LE - Mirković: Izbacili smo odličnu ekipu!

Zoran Mirković, trener Partizana, rekao je da je zadovoljan prolazom u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.  Mirković o Bešiktašu: To je što je. . .  "Čeka nas velika ekipa", svestan je trener Partizana teškog zadatka koji čeka njegov tim.

Fudbal 17.08.2018 | 09:45
LE - Mirković: Izbacili smo odličnu ekipu!
"Mogu da budem zadovoljan rezultatom i prolazom. Izbacili smo odličnu ekipu, nismo ušli kako treba, ali posle toga smo bili dosta agresivni i radili smo ono što smo se dogovorili", rekao je Mirković za TV Arena sport posle meča.

Partizan je u trećem kolu eliminisao danski Noršelan ukupnim rezultatom 5:3.

"Desio se taj pad u poslednjih 10-15 minuta, ali smo se možda i svesno povukli, a malo nam je i nedostalo snage", kazao je on.

Partizan će u narednom kolu igrati protiv Bešiktaša, koji je izbacio LASK.

"To je što je. Imamo do četvrtka vreme da pripremimo utakmicu. Velika su ekipa, ali imamo vremena".

Dve pobede Partizana protiv danskog Nordsejlanda odvele su Partizan u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Posle 2:1 u gostima, crno-beli su slavili 3:2 kod kuće i obezbedili dvomeč sa Bešiktašom.

Klub iz Turske je favorit, međutim, namučio se da izbaci austrijski LASK. Tek golom u nadoknadi izbegnuta je eliminacija!

Bez obzira na to, Zoran Mirković je oprezan pred dolazak crno-belih iz Istanbula (prva utakmica igra se idućeg četvrtka u Beogradu).

"To je što je. Imamo nedelju dana da analiziramo protivnika i pripremimo utakmicu, čeka nas velika ekipa", izjavio je trener Partizana pred kamerom TV Arena Sport i zahvalio se publici na podršci protiv Nordsjelanda.

Prethodno se osvrnuo i na pobedu u revanšu sa Dancima.

"Izbacili smo jednu odličnu ekipu, nismo ušli u utakmicu kako treba, ali smo posle primljenog gola bili agresivni i zaigrali po dogovoru iz svlačionice. Imali smo opet pad u poslednjih 10 minuta, malo nam je i nedostajalo snage", ocenio je Mirković.

Nešto opširnije govorio je na konferenciji za medije.

"Bila je ta crna rupa poslednjih 15 minuta, što je malo zabrinjavajuće. Imali smo rezultat, imali smo sve, mislim da u tim momentima koliko god da ponesetaje snage, moramo da odregujemo drugačije. Sve u svemu, zadovoljan sam, izborili smo dve utakmice s Bešiktašem, do četvrtka imamo vremena da pripremimo tu utakmicu", rekao je Mirković, a prenosi Beta.

Novinare je zanimalo kako bolje spremiti ekipu duele sa turskim timom.

"Kako se osvežiti? Tu je medicinski blok, imamo do četvrtka vremena".

Upitan da li vidi napredak svog tima, Mirković je kazao da vidi, ali da ima još mnogo toga da se popravi.

"Igrači su koncentrisani, slušaju šta treba da rade i to sprovode na terenu... Imaju želju i, verujte mi, radimo naporno. Vidi se napredak. Znači mnogo tri vezane pobede, nije bila sjajna situacija pre 15 dana, rekao sam onda, a ponavljam i sada, to nam treba, stiče se samopouzdanje, a onda je i igra bolja i po logici stvari tu su i rezutati".

Moguće odlaganje utakmice protiv Rada

Mirković je najavio da će Partizan najverovatnije tražiti od Superlige da se utakmica protiv Rada odloži za drugi termin, kako bi se crno-beli što bolje spremili za meč protiv Bešiktaša. Prvobitno je planirano da se ovaj duel 5. kola igra u nedelju od 19 časova u Humskoj ulici.

Strelac trećeg pogotka za crno-bele Svetozar Marković kazao je da je super osećaj dati gol.

"Utisci su super, postigao sam prvi gol u Evropi, pobedili smo i što je najvažnije odigrali smo svi dobro i prošli smo dalje. Ovo mi je drugi gol u timu Partizana, ne dajem često golove, ali nadam se da ću dati još puno", rekao je Marković.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar