"Cojones" i bizarno prijateljstvo Košte i Ramosa...

"Sve što se dogodi na terenu, ostaje na terenu", rekao je Dijego Košta, posle još jednog prljavog duela sa kapitenom Real Madrida sa kojim je prijatelj u reprezentaciji Španije.

Fudbal 16.08.2018 | 21:45
"Cojones" i bizarno prijateljstvo Košte i Ramosa...
Zinedin Zidan je podneo ostavku, Kristijano Ronaldo otišao, a Serhio Ramos kao kapiten već u prvoj narednoj utakmici mogao da se uveri koliko će ova sezona biti komplikovana i puna iskušenja.

Real Madrid novog trenera Đulena Lopetegija, koji je zbog potpisivanja ugovora sa "kraljevskim klubom" smenjen sa mesta selektora Španije neposredno pred početak Mundijala u Rusiji, ubedljivo poražen je na premijeri u sezoni 2018/19 - veliki rival Atletiko Madrid bio je bolji u UEFA superkupu u Talinu.

Više od poraza, kakvih je bilo u mečevima sa "gerilom" Dijega Simeonea i pod Zidanom i pod Karlom Anćelotijem i pod Žozeom Murinjom, "kraljeviće" bi trebalo da brine "poker" golova u njihovoj mreži od kojih je polovinu smestio Dijego Košta.

Ramos i on imaju "bogatu" istoriju prljavih duela na terenu, gde je bilo i gađanja slinama (doslovce), a ništa manje žestoki nisu bili jedan prema drugom i sinoć u prestonici Estonije, Talinu, gde se radovao centarfor Atletika.

"On je veliki igrač, a mi smo prijatelji i zato sve što se dogodi na terenu, ostaje na terenu. Tamo nismo toliki prijatelji", rekao je Košta posle meča završenog u produžecima.

"Ali, kad se sve završi uvek se našalimo da je sve što smo radili bilo samo zato da bismo pomogli svojim timovima da pobedi. On obožava da pobeđuje, ali obožavam i ja", dodao je Košta, koji se sa Ramosom odlično slaže kada su zajedno u reprezentaciji Španije, baš kao i sa najtemperamentnijim fudbalerom Barselone, Đerarom Pikeom.

Evo jedne od brojnih "tuča" između dvojice prijatelja.



Osvajač Lige Evrope poslao je poruku i Realu i Barseloni, ali i celoj fudbalskoj Evropi, da će ove sezone biti ozbiljan konkurent za titulu prvaka Španije, tim pre što su dva najmoćnija španska kluba pretrpela ozbiljne promene u odnosu na prošlu sezonu - Real svakako više, mada je očigledno i da se Barsa nalazi u svojevrsnom periodu tranzicije nakon odlazaka Ćavija Ernandeza i Andresa Inijeste, a da se pre i posle toga nisu sva preskupa pojačanja pokazala kao dovoljno snažna da igraju u plavo-crvenom dresu.

Baš zato bilo bi pogrešno otpisati "Čolov" sastav, koji je u odnosu na prošlu sezonu postao samo još jači. Došli su Tomas Lemar iz Monaka (70 miliona evra), Rodri iz Viljareala (20), Nikola Kalinić iz Milana (14,5), Santijago Arijas iz PSV Ajndhovena (11), Đoni Kastro iz Selte (7), Antonio Adan iz Betisa (1) i Želson Martins iz Sportinga (slobodan igrač), a otišli Kevin Gameiro u Valensiju (16), Diogo Žota u Vulverhempton (14), Pjer Kunde u Majnc (7,5), Šime Vrsaljko na pozajmicu u Inter (6,5), Emilijano Velaskez u Rajo (1), dok su Gabi i Fernando Tores napustili klub u 35. godini kao slobodni igrači.

Sve u svemu, minus od 78,5 miliona evra na odlascima i dolascima dodatno upućuje na to da su "atleti" rešeni da napadnu trofeje u drugoj sezoni od selidbe sa "Visente Kalderona" na moderni "Metropolitano".

KO JE FAVORIT ZA OSVAJANJE PRIMERE?

Ono što će ih krasiti i dalje je - ratnički pristup, granitna odbrana i taman toliko golova u napadu za pobedu.

Košta to zove drugačije - "cojones" - što bi u prevodu značilo - "imati muda".

"Imamo 'kohones' da pobedimo svaki tim. Dugo smo čekali ovu pobedu i zato sam srećan" rekao je strelac gola koji je odveo meč u produžetke, u kojima su Saul Nigez i Koke dokusurili prvaka Evrope.

Ramos o Ronaldu...

"Objektivno, gubitak Kristijana nije dobar, ali klub mora da nastavi dalje i osvaja trofeje. Motivacija mora uvek da bude prisutna... Ronaldo je jedan od mnogih velikih fudbalera koji su otišli iz Reala, ali je uvek jačao klub. I Zidan je otišao i želimo im sve najbolje", rekao je Ramos, koji je upitan za to ko će biti Ronaldova zamena, rekao:

"Nije to pitanje za mene, već predsednika. Vrata za nova pojačanja su otvorena, ali mnogo bitnije je da taj ko dođe ima pravi mentalitet nego talenat".

Real je u finalima Lige šampiona 2014. i 2016. godine pobeđivao Atletiko, Košta zbog povrede nije mogao da pruži maksimum pre četiri godine u Lisabonu (4:1 posle produžetaka, gol Ramosa u 90. minutu za 1:1), dok je "revanš" dva madridska kluba u Milanu gledao kao fudbaler Čelsija (5:3 posle penala, takođe 1:1 posle 90 minuta).

"Hteli smo da ih nadigramo u evropskom finalu, važno je za samopouzdanje pre početka sezone. Imamo velike ambicije i možemo da ih ostvarimo napornim radom. Pojačali smo se i nadam se da ćemo još više napredovati".

Neumorni defanzivni vezista Reala, Kasemiro, nije bio srećan što se posle poraza od Atletika manje-više sve svelo na pitanja o odlasku Ronalda.

"Naravno da ne možemo da prikrivamo stvari, Kristijano je pokazao u Madridu da je najbolji na svetu. Ipak, sada je prošlost i ne smemo da razmišljamo o njemu, samo o igračima koje imamo. Osvojili smo četiri Lige šampiona u poslednjih pet godina, skoro sve trofeje i ne sme da postoji izgovor za poraz".

Brazilac Marselo video je i pozitivne stvari u porazu od Atletika.

"Mislim da smo bili dobri sve do produžetaka, imali smo loptu, igrali dobro kao tim, najbolje što smo mogli u ovom trenutku. Moramo da promenimo mišljenje svih i za to imamo celu sezonu. Ne dovodim igrače, a igrački kadar mi izgleda dobro. Bili smo ujedinjeni", naveo je Marselo.

La Liga 2018/19, u kojoj titulu brani Barselona, počinje već sutra (petak, 17. avgust), a Koštu i saigrače odmah čeka "vruće" gostovanje - "Mestalja" u ponedeljak uveče.

Parovi 1. kola:

petak

Đirona – Valjadolid
Betis – Levante

subota

Selta – Espanjol
Viljareal – Sosijedad
Barselona – Alaves

nedelja

Eibar – Ueska
Rajo Valjekano – Sevilja
Real Madrid – Hetafe

ponedeljak

Valensija - Atletiko Madrid
Atletik Bilbao – Leganes

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar