Zvezda se obratila UEFA, traži odlaganje kazne!

Šansa da crveno-beli dočekaju Salcburg uz prisustvo publike nije velika, ali postoji. . .

Fudbal 16.08.2018 | 20:15
Zvezda se obratila UEFA, traži odlaganje kazne!
Zbog rasističkih povika - kako je u UEFA okarakterisano skandiranje bivšem komandantu Vojske Republike Srpske, Ratku Mladiću - kao i zakrčenih stepenica na severnoj tribini stadiona Rajko Mitić, Evropska fudbalska federacija je nedavno ponovo kaznila Crvenu zvezdu. Ovaj put drastičnije nego pre, pošto su crveno-beli već bili pod uslovnom kaznom.

Odluka UEFA je da Crvena zvezda naredne dve utakmice na međunarodnoj sceni, u kojima je domaćin, igra pred praznim tribinama.

To znači da će srpski šampion narednog utorka u meču poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekati austrijski Salcburg bez publike, kao i u jednoj utakmici grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope.

Možda, ipak, ne bude tako...

Iz Zvezde je ovog četvrtka u UEFA poslata najava žalbe i zahtev za odlaganje kazne, što znači da i dalje postoji mogućnost da izabranici Vladana Milojevića imaju podršku sa tribina u utorak.

U klubu nam je, međutim, rečeno da šansa za takav epilog nije velika i da se mnogo veće nade polažu u to da iz Niona jave da je Zvezdi umanjena kazna i da će umesto dve, tribine biti prazne jednu utakmicu. Pomenutu protiv Salcburga.

Rok za predaju žalbe je naredni utorak, a Zvezdinom pravnom timu, kao i prošle zime kada jeuspešno ublažena kazna pred duel sa moskovskim CSKA, pomaže advokatska kancelarija Damjanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar