Turci razbijaju "iPhone" čekićem

Turci su na dramatičan način stali iza svog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana poslije njegovog poziva da se bojkotuju američki proizvodi zbog povećanja tarifa na tursku robu, pa su počeli da razbijaju “iPhone” čekićem i prosipaju Coca-Colu u WC šolju.

Svijet 18.08.2018 | 12:19
Turci razbijaju "iPhone" čekićem
Na internetu se, pretežno pod sve popularnijim “heštegom” #TurkeyWillPrevail (Turska će prevladati) pojavilo više snimaka u kom ljudi pokazuju patriotizam i svoj stav prema globalnim brendovima iz SAD.

Spontana pobuna se najčešće ogleda u mirnijim primjerima, poput izbacivanja “američke frizure” kod frizera i promovisanja domaće brze hrane, ali neki idu u drugu krajnost i pucaju u telefone kompanije “Apple” ili ih, poredane na podu, uništavaju velikim maljem, prenose Novosti.

Novom trendu se priključuju i djeca, pa tako jedan dječak prosipa u toalet veliku flašu koka-kole.

U Turskoj su cijene duvana u listu, uglja, pirinča, kozmetike, alkohola i motornih vozila oštro skočile u kratkom periodu, navodi britanski Daily Mail, pa je bijes građana zbog politike američke administracije na čelu s  predsjednikom Donaldom Trampom razumljiv.

Pored toga lira nastavlja svoj strmoglavi pad. Nacionalna valuta je od početka godine izgubila 40 odsto vrijednosti, za šta Turska krivi Zapad.

(Vijesti)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Osvit

18.08.2018 10:57

Turci ce za odanost svom sultanu platiti ogromnu cijenu , nama je zbog poslusnosti umisljenom vozdu ostao samo goli zivot.

ODGOVORITE
Name

XXL

18.08.2018 14:29

VRLO DOBRO RECENO..BRAVO..ISTINA ZIVA..A BOGAMI SVE VISE..MRTVA.

Name

Dario

18.08.2018 14:53

Turska je lider u Svijetu koja se ne pokorava tako lako.

ODGOVORITE
Name

Sreten Glupi

18.08.2018 19:16

Ma sta ja mislio o Turskoj, ona je regionalna velesila i tesko je slomiti. Biti ce malih naprsnuca, ali Turska ce se brzo oporaviti. Nema napretka bez jakih vodja.

ODGOVORITE
Name

Fh

19.08.2018 08:01

Oni ma gdje da su,oni su slozni i vjeruju,jedni drugima a kod nas se sloga placa,porezima i oduzimanjem svega,da covjek,što zaradi, mora dati,da politicari,imaju za sebe i svoje potomstvo a narod,nek umire, od gladi.Bravo.

ODGOVORITE
Name

Kg

19.08.2018 08:17

Čuj razbijaju telefon,pa misle da ce amer dati opet,nestalo im para i opet hoće jos.Neda vise Tramp.Lupali il ne lupali,što je dosta,dosta je.

ODGOVORITE