Putinov svadbeni poklon Karin

Predsjednik Rusije Vladimir Putin stigao je danas u Austriju, gdje će biti gost na svadbi ministarke inostranih poslova Austrije Karin Knajsel, a kao poklon doveo je – kozački ansambl.

Svijet 18.08.2018 | 15:55
Putinov svadbeni poklon Karin
Austrijski mediji bilježi da je šef ruske države nešto poslije podneva sletio na aerodrom u Gracu.

Putin će u Austriji boraviti svega par sati pošto u 18 časova ima sastanak sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel na jednom njemačkom dvorcu.

Ministarka inostranih poslova, koja se ne obazire na kritike, mada se takvom gostu poziv i ne otkazuje, udaje se za biznismena Volfganga Majlingera u Sulctalu, u južnom dijelu pokrajine Štajerska.

“Mladenci” će biti u narodnoj nošnji, vjeruje se i dobar broj zvanica, a prisustvovaće, razumije se, mladine kolege, članovi austrijske vlade.

Među njima je i šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus sa suprugom Tajanom, srpskog porijekla, i sa zajedničkom kćerkom.

Pošto je Knajsel veliki ljubitelj pasa rase nemački bosker, njena dva boksera Vinston i Džeki, koji su dobili imena po Vinstonu Čerčilu i Džeki Kenedi, prisustvovaće svadbi, a spekuliše se i da bi mogli unijeti prstenje kojim će se par, koji nema djecu, zavjetovati na vječnu ljubav.

Knajslova je zvanično pozvala Putina na vjenčanje početkom juna, a potvrdan odgovor dobila je u julu, podsjeća ORF.

Austrijsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da svako ima pravo da na takav događaj pozove koga hoće u privatnom svojstvu. Ministarstvo je, takođe, naglasilo da Putinovo prisustvo na vjenčanju nema političku stranu, podsjeća TASS.

U Austriji je zbog dolaska Putina na ulicama prisutan veliki broj pripadnika policije i vojske.

Inače, Knajslova je iz populističke Slobodarske stranke i više puta je isticala da Austrija i Rusija imaju odličnu saradnju.

Nakon vjenčanja, Putin će se uputiti ka Njemačkoj gdje treba da se sastane sa Angelom Merkel, njemačkom kancelarkom.

Putin zaplesao sa mladom 



Specijalni gost Vladimir Putin prusustvovao je venčanju austrijske ministarke spoljnih poslova Karin Knajsel (53). Sa mladom je i zaplesao.

Kako piše “Raša tudej“, Putin je na venčanje stigao sa ogromnim buketom cveća za mladu, a ubrzo su stigle i fotografije na kojima je zabeležen ples dvoje zvaničnika.

Pored Putina, “VIP“ gosti su i austrijski kancelar Sebastijan Kurc, vice-kancelar Hans Kristijan Štrahe i ministar Norbert Hofer.



Da podsetimo, Knajsel se udala u Salctalu na jugu Štajerske za biznismena Volfganga Majlingera (54), a Putinov dolazak glavna je vest u svetskim medijima. Zbog tog dolaska mnogi “dižu obrvu“, a Putin će pravo sa venčanja na sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

(Tanjug/B92)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

P.S. Monsanto - HAARP

18.08.2018 13:59

Ovo nije Putin, pogledajte malo bolje... Pa nije ni on lud!

ODGOVORITE
Name

Hm

18.08.2018 16:40

Jok, vidim tebe..

Name

Putinovo vrijeme

18.08.2018 15:33

Sta reci osim cestitati mladencima a Putin kao i uvijek na visini zadatka.

ODGOVORITE
Name

Koga

18.08.2018 20:18

ce zvati nego najmocnijeg covjeka svijeta ..sta bi htjeli snsd da zovu rudonju da pjeva..

Name

Mišo

18.08.2018 16:49

Bivša riba iz mladosti... Stare ljubavi su vječne ...

ODGOVORITE