Dodik i Petrović zajedno grade

"Ova saradnja otvara mogućnosti za nove vidove saradnje i pomoći stanovništvu i dodatne projekte. Predsjednik i premijerka su uvijek bili spremni da pomognu Doboju. Grad Doboj to nikada neće zaboraviti. Uvjeren sam da će radovi bitit završeni u roku", poručio je danas gradonačelnik Doboja i nosilac liste SDS iz te regije za Parlament BiH.

Republika Srpska 23.08.2018 | 16:43
Dodik i Petrović zajedno grade
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je istakao da je Doboj strateško mjesto u Republici Srpskoj i dodao da je interes Republike Srpske da se u Doboju izgrade svi strateški projekti.

"Drago mi je na gradonačelnikovim riječima koje govore o tome da se zajednički radilo. Projekat će biti realizovan u predviđenom roku. Gotovo sve što je upropašteno u poplavama do danas je obnovljeno. To ne bi moglo bez angažmana gradonačelnika i njegovih saradnika", istakao je Dodik.

Dodik je poručio je da je važno da se Doboj i Banjaluka povežu autoputem.

"On će biti otvoren početkom oktobra. U toku je tender za izvođača radova na autoputu od Јohovca do entitetske linije kojim će Autoput 9. januar biti spojen na koridor 5C", kaže Dodik.

Predsjednik Srpske je napomenuo da se u Doboju radi i na projektu izgradnje nove bolnice.

"To će koštati oko 103 miliona maraka. Ukoliko ne bude žalbi na izvođača radova, već za nekoliko sedmica mogao bi biti obilježen početak radova. Drago mi je kao čovjeku da će jednog dana kada ne bude bio predsjednik moći doći u grad da se prisjetim svih projekata koji su učinjeni", rekao je Dodik.

Dodiku je, kako prenosi RTRS, drago da se u Doboju pokazuje da različite političke opcije mogu da rade na zajedničkim projektima

"Ovim primjerom mora da bude odbačena svaka mržnja među ljudima koji vrše javne funkcije", dodao je Dodik.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović je rekao da Doboj ne bi mogao bez podrške realizovati ovaj projekat.

"Prije šest mjeseci kada je o projektu razgovarano nisam mogao da vjerujem da će doći do realizacije. Najveći dio sredstava biće obezbijeđen iz sredstava Vlade Srpske, a jedan dio i iz budžeta grada", izjavio je Petrović.

Radovi na izgradnji nove dvorane od septembra kreću u punom kapacitetu.

"Ova saradnja otvara mogućnosti za nove vidove saradnje i pomoći stanovništvu i dodatne projekte. Predsjednik i premijerka su uvijek bili spremni da pomognu Doboju. Grad Doboj to nikada neće zaboraviti. Uvjeren sam da će radovi bitit završeni u roku", poručio je Petrović.



Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srpske Željka Cvijanović sastankom sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem započeli su današnju posjetu ovom gradu.

U opštini Doboj vlast drži SDS. Zanimljivo je da se u prethodnom periodu, pogotovo u vrijeme predizborne kampanje, nije dešavalo da predsjednik i premijerka, koji pripadaju SNSD-u, obilaze opštine gdje je na vlasti SDS.

Pošto su Dodik i Cvijanovićka kandidati SNSD, Dodik za srpskog člana u Predsjedništvu BiH i Cvijanovićka za predsjednika Republike Srpske, ovo samo potvrđuje da je  pitanju borba za svaki glas pa sada ima novca i obećanja i za opštine gdje vlast drži SDS, a možda i za buduću koaliciju dvije najjače stranke u RS.

(BN/Agencije)

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

Biserka

23.08.2018 14:45

Vidi Biserke sto joj dobro stoji lopata… trebace joj za rad ubrzo...

ODGOVORITE
Name

Re

23.08.2018 15:27

Sreca pa je izbor jednostavan! Vukota ili ....... Hvala dragom Bogu da nam je dao ovaj put lagan zadatak, trebamo to iskoristiti! Vukota je posten, principjelan, vaspitan u tradicionalnoj, moralnoj porodici, u kojoj se njeguju prave vrijednosti....nema afera, cijeni ga narod, cijene ga i iskreni politicki protivnici....

Name

KOALICIJA iz nužde

23.08.2018 17:10

Jer znaju i jedni i drugi da im ne gine robija ako se ne dočepaju funkcije u oktobru! Narod bi najviše i volio da ih vidi u zatvoru ali izborna mašinerija Obrena Petovića će i ovaj put spasiti Dodika od sigurne propasti i ...VICE VERSA! Ko je najzaslužniji što je Obren na vlasti 8 mandata....sjetite se 2008, pa i 2016....za dlaku da ode sa te pozicije ali ne da DODIK...upravo zbog ovih izbora. To su sve politički trikovi i mahinacije....pa Dodik već 3 put pravi sportsku dvoranu u Doboju....nije narod glup da se ne sjeća prethodnih obećanja...

Name

maj 2014

23.08.2018 14:54

Sjeća li se ko kad su Željka i MD smijenili Obrena i postavili Zeca .. da spasava sta se spasiti da od Doboja maja 2014. Ovo je priprema za prelet u oktobru ....

ODGOVORITE
Name

Saglasna sa komentarom

23.08.2018 17:53

Lopataju kao jedan, Dodik reče da nisu važne partije kad se radi o dobru naroda, predstavlja vrhunac licemjerstva kod ovog dvojca.

Name

Rale

23.08.2018 14:55

E ako sa njima udju u koaliciju onda su sve price ispricane,pokazace samo da su isti olos i sljam.Dno dna.

ODGOVORITE
Name

Re b

23.08.2018 15:02

Oni postavljaju kamen, a Vukota ce presjecati vrpcu. Metuzalemi cao, Vukota glavu gore, ljudino nasa!

ODGOVORITE
Name

Re

23.08.2018 15:15

Sve ista g**na !!! Samo gledaju I gledali su sebe gdje se mogu ogrebat, ogradit I zagradit da drugi ne mogu uzeti samo oni

Name

Bajina Luka

23.08.2018 15:04

Ako je samo Dodik kriv za ovakvo stanje u RS onda vi niste normalni! Krivi su svi politicari do jednog! Oni koji su pasivno sve gledali a nista nisu poduzeli osim pokazivanjem ko je veci Srbin od drugog .Promjenit se nece nista na bolje jer ce I dalje biti utakmica ko je veci Srbin . Ko je sta sprijecio a ne uradio. Podignite spomenik RS a ne kamen temeljac nekih hala..

ODGOVORITE
Name

legija

23.08.2018 15:23

Da znam da će u koaliciju sa snsd nikad na izbore izašao ne bih.To bi značilo i spas za ove najveće lopove što uništiše ovu zemlju.Bio bi to spas i za ove što nam djecu ubijaju i za one što ubice kriju.Ovaj gest i dodvoravanje Obrena Petrovića je veliki šamar onima što glasaju bez interesa.A sjetite se samo šta su o Petroviću pričali prošle godine i kako su ga zvali

ODGOVORITE
Name

Rade

23.08.2018 15:29

Bolje da se sastaju i grade nego da se svađaju.

ODGOVORITE
Name

Bojdo

23.08.2018 15:41

Dodik je bog za sve i jednog političara u BiH.pa neka i krade al makar nesto i radi.ovi su poharali sve u ratu i poslije rata mislim na sds i pdp.

ODGOVORITE
Name

drnda

23.08.2018 16:36

Tako je brate..Dodo car..

Name

Хехе

23.08.2018 16:13

Ко ли ће кога овдје превести жедна преко воде? Додик је махер али није ни Обрен за подцијенити. Волио би да грешим али нисам сигуран. Али ајде како год нека се бар гради, а не битно је ко ће на крају да виси

ODGOVORITE
Name

Veteran

23.08.2018 17:05

Sad pred izbore,....ko ce pasti na ovu pricu a 12 godina nista...

ODGOVORITE
Name

JA

23.08.2018 17:10

Jel oni stvarno misle da je ceo narod lud ili mentalno poremecen.Dosta vise njihove obmane lazi i korupcije.Gospodo! imali ste vremena da od ove zemlje napravite pravnu drzavu,da se postuje i sprovodi zakon,da prema svima bude isti,da se postuje pravo i pravda a ne da vlada kriminal i kriminalci,vladajuce stranke i njihovi tajkuni.Ovo nije drzava,ovo je kriminalna tvorevina,gde je zakon jaceg i mocnijeg.Sta ocekujete u oktobru? vreme je da se narod i pismen i nepismen digne i kaze DOSTA VISE!!!

ODGOVORITE
Name

Oktobar

23.08.2018 17:45

Sad mazu oči , a ova opozicija pala na ove predizborne folove..ma daj....

Name

Bob

23.08.2018 17:52

Gicka Stevandića što se i on privukao, kao pijavica. Vjerovatno se vezao za Dodika da ni u wc ne može otići bez njega i da mu priča ratne pričice kako se on igrao rata.

ODGOVORITE
Name

Doboj

23.08.2018 17:57

Svake dvije godine baja gradi dvoranu u Doboju hahaha!!!!

ODGOVORITE
Name

POPLAVA 2014

23.08.2018 18:01

Da nije bilo stranih donacija nikad se doboj nebi ponovo izgradio!!!Tu je Obren Petrovic uradio prave poteze a sto se tice pomoci republike to nista!!!

ODGOVORITE
Name

neko

23.08.2018 18:03

Naravno, svi oni kojima je u interesu dobrobit i uspjeh RS, odobravaju saradnju g-dina Petrovića i g-dina Dodika, a oni koji su zbog toga razočarani, e za njih, bojim se nema lijeka, mržnja je bolest neizlječiva, nesrećnici.

ODGOVORITE
Name

re

23.08.2018 18:37

Ti si naivno glup od rođenja..još si i penzioner u filmu koji odavno ne igra u kinima...idi lezi, neznaš o mafiji ništa...

Name

Bolje Niste Ni Zasluzili

23.08.2018 18:57

Kako rece Rambo Amadeus: "Cobaneee, ovce tvoje, ne mogu bez tebeee..."

Name

Fj

24.08.2018 03:22

UH UH JA LOPOVA NEVIDJENI SVETA PUSKA I NISTA VISE.

ODGOVORITE
Name

BOBA

24.08.2018 11:17

NAROD I KREDITI GRADE.ONI UMISLILI DA JE TO SVE IZ NJIHOVOG DŽEPA.PA SVE BOMBASTIČNO NE BI LI NAROD POJEDINI POPADAO U NE SVIJEST.

ODGOVORITE