Sinsinati: Federer, Delpo, Gofan i Čilić u 1/4-finalu!

Švajcarski klasik – Federer protiv Vavrinke u 1/4-finalu.  Rodžer Federer, drugi teniser sveta, pobedom nad Leonardom Majerom plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju.  Huan Martin del Potro plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Sinasinatiju, pošto je u tri seta savladao Australijanca, Nika Kirjosa.

Tenis 17.08.2018 | 21:25
Sinsinati: Federer, Delpo, Gofan i Čilić u 1/4-finalu!
Argentinski teniser slavio je posle velike borbe i po setovima je bilo – 7:6 (4), 6:7 (6), 6:2.

Del Potro će u borbi za finale igrati protiv Davida Gofana, koji lakše nego što se očekivalo savladao Kevina Andersona. Belgijanac slavio je posle 78 minuta igre – 6:2, 6:4.

Plasman u narednu fazu obezbedio je i Marin Čilić, koji u tri seta savladao ruskog tenisera Karena Hačanova.

Marinu je za prolaz među osam najboljih bilo potrebno dva sata i 41 minut igre – 7:6 (5), 6:3, 4:6. Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv Pabla Karenja Buste.

Svitolina, Halep i Bertens u četvrtfinalu Sinsinatija! Ni za njih tri nema odmora večeras, pošto bi trebalo da, kao Đoković odigraju i meč za polufinale.

Prva teniserka sveta, Simona Halep bez većih problema završila je posao u trećem kolu prestižnog turnira u Sinsinatiju.

Rumunka se plasirala u četvrtfinale pošto je savladala Australijanku Ešli Barti sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4, a sada je čeka opasna Ukrajinka Lesija Curenko. Taj meč koji je takođe planiran za ovaj takmičarski dan zbog velikih probema sa padavinama u četvrtak koje su napravile veliki haos u rasporedu mečeva.

Među osam najboljih očekivano se našla i Ukrajinka Elina Svitolina koja je sa dva puta po 6:4 bila bolja od doamće takmičarke Amande Anisimove. Svitolina bi u nastavku večeri trebala da odigra duel za polufinale protiv Holanđanke Kiki Bertens koja je bila bolja od Estonke Anet Kontaveit rezultatom 6:3, 2:6, 6:3.

Švajcarski klasik – Federer protiv Vavrinke u 1/4-finalu. Rodžer Federer, drugi teniser sveta, pobedom nad Leonardom Majerom plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju.

Švajcarski teniser prvi set dobio je za samo 24 minuta igre (6:1), dok se u drugom nešto više mučio na servis Argentinca.

Majer se odlično držao i uspeo je da izbori taj-brejk. Iako je 13. gem krenuo sa duplom greškom i gubio sa 5:1, Leo je uspeo da dođe do 6:6. Međutim, Rodžer je napravio odmah mini brejk i potom asom došao do pobede.

Protivnik u borbi za polufinale biće mu niko drugi nego sunarodnik Stan Vavrinka.

Trostruki Gren slem šampion u osmini finala savladao je Martona Fučoviča u dva seta – 6:4, 6:3.

Vavrinka je odigrao odličan meč i zasluženo se plasirao u naredno kolo. U svakom od po setova napravio je po jedan brejk i to mu je bilo dovoljno za pobedu.

Meč između Federera i Vavrinke na programu je istog dana u Sinsinatiju, samo će po srednjoevropskom vremenu taj meč početi u noći između petka i subote.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar