Vučić: Veoma poštujem SPC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veoma poštuje Srpsku pravoslavnu crkvu i njene predstavnike.

Srbija 24.08.2018 | 11:26
Vučić: Veoma poštujem SPC
Vučić je dodao i da neće loše govoriti o onim predstavnicima SPC koji se kako je rekao, na njega kamenom bacaju na dnevnom nivou.

"Imam puno poverenje u patrijarha Irineja. Pripadam srpskoj crkvi ali ako od mene očekujete da govorim nešto loše o njoj, ja to neću, čak ni o onima koji se na mene kamenom bacaju na dnevnom nivou. Neću da ulazim u to", kazao je Vučić novinarima u Beogradu komentarišući poslednje istupe igumana manastira Visoki Dečani Save Janjića. 

On je dodao da svako od nas ima mogućnost da narodu kaže "ovo je ono što nam srce govori a ovo što nam razum govori".

(Beta)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

BOBA

24.08.2018 10:31

NIKO NE POŠTUJE KAO DODIK I VUČIĆ.OVAJ PATRIJARH JE SVE ALI NAJMANJE DUHOVNI ČOVIJEK,TO JE ZA MENE BIO PATRIJARH I NIKO DRUGI.OVI SU DUBOKO ZAGRIZLI U LIČNE INTERESE I POLITIKU.A VIJERA BI TREBALA BITI SASVIM NEŠTO DRUGO.ZATO NAM SE DEŠAVA OVO ZLO.PRKOSIMO SVAKOM PA I BOGU.NEKA SU ONI ŽIVI I ZDRAVI ALI NEŠTO NE ZNAJU A TO NEŠTO JE VEOMA BITNO.

ODGOVORITE
Name

re

24.08.2018 17:40

Ako se duhovnici drugih religija bave politikom,to moraju i duhovnici SPC.Ipak se oni najmanje bave politikom.

Name

Stole

24.08.2018 17:38

Vrlo ispravan pristup.Identican imam i ja.Nekima sam se protivio na ovome portalu sto se nihilisticki ponasaju i reaguju na tekstove gdje je tema SPC ili njeni zvanicnici.Vidio sam i ja svakakvih popova ili svestenika.Jedan se zalio da sam mu malo platio.I to ljudima koji su druge vjere.Ali svjestan sam da on nije SPC.To je najstarija institucija kod Srba.

ODGOVORITE