Vučić i Tači ponovo u Briselu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsjednik Hašim Tači sastaće se 7. septembra u Briselu.

Srbija 25.08.2018 | 14:20
Vučić i Tači ponovo u Briselu
To će biti njihov treći susret u proteklih nekoliko meseci.

Sa Tačijem i Vučićem će se kao prethodnih puta sastati visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, kada će biti nastavljen dijalog o normalizaciji odnosa, potvrđeno je iz Brisela.

Kako je saopšteno iz Brisela, "visoka predstavnica će nastaviti razgovore sa dvojicom predsednika o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, uz razmatranje postizanja konkretnog napretka, a s obzirom na prioritet koji imaju dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU i evropska perspektiva regiona".

Kako se u javnosti već neko vreme govori, a potvrđuju i zvaničnici sa obe strane, na septembar se gleda kao na mesec u kome se ulazi u završnu fazu dijaloga Beograda i Prištine, kada bi možda mogle da budu poznate i konkretnije stvari u vezi sa rešenjem "kososvkog čvora".

Ova runda razgovora između Vučića i Tačija dogodiće se samo dan pre nego što je srpski predsednik planirao da otputuje u južnu srpsku pokrajinu. Naime, on će na Kosovo otići već 8. septebra, ali će tamo biti i dan kasnije, kada će, kako je sam rekao, možda održati i najvažniji politički govor.

Prethodna runda visokog političkog dijaloga Vučića i Tačija održana je u Briselu 18. jula. Tada je dogovoreno da se intenzivira rad na pokušaju pronalaženja kompromisnog rešenja, kao i da se sačuva mir i stabilnost u odnosima Beograda i Prištine.

(Blic)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

decko

25.08.2018 12:40

Trla baba lan... Federika, hocu i ja s tobom sastanak!

ODGOVORITE
Name

Zero

25.08.2018 13:37

Ovaj Vucic je negdje nagazio..ne zna gdje udara.

ODGOVORITE
Name

Državnik

25.08.2018 15:08

Samo naprijed, završi to kako najbolje znaš i okrenite se radu. Kakva ‘kolijevka’ kakvi bakrači, ne živimo u prošlosti. Budi državnik, svak ko hoće na državni budžet može biti političar.

ODGOVORITE
Name

Sveobuhvatna normalizacija odnosa

25.08.2018 16:19

Je tako relativna izjava, da djeluje čak demagoški. Dužnost vlasti iz Srbije je obaveza prema srpskom narodu da ih zaštite u egzistencijalnom i teritorijalnom smislu, da budu "svoji" u područjima gdje su većina... Ovi sastanci nemaju smisla, sko nemaju konkretne zaključke koji su napredak u odnosu na prethodno. Slikanje, rukovanje i osmjesi su za režimske novine i političku demagogiju...

ODGOVORITE