LE: Olimpija ''protutnjala'' kroz Helsinki, slijedi Trnava! I još...

Ljubljanska Olimpija eliminisala je HJK iz Helsinkija ukupnim rezultatom 7:1 u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.  Partija života Ivana Tričkovskog, Avramovski poslao Olimpiju u Trnavu! Ufa jedva preživela gostovanje u Luksemburgu - 2:2.

Fudbal 16.08.2018 | 20:50
LE: Olimpija ''protutnjala'' kroz Helsinki, slijedi Trnava! I još...
Klub iz Slovenije na gostovanju u revanšu slavio je sa 4:1 čime je samo potvrdio prolaz u plej-of za grupnu fazu Lige Evrope.

Golove za Slovence postigli su Abas u 20. minutu, Avramovski u 72, Rafinja autogol u 75. i Brkić u nadoknadi vremena iz penala. Jedini pogodak za domaći sastav postigao je Kristantus u 85. minutu.

Prolaz narednu fazu obezbedila je i ekipa Kopenhagena, koja je pred domaćom publikom savladala CSKA iz Sofije sa 2:1. Istim rezultatom Danci slavili su i u Bugarskoj.

U narednom kolu Kopenhagen sastaje se sa Atalantom ili Hapoel Haifom. Najverovatnije će to biti italijnski klub, pošto je u prvom meču slavio sa 4:1.

Dalje prošli su još AEK Larnaka, RB Lajpcig, Ufa i češka Sigma.

Zvezdini Makedonci su se baš raspucali u popodnevnim mečevima kvalifikacija za Ligu Evrope. Navijači crveno-belih sigurno se sećaju Ivana Tričkovskog, momka koji u najmračnijem period kluba nije ostavio pozitivan utisak. Ipak, danas je izbušio ekipu Šturma I potvrdio veliki trijumf AEK-a iz Larnake – 5:0.

Kiparski predstavnik je deklasirao Austrijance, i najavio da će biti konkurentan u borbi za Ligu Evrope.Ivan Tričkovski je postigao tri gola I bio ubedljivo najbolji igrač domaćeg tima….

On je majstorisao na jednom kraju Evrope, a na drugom je zablistao Danijel Avramovski. Bivši vezista Crvene zvezde dao je veliki doprinos u trijumfu Olipije protiv Helsinkija. Zmajčeki su imali veliku prednost iz prvog meča (3:0), a danas su pokazali autoritet. Prvak Slovenije prošetao se Finskom. Ovoga puta bilo je – 4:1. Olimpija će narednog četvrtka igrati protiv Spartaka iz Trnave. Reklo bi se da Zmajčeki imaju šansu protiv Zvezdinog rivala.

Danijel Avramovski je postigao drugi pogodak. Međutim, najviše problema odbrani Helsinkija pravio je tamnoputi Abas.

Ufa je preživela gostovanje u Luksemburgu. Mada je u jednom trenutku domaći Progres izjednačio ukupan rezultat. Ipak, u 94.minutu Ufa je postigla drugi gol I stigla do spasonosnog remija.

Šampion Slovenije ušao je u formu poslije otkaza Iliji Stolici. Gazda Olimpije, srpski biznismen Milan Mandarić poslije eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona i loših igara na startu domaćeg  prvenstva na njegovo je mjesto postavio Lintu i to je urodilo plodom.

Olimpija je podigla formu, a to je potvrdila i eliminacijom Helsinkija u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ukupnim rezultatom 7:1.

Ogroman posao napravili su Slovenci u prvom meču u Ljubljani savladavši Helsinki 3:0, ali nisu se na tome zaustavili.

U četvrtak uveče golovima Abasa, Avramovskog , te autogolom Rafinje ekipa Olimpije savladala je Helsinki i u Finskoj, i to sa ubjedljivih  4:1.

Slovenački šampion u posljednjoj rundi kvalifikacija igraće protiv Spartaka iz Trnave, kojeg je Crvena zvezda eliminisala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U duelu autsajdera ruska Ufa odigrala je 2:2 sa Progresom iz Niderkorna i zahvaljujući pobjedi 2:1 u prvom meču izborila plasman u plej-of.

Vicešampion Luksemburga vodio je 2:1 sve do četvrte minute sudijske nadoknade, a onda je hrvatski fudbaler Ivan Paurević svojim drugim pogotkom na utakmici spriječio produžetke.

Ufa je tako u svom debitantskom nastupu u Evropi stigla na korak do grupne faze Lige Evrope.

Šestoplasirana ekipa ruskog prvenstva našla se u ovim kvalifikacijama pomalo srećno, jer osvajač  Kupa Rusije, ekipa Tosno nije imala evro-licencu, ali na žrijebu plej-ofa nisu imali sreće.  Da bi se plasirali u grupnu fazu, Ufa će morati da savlada boljeg iz duela Glazgov rendžersa i Maribora (prvi meč završen pobjedom škotske ekipe 3:1).

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ivan Tričkovski postigao je het-trik u pobjedi 5:0 AEK-a iz Larnake nad Šturmom, a Kopenhagen je još jednom rezultatom 2:1 savladao CSKA iz Sofije i tako opravdao ulogu favorita.

REZULTATI 3. KOLA:

Kairat – SIGMA 1:2 (0:1), prvi meč 0:2

Progres – UFA 2:2 (1:0), prvi meč  1:2

AEK LARNAKA – Šturm 5:0, prvi meč 2:0

Helsinki – OLIMPIJA, 1:4 (0:1)  prvi meč 0:3

KOPENHAGEN – CSKA Sofija 2:1 prvi meč 2:1

Krajova – RB LAJPCIG trenutno 1:1, prvi meč 1:3

Od 19.00:

Kluž – Alaškert prvi meč 2:0

Suduva – Spartaks prvi meč 1:0

Mitjiland – Nju Sejnts prvi meč 2:0

APOEL – Hapoel B. Ševa prvi meč 2:2

Kukeši – Torpedo prvi meč 2:5

Molde – Hibernijan prvi meč 0:0

Zenit – Dinamo Minsk prvi meč 0:4

Žalgiris – Sevilja prvi meč 0:1

Od 19.30:

Makabi T. Aviv – Pjunik prvi meč 0:0

Lucern – Olimpijakos prvi meč 0:4

Od 19.45:

 Lask – Bešiktaš prvi meč 0:1

Dinamo Brest – Apolon prvi meč 0:4

Od 20.00:

Zrinjski – Ludogorec prvi meč 0:1

Didelanž – Legija prvi meč 2:1

Atalanta  - Hapoel Haifa prvi meč 4:1

Bronbi – Spartak prvi meč 2:0

Bazel – Vitese prvi meč 1:0

Od 20.15:

Leh – Genk prvi meč 0:2

Maribor – Rendžers prvi meč 1:3

Od 20.30:

 Steaua – Hajduk prvi meč 0:0

Partizan – Nordsjeland prvi meč 2:1

Rapid – Slovan prvi meč 1:2

Fejnord – Trenčin prvi meč  0:4

Gent – Jagijelonija prvi meč 1:0

Rozenborg – Kork siti prvi meč 2:0

Od 20.45:

Bordo – Mariupolj prvi meč 3:1

Barnli – Bašakšehir prvi meč 0:0

Rijeka – Sarpsborg prvi meč 1:1

Od 21.00:  

Valur – Šerif prvi meč 0:1

Od 21.30:

 Braga – Zorja prvi meč 1:1

*velikim slovima označeni su klubovi koji su prošli u narednu rundu

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar