Pljusak zaustavio nalet Noleta! Danas dva puta na terenu?!

Pljusak zaustavio nalet Đokovića, meč s Dimitrovim odložen! Novak Đoković u osmini finala Mastersa u Sinsinatiju igra protiv prošlogodišnjeg pobednika Bugarina Grigora Dimitrova - 2:6, 6:3, 2:1.  Novak na terenu jednom, možda i dva puta! Đoković i Dimitrov će završiti meč osmine finala predveče, a potom će pobednik imati samo duel između Federera i Majera da se odmori i pripremi za četvrtfinale sa Raonićem.  Kiša pomerila, pa prekinula Noleta i Grigora! Novak Đoković i Grigor Dimitrov morali da prekinu meč 3. kola u Sinsinatiju zbog kiše. Nole u trećem setu (2:6, 6:3) vodi 2:1. . .

Tenis 17.08.2018 | 11:00
Pljusak zaustavio nalet Noleta! Danas dva puta na terenu?!
Meč je po drugi put prekinut zbog pljuska pri rezultatu 2:1 za Đokovića u 3. setu i napravljenog brejka, i odložen je za petak.

Đoković je u drugom kolu pobedio Adrijana Manarina u tri seta 4:6, 6:2, 6:1, dok je Dimitrov savladao Mišu Zvereva 7:6 (5), 7:5.

Bugarski teniser nema pozitivan skor sa Đokovićem jer je dobio samo jedan od osam međusobnih duela, ali je imao samopouzdanja pred meč trećeg kola Sinsinatija. 

"To je Novak, on može da uradi sve. Počeo je da pronalazi svoj momentum i igra dobro. Igra se na dva dobijena seta i dopadaju mi se moje šanse", rekao je Dimitrov, koji je u Sinsinatiju dobio devet od poslednjih deset mečeva u Sinsinatiju. 

Đoković nije bio zadovoljan kako je odigrao prve mečeve, ali i dalje ima najviše ciljeve. 

“Stvarno želim da osvojim ovaj turnir. Još uvek sam na turniru i možda ću biti u prilici da igram za titulu. Ali definitivno moram da igram bolje nego što sam igrao prvih nekoliko mečeva. Definitivno sam motivisan da odem daleko na ovom turniru", rekao je Đoković. 

Novak je na startu delovao sigurno, lako je dobio gem na svoj servis, ali onda je Dimitrov počeo da dominira. 

Ili je Đoković počeo mnogo da greši. Nije ga služio bekhend, njegovo najjače oružje, dok je Bugarin bio odličan na servisu i imao je veliki broj “ubačenih” prvih servisa. Novak je igrao prilično slabo, servis mu je odjednom postao opasan samo na momente, udarci su mu bili neubedljivi, imao je ogroman broj neiznuđenih grešaka, iako je s vremena na vreme savršeno pogađao linije. 

I ono što je zanimljivo, Đoković je gubio i nije skidao ironični osmeh s lica. Prvi set osim tog uvodnog gema kao da nije ni igrao. 

U drugom setu Novak je promenio opremu, zelenu majicu je zamenio belom, i biće da nema veze, ali Đoković je zaista zaigrao bolje. Ali, u isto vreme i Dimitrov je pokazao svoju ćud, počeo je mnogo da greši, imao previše neiznuđenih grešaka, iako je prvi uzeo brejk. Nakon toga Novak je počeo da pogađa linije, da napada Bugarina bekhendom i forhendom, a ovaj je grešio čak i u smečevima koje mu je Novak servirao kao na tacni. 

I samo što je Đoković izjednačio na 1:1 u setovima usledila je provala oblaka. Delovalo je da će meč moći da se nastavi, prognoza je govorila da je u pitanju prolazno naoblačenje, međutim, usledio je pravi potop I igrači su poslati u svlačionicu. 

Po povratku na teren Novak se "nije ohladio", nastavio je da pritiska Dimitrova, ali je novi pljusak prekinuo nalet Đokovića i igrači su ponovo morali u svlačionicu, a meč je definitivno odložen. 

Za sada, kiša je pomerila program na Mastersu u Sinsinatiju za jedan dan.

(10) Novak Đoković i (5) Grigor Dimitrov trebalo je da počnu svoj meč osmine finala u četvrtak uveče, prve poene odigrali su posle ponoći, pa morali nazad u svlačionice, da bi organizator definitivno odložio sve duele u obe konkurencije kada je pljusak počeo ponovo u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu.

Tačno sat vremena i 30 minuta su Novak Đoković i Grigor Dimitrov u četvrtak igrali tenis na glavnom terenu u Sinsinatiju, kada je ponovo počela da pada kiša.

Meč je bio planiran da počne u 21 sat po srednjeevropskom vremenu, ali je upravo zbog lošeg vremena start pomeren tek posle ponoći. Ni to nije bilo dovoljno da saznamo četvrtfinalistu iz ovog dvoboja.

Do prvog prekida je došlo kada je Đoković izjednačio na 1:1 u setovima, odnosno taman kada je poslednji osvajač Vimbldona počeo da igra šampionski protiv aktuelnog prvaka Sinsinatija.

Posle duže pauze, duel je nastavljen i taman kada se zahuhtao treći set, a Nole oduzeo servis rivalu i poveo 2:1, usledio je novi prekid. Nakon 21 minuta igre od povratka na teren.

Dimitov je prvi set rešio posle dva brejka, za tek nešto više od pola sata. Kada je peti teniser sveta i u drugom setu oduzeo servis Đokoviću, delovalo je da meč neće potrajati i da će se vrlo brzo završiti deveti međusobni susret srpskog i bugarskog tenisera.

Međutim...

Novak je prvo uspeo da anulira prenost Dimitrova, a zatim i da drugim uzastopnim brejkom stigne na korak od osvajanja seta. Tako je i bilo. 

U silnoj kolekciji trofeja sa masters turnira, Đokoviću nedostaje jedan – Sinsinati. 

Srpski teniser je tačno 30 puta pobeđivao na turnirima iz serije 1.000. Ima pehare iz osam od devet gradova u kojima se održavaju – Indijan Velsa, Majamija, Monte Karla, Madrida, Rima, kanadskog Rodžers kupa, Šangaja i Pariza, ali ne i iz Ohaja.

Inače, Srbin je čak pet puta dolazio do finala i sve do jednog je izgubio. Neprelazne prepreke bili su tri puta Rodžer Federer i dva puta Endi Marej. Nole nikada u finalu nije uspeo ni set da dobije.

Poslednji put je do meča za titulu stigao 2015. godine.

Još jednom ponavljamo, naš as u tom trenutku imao je prednost u trećem setu 2:6, 6:3, 2:1 i nastaviće servisima osmi okršaj sa bugarskim teniserom. koji brani titulu u Sinsinatiju, kada svoj meč na "Centralnom stadionu" odigraju (1) Simona Halep i (16) Ešli Barti. 

Rumunka i Australijanka će početi u 17.00 po našem vremenu, potom će Đoković i Dimitrov dovršiti svoj meč osmine finala, a onda pobednik imati samo duel između (2) Rodžera Federera i Leonarda Majera da se odmori, oporavi i zagreje za četvrtfinale u kom već čeka Miloš Raonić.

Naravno, i ovaj naknadni raspored mogla bi da poremeti nova kiša. Masters u Sinsinatiju, jedini koji nedostaje Đokoviću, igra se za nagradni fond od 6,3 miliona dolara.

Rezultati osmine finala:

Raonić - Šapovalov 7:6, 6:4
Đoković - Dimitrov 2:6, 6:3, 2:1 prekid

Karenjo Busta - Hase 6:4, 6:2
Čilić - Hačanov 7:6, 3:6, 1:1 prekid

Anderson - Gofan odloženo
Kirjos - Del Potro odloženo

Vavrinka - Fučovič 2:1 prekid
Federer - Majer odloženo

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar