LE: Partizan u plej-ofu, a tamo ga čeka Bešiktaš!

Fudbaleri Partizana pobedili su Nordsjiland i u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope: Partizan – Nordsjiland 3:2 (3:1).  Partizan ide u Istanbul, po evropsku jesen! Crno-beli pobedili Nordsjiland i u revanšu (3:2) i tako ušli u plej-of za grupnu fazu Lige Evrope. Naredni rival je Bešiktaš.  Čika Duško, ovo je za tebe! Na 34. godišnjicu smrti jednog od najčuvenijih navijača Partizana, crno-beli pobedili Nordsjiland (3:2) i osigurali plasman u plej-of Lige Evrope protiv Bešiktaša.

Fudbal 16.08.2018 | 23:20
LE: Partizan u plej-ofu, a tamo ga čeka Bešiktaš!
Izabranici Zorana Mirkovića u prvom duelu u Danskoj slavili su sa 2:1.

Partizan će sledećeg četvrtka biti domaćin Bešiktašu u plej-ofu za Ligu Evrope, jer su Turci uprkos porazu od 1:2 od LASK-a prošli u narednu rundu, jer su u prvom meču pobedili sa 1:0.

Zoran Mirković, šef stručnog štaba Partizana, odlučio je da revanš utakmicu sa Nordsjilandom počne ista ekipa koja je igrala i u Danskoj, ali početak nije bio dobar za crno-bele. U potpuno mirnom početku utakmice, gosti su iz prve akcije ušli u šansu, koju je Olsen materijalizovao golom u 9. minutu. I s tim rezultatom Partizan bi išao dalje, ali kiks s početka meča mogao je da se negativno odrazi na psihu ekipe. Na sreću crno-belih, Miletić je samo dva minuta kasnije izjednačio na 1:1, iskoristio je centaršut Jankovića i glavom sproveo loptu u mrežu.

Partizanu je tada pao kamen sa srca, počeo je da igra, ekipa je promenila izgled, razigrao se Danilo Pantić. On je prvo pripremio priliku Jankoviću da se upiše u strelce za 2:1, a potom se upisao i kao asistent prilikom pogotka mladog Svetozara Markovića. Crno-beli su ponovo glavom pogodili mrežu i na poluvreme su ispraćeni zasluženim aplauzom od Grobara.

Nije u igri Partizana sve bilo blistavo, pravljene su neke greške u fazi odbrane, Danci su jednom pogodili i stativu, međutim, crno-beli su igrali, nešto se dešavalo na terenu, nisu bili anemični. Mnogi su se prisetili i vremena Ivana Golca, kada je Partizan igrao na gol više, pa kud puklo da puklo.

Tokom utakmice u Humskoj se više se osluškivalo šta se dešava u Lincu, jer je LASK vodio sa 2:0 protiv Bešiktaša, ali su Turci golom u 92. minutu malo pokvarili raspoloženje navijačima, koji bi više voleli da su Austrijanci bili protivnik u baražu. Dobra stvar je samo to što je Alvaro Negredo, koji je bio strelac, neće igrati u Beogradu, jer je posle pogotka dobio i crveni karton.

U 2. poluvremenu Partizan je ponovo imao imao pad u igri, kao što je to bio slučaj i u prvoj utakmici u Danskoj, ali i u nekim utakmicama Superlige. Kao da je neko na stadionu okrenuo prekidač i "valjak" je stao. Odrađivali su posao crno-beli usporili igru, povukli se i više nego što je bili potrebno i dozvolili Nordsjilandu da se razgoropadi, postigne gol preko Amona, a zatim da još nekoliko puta pripreti golmanu Stojkoviću.

Rikkardo Gomeš je imao dve dobre situacije u kojima je morao bolje da reaguje i postigne gol, međutim, previše opušteno je ušao u šanse, hteo je da ostavi utisak driblinzima, međutim, oni na kraju nisu imali nikakakv efekat.

Pad u igri i neiskorišćene šanse mogao bi Partizan skupo da košta protiv rivala kakav je Bešiktaš. Zato će trener Zoran Mirković morati da narednih sedam dana naporno radi na tome.

"Dupla" pobeda protiv Danaca, za preskakanje i treće prepreke na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope!

Posle trijumfa u Skandinaviji, ekipa Zorana "Bate" Mirkovića savladala je istog rivala i pred svojim navijačima, zakazavši tako dvomeč protiv Bešiktaša.

PARTIZAN - NORDSJILAND 3:2 (prvi meč 2:1)

U prvoj utakmici u Humskoj pod vođstvom novog trenera, crno-beli su dopustili gostima da povedu u 9. minutu, ali su reagovali dobro i brzo, pa je već za pola sata rezultat bio potpuno preokrenut, a plasman srpskog tima "overen".

Defanzivci "Parnog valjka", Nemanja R. Miletić (11. minut) i Svetozar Marković (35. minut) tresli su mrežu Danaca posle kornera, a Marko Janković je u međuvremenu iskoristio tačnu asistenciju Danila Pantića, pa se već od finiša prvog poluvremena nije ni postavljalo pitanje ko će proći u plej-of.

U tim momentima na stadionu je veće interesovanje bilo za dramatičan kraj utakmice u Lincu, gde je LASK vodio protiv Bešiktaša 2:0 do nadoknade vremena, kada je španski napadač Alvaro Negredo iskoristio asistenciju Pepea i ipak uveo favorita u 4. kolo.

Nakon što su saznali ime sledećeg rivala, crno-beli su imali nekoliko prilika da dokusure protivnika (Rikardo i Pantić) i nisu ih iskoristili, što je bio uvod u "već viđeni" pad u igri Mirkovićevog tima, koji protiv Bešiktaša sigurno neće biti tolerisan.

Poput prve utakmice protiv Nordsjilanda i kao na gostovanju Zemunu prošlog vikenda, Partizan je stao pred finiš. Danci su to iskoristili da smanje zaostatak golom Amona u 76. minutu i samo zahvaljujući dekoncentraciji Pedersena tri minuta kasnije na semaforu nije pisalo 3:3.

Crno-beli su postajali nervozniji dok im se okvir gola zatresao drugi put na utakmici, dobili su potom četiri žuta kartona u završnici (Zakarić, Nemanja R. Miletić, Kosović i Smiljanić), ali to nije uticalo na miran kraj utakmice i na još jedan trijumf srpskog predstavnika.

Posle Rudara i Trakaija, Partizan je tako ostavio za sobom i Nordsjiland, uoči najvažnijih utakmica crno-bele evropske sezone 2018/19.

Prvi meč protiv Bešiktaša crno-beli će sledećeg četvrtka odigrati pred svojim navijačima, a sedam dana kasnije gostovaće na Vodafon parku u Istanbulu.

Zoran Mirković probudio je Partizan i odveo ga u plej-of Lige Evrope. Crno-beli su i u revanšu trećeg kola kvalifikacija savladali danski Nordsjiland sa 3:2 (3:1) i zakazali dvomeč sa starim znancem, Bešiktašem. A suština svega što je Mirković do sada uradio sa Partizanom mogla bi da stane u jednu od legendarnih izjava ljubimca Grobara, Duška Vujoševića koja glasi:"Borba, bre!". A dodatnu težinu ovom trijumfu daje i činjenica da je ostvarena na 34. godišnjicu od smrti jednog od najpoznatijih navijača Partizana, Duška Radovića.

Večeras su crno-beli odigrali sigurno najkvalitetniju partiju od početka sezone, a da je Rikardo bio malo precizniji u nekoliko navrata, mogli su Danci i još gore da se provedu u Humskoj. Od one trome i uspavane ekipe na početku sezone pod Miroslavom Đukićem, Partizan je postao borben, igrači su imali onu iskru u očima koja ih je terala da ginu za svaku loptu, na svakom delu terena. I u prvih 70 minuta delovao je Partizan prilično sigurno, mada je jasno da je pred Mirkovićem veliki posao. Pogotovo s obzirom na renome sledećeg rivala, koji će u četvrtak gostovati u Humskoj.

Pored borbenosti, pokazalo se da je jedan od jačih aduta crno-belih igra iz prekida, jer su i prvi i treći gol postigli na taj način. Nordsjiland je uspeo da povede u devetom minutu, kada je Damsgard sjajnim pasom raspulutio odbranu Partizana, a Andreas Skov Olsen rutinski savladao Vladimira Stojkovića. Ali, ovaj put crno-beli ta situacija nije presekla i samo dva minuta kasnije usledio je gol desnog bekaNemanje Miletića, koji je večeras odigrao verovatno jednu od najboljih partija otkako je došao u klub. Njemu uz rame su bili Danilo Pantić zbog dve asistencije i Marko Janković - gol i asistencija.

A od tog trenutka do kraja prvog poluvremena, Partizan je manje-više lako kontrolisao situaciju. I onda periodu od 30. do 35. minuta, videli smo turbo varijantu crno-belih. Najpre je u kontranapadu Pantićproigrao Jankovića, a ovaj pogodio rašlje za potpuni preokret i olakšanje na tribinama. Posle još jednogPantićevog proigravanja iz kornera u 35. minutu mladi Svetozar Marković duplirao je prednost.

I sve je bilo mirno na terenu tamo negde do 15-ak minuta pre kraja. Do tada je Rikardo propustio još dve dobre prilike, nakon čega su se domaći uspavali. A Nordsjiland se polako podizao i još jednom je razotkrio ranjivost odbrane Partizana i to koliko Mirković još mora da radi sa ekipom. Amerikanac Džonatan Amon je u 76. minutu odlično reagovao pošto je prethodno Stojković odbranio jedan zicer i poslao odbitak u mrežu.

A onda opet nervoza, malo na terenu, malo i na tribinama. Taj drugi gol došao je svima kao dobar podsetnik da se ništa ne može dobiti na tacni, a valja napomenuti da je bilo još nekoliko situacija gde je Partizan "visio", kao recimo ona u kojoj je Zdjelar pogodio prečku sopstvenog gola.

Bilo kako bilo, Nordsjiland je Partizanova prošlost, a Bešiktaš je bliska budućnost. Mada su i Turci "visili" u Lincu protiv Laska, što se takođe pratilo u Humskoj i bilo je jasno kako su se navijači razočarali kad je istanbulski velikan u sudijskoj nadoknadi dao LASK-u gol za minimalni poraz i prolaz dalje.

Za kraj, s obzirom na simboliku datuma, navijači crno-belih večeras bi mogli da parafraziraju legendarnu izjavu Duška Radovića:

"Molimo igrače Partizana da sledećeg četvrtka pobede Bešiktaš, a ako ne mogu, onda drugi put, u Istanbulu".

PARTIZAN - NORDSJILAND 3:2 (3:1)
/Nemanja R. Miletić 11, Janković 30, Marković 35 - Skov Olsen 10, Amon 78/

Stadion: Partizan
Gledalaca: 15.000
Sudija: Tover Kristo (Estonija)

PARTIZAN: Stojković – Nemanja R. Miletić, Marković, Valjente, Nemanja G. Miletić – Zdjelar, Kosović, Janković (od 70. Đerlek), Pantić (od 81 Enake), Zakarić (od 81. Smiljanić) - Gomeš.

NORDSJILAND: Larsen – Bartolec, Pedersen, Kofod, Donjoh (od 58. Amon) – Skovgard, Olsen, Vestergard, A. Damzgard (od 58. Jensen), M. Damzgard - Kudus (od 68. Jakobsen).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar