"Budite humani, pružite pomoć"

Helsinški odbor za ljudska prava pozvao je građane Bosne i Hercegovine da se, prema migrantima, odnose humano, pomažući i solidarišući se sa ljudima koji su u nevolji.

Bosna i Hercegovina 17.08.2018 | 12:22
"Budite humani, pružite pomoć"
HO je ukazao da građani BiH nikad ne bi trebalo da zaborave podršku, saosjećanje i ohrabrenje koji su i sami dobili tokom rata u BiH, prije 25 godina.

"Očekujemo od institucija na nivou BiH, da efikasno preduzmu sve potrebne korake kako bi Bosna i Hercegovina ispunila svoje međunarodne obaveze, prema migrantima, posebno da stvore neophodne preduslove za bezbjedan smještaj i adekvatnu brigu o njima.

Najoštrije osuđujemo sve prizemne i licemjerne pokušaje zloupotrebe i iskorištavanja migrantskog pitanja, u svrhe prikupljanja političkih poena, plasiranje uznemiravajućih glasina u javnosti, te izazivanje vjerske i rasne netrpeljivosti". 

Helsinški odbor pozvao je građane da ne dopuste da ih neodgovorni i bezobzirni političari manipulišu, izazivaju strah, nepovjerenje i mržnju prema imigrantima, zloupotrebljavajući globalni problem migracije u dnevno-političke svrhe. 

(BN) 



Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

re

17.08.2018 10:31

Jest vala. I mi smo spakovali po dvije kese i krenuli 6000 km pješke. Žene i djecu smo ostavili da ratuju!

ODGOVORITE
Name

E

17.08.2018 15:01

Kada bi svi bogatasi ovoga svijeta bili humani, problem bi bio rijesen. Pare imaju, ali i srce od kamena.

ODGOVORITE
Name

Re e

17.08.2018 18:21

Davali su i nasi bogatasi pa kad se rat zavrsio tuzili VRS i RS i naplatili s kamatom, zato sad tehnicki pregledi, pumpe, praonice, auto saloni, osiguranje, kafici, slasticarne ...... sve covjek ima, nekom rat nekom brat.

Name

re e

18.08.2018 08:40

Interesantno,bliza im Evropa od bogate S.Arabije i Kuvajta??

Name

BOBA

17.08.2018 21:47

NAŠE IZBJEGLICE SU ZABORAVILE KAKVI SU BILI NJIHOVA PAROLA JE BITNO JE SADA KAKO JE BILO KOGA TO INTERESUJE.ONI NAJVIŠE KOMENTARIŠU MIGRANTE.A NE ZNAJU DA SU BILI PUKA SIROTINJA .LAKO SE NAVIKNUTI NA DOBRO.NISU HTJELI U SELA NEGO U GRADOVE PA SADA NEKA PRIČAJU.ONI SE NAJVIŠE BOJE MIGRANATA.MOŽDA SMO SE I MI NJIH BOJALI,ŠTO SE I DOKAZALO.ČAST IZUZETCIMA.

ODGOVORITE