Priština povlači liniju sa Srbijom

- Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, prenosi RTS.

Srbija 20.08.2018 | 11:42
Priština povlači liniju sa Srbijom
To je izjavio predsednik te komisije Špejtim Bulići i dodao da "ne vidi prepreku za obeležavanje granične linije", preneo je RTS pozivajući se na prištinske medije.

"Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve ove promene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz odredjenih vremenskih perioda", rekao je Bulići. 

Kako se navodi, može da se očekuje da na sledećem sastanku kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije. 

Pristinski analitičari ukazuju da nijedna institucija nema pravo da odlučuje o teritoriji, savezima, miru, spoljnjem dugu, izuzev kosovske skupštine. 

"Samo skupština može da odlučuje o pitanjima koja se odnose na teritoriju i niko drugi ", kažu analitičari.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

OGLASI SE MILORADE

20.08.2018 10:21

Kad ćeš ti Mile početi povlačiti granicu prema Federaciji, a otpočeti "pripajanje" Srbiji? Samo nemoj ponovo tražiti RFERENDUM OD NARODA ZA TE SVOJE SULUDE IDEJE KOJE UVIJEK SU NA VIDJELU KAD NAROD TREBA "SMUNTATI" I PONOVO DOBITI GLASOVE NA PREDSTOJEĆIM IZBORIM. EVO PITAM TE PRIJE NEGO OTPOČNEŠ "SA RASPISIVANJEM REFERENDUMA SVE SRBE U JEDNU DRŽAVU"!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Taraba

20.08.2018 10:58

U jednu državu ili pod jednu šljivu?

Name

gospar

20.08.2018 11:02

Ne može ovo ovako, ljudi, da jedna strana počne da obilježava bilo kakvu granicu, a naročito prema susjedu koji te ne priznaje. Nikad se mi nećemo naučiti pameti ccc... A tek obilježavanje "granice" između FBiH i RS bi bio teški cirkus. Zamislite tu granicu na Dobrinji :)))

ODGOVORITE
Name

dzoo

20.08.2018 11:27

Dobar si a zamisli mi Kraisnici putem Doboj Samac i sve do bihaca pripadnemo Bosnjacima.Koja bi to cirkusijada bila.

Name

Skeptik

20.08.2018 11:40

Mile može samo povlačiti granice Herceg Bosne. To ga JEDINO zanima. I krađa narodnih para, naravno.

ODGOVORITE