosta ljudi ga kritikuje zbog toga, ali ne treba da odustaje!

ODGOVORITE
Name

Pa naravno

27.08.2018 18:23

Taoonkod nas Bosanski katolici i pravoslavci više vole hrvatsku i srbiju od rođene domovine Bosne! Kako bolesno i jadno!

ODGOVORITE
Name

oo

28.08.2018 17:36

A muslimani Tursku.

Name

Martin

27.08.2018 19:46

Jedina i osnovna stvar koja me interesuje je srpski nacionalni interes koji mora da ostvari srpska elita. Znam da velike sile stite samo svoje interese, ali poistovjecivanje kampa na Zlatiboru sa vehabijskim je manipulacija i zamjena teza. Za razliku od Amerike Rusija nas nikad nije bombardovala i pokusala da nas proglasi genocidnim ako nista drugo. Blokirala je antisrpsku britansku rezoluciju. Ostali smo medju civilizovanim narodima. U jednom se slazem, mali smo da prkosimo velikim silama, ali ne toliko da kleknemo na koljena. Treba da se otresemo recidiva komunizma, bratstva i jedinstva i u novoj geostrteskoj podjeli svijeta nadjemo svoje mjesto. Imamo saveznike u Izraelu, Rusiji, Kini, a Trampova politika nam daje prostora da se i sa Amerikancima dogovorimo. I ponovo na pocetak nasa nacionalna elita na celu sa Akademijom nauka i umjetnosti i Crkvom kao i uspjesnim pojedincima iz dijaspore treba da naprave nacionalni program zasnovan na populacionoj obnovi, razvoju nauke i tehnologije, zabrani GMO proizvoda, saradnju sa zemljama Visegradske grupe, Austrijom i Italijom gdje su na vlasti narodne partije, povecanje organske poljoprivredne proizvodnje, dodjelu grantova i poljoprivrednog zemljista mladim porodicama koje se bave poljoprivredom, pokrenuti reindustrijalizaciju gdje god je moguce.

ODGOVORITE
Name

Empirija, istorija

27.08.2018 19:56

Svojevremeno, za vrijeme najboljih odnosa Jugoslavije i Sovjetskog Saveza, od '44 do '48.g., najviši sovjetski zvaničnici su se izrugivali i ismijavali svojim jugoslovenskim kolegama, koji su pretjerivali u izrazima naklonosti, simpatija, ljubavi, neukusne servilnosti i podilaženja prema SSSR-u i njihovim političarima. Ali i potiskivanja u drugi plan ekonomskih i političkih interesa, pa i dostojanstva svoje zemlje. Staljin ih je nazivao 'bjednije duraki', u prevodu 'jadne budale'. Na kraju su ti odnosi i pukli zbog neravnopravnih odnosa, privilegovanog položaja sovjetske strane u mješovitim privrednim društvima, preko kojih su bez realnog osnova izvlačili kapital, na štetu jugoslovenske strane. Takvih situacija sada ima na pretek, vrvi, na svim nivoima. A opet su im Bugari bliži iako su u Natou i EU. Rusija je velika zemlja, sa bogatom diplomatskom i poltičkom praksom. Ona slijedi svoje interese, zna se izboriti za njih, od njih neće odstupiti, i ne bi bio prvi put da drugima okrene jednostavno leđa i digne ruke, kada im to nije u interesu. Sveslavenstvo, svepravoslavlje je samo maska i varka, politička klopka.

ODGOVORITE
Name

tucker

28.08.2018 11:00

Trebal kome drva ?

ODGOVORITE
Name

Nema vece budale nego skolovane budale (narodna izreka)

28.08.2018 16:37

E samo bi volio da mi neko pokaze ovu narodnu izreku.Mozda je to izreka ali NE SKOLOVANIH BUDALA. Da nije bilo skolovanja BUDALO JEDNA ne bi bilo ni tebe jer ne bi bilo Doktora da porode takvu budalu.Prije Doktora bila je prirodna selekcija i takve budale ko ti su umirale na porodu.

Name

za Nema vece budale...

02.09.2018 11:00

Ajde covece ne pali se. Samo opusteno. Vidis da je u pitanju humor sa gospodinom profesorom.