Važan sastanak Vučića sa Tačijem

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio da je naredni sastanak predesnika Srbije i Kosova u Briselu ključan za rešavanje kosovskog pitanja.

Srbija 22.08.2018 | 10:43
Važan sastanak Vučića sa Tačijem
Prema njegovim rečima, posle tog sastanka biće jasnije da li će to pitanje biti rešeno ili će to biti još jedan neuspešan pokušaj rešavanja.

Ljajić je za televiziju Prva kazao da je predsednik Kosova Hašim Tači u težoj poziciji od Vučića, jer su na Kosovu svi protiv rešenja kosovskog pitanja. 

"Opozicija na Kosovu koristi sličnu retoriku kao veći deo javnosti u Srbiji, jer oni kažu da im odgovara zamrznuti konflikt, da 20-30 godina ne pregovaraju, jer vreme radi za njih, dok je Srbiji u interesu da pregovara", kazao je Ljajić. 

On je dodao da nije optimista da će se pitanje Kosova rešiti brzo, jer u prištinskoj javnosti preovladava uverenje da Srbija u pregovorima može dobiti više nego što trenutno ima, a Kosovo je to koje mora da čini ustupke da bi se do rešenja došlo. 

Ljajić je ocenio da su svi u Vladi saglasni da pitanje Kosova mora da se reši i da su sve opcije legitimne, osim rata i prihvatanja zamrznutog konflikta.

(Beta/B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kum

22.08.2018 09:52

Barut je pametan covjek izmislio.

ODGOVORITE
Name

Penzioner

22.08.2018 11:43

Da li se Vucic prije sastanka konsltuvao sa Dodikom?

ODGOVORITE
Name

Istorija?...

22.08.2018 20:32

Njihovi su svi sastanci "istorijski", sve pod nekim pokroviteljstvom, traju satima, pa danima, na kraju prazan balon. Nikakvog dogovora, da taj jadni narod malo odahne, da se imalo osjeti svoj na svome. Neki tamo analitičari citiraju Dodika, gdje li se obrazovaše, šta analiziraju, da li su svjesni realnog stanja?. KiM je specifičan i poseban problem, ono je baš kolijevka srpstva, posmatrano vijekovnim previranjima, stradanjima, da se trebaju pametne i mudre glave sastaviti, ako je moguće optimalno rješenje iznaći, a ne eksperimentisati sa ovdašnjim misliocima. KiM i narod koji je ostao, mora se ispoštovati, jer su samo oni istina i pravda, sve ostalo je privid...

ODGOVORITE