Vlada zaobilazi Čajniče

Male, lokalne zajednice kao Rudo i Čajniče jedva sastavljaju kraj sa krajem zahvaljujući i maćehinskom odnosu Vlade Republike Srspke prema njima i njihovim problemima, tvrdi načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić.

Republika Srpska 15.08.2018 | 21:33
Vlada zaobilazi Čajniče
On ističe da ova opština nije imala koristi ni od klirniškog duga Rusije prema BiH ni u drugim finansijskim pomoćima.

‚‚ I za ona sredstva pomoći koja su od Vlade Republike Srbije i predsjednika Vučića bila odobrena za pojedine opštine kriteriji nisu realno urađeni pa tako ruđanska i čajnička opština, koje su i granične prema Srbiji i Crnoj Gori, nisu upale u taj program, navodi Karadžić.

Prema Karadžićevim riječima i građani ove siromašne opštine plaćaju visoke cijene goriva ali povratka dijela sredstava za to nema godinama.

`Za 12 godina nismo od toga dobili ni jedne konvertibilne marke i lopate asfalta od Vlade RS za naše puteve , ` dodaje Karadžić.

Najveće bogastvo ove male opštine su šume pod jelom, smrčom i bukvom ali Republika i od njihove eksploatacije skida kajmak a opštini ostaju samo mrvice.

``Ta sredstva koja dolaze i onih deset odsto ne stižu u opštinski budžet na vrijeme i ako ova vlast ostane i ovako se nastavi našim građanima preostaje samo iseljenje iz opštine", objašnjava Karadžić.

On tvrdi da se godišnje u atarima opštine isiječe oko 80.000 metara kubnih oblovine, "ubere" zato oko 600.000 KM a Šumsko gazdinstvo `Vučevica` je za sedam mjeseci uplatilo u budžet samo 120.000 KM.

`Još o brizi Banja Luke za Čajniče. Premijerka Željka Cvijanović za osam godina nikad nije posjetila našu opštinu da se zainteresuje za njene probleme, a predsjednik Milorad Dodik pogotovo, a ministri ako dođu obiđu svoje ustanove", navodi Karadžić.

Zvaničnici Republike Srpske zaobilaze u širokom luku opštinu Čajniče ali zato redovno i vanredno stižu republičke inspekcije i revizori da nađu i dlaku u jajetu u opštinskom budžetu.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Roleks 12

15.08.2018 19:44

Sve iz razloga zato što opštine Čajniče i Rudo nisu pod vlasti snsd. Tako se Zeljka brine o opštinama u Republici Srpskoj koje ne pripadaju vladajućoj strukturi. 7 oktobra ih šaljemo u politcku proslost! VUKOTA DO POBJEDE!!!!

ODGOVORITE
Name

King

15.08.2018 20:34

Pa nek vas obilaze ti za koje ste glasali u vecini. Morate se malo potruditi i snaci. Kako Obren Petrovic saradjuje pa mu se isplati...

ODGOVORITE
Name

re king

16.08.2018 02:55

Ne obilaze ih ni oni

Name

roki

15.08.2018 22:56

Reintegracija u BiH je rjesenje. I Srbi u Sarajevu koji su ostali zive bolje od Srba koji su napustili svoj grad.

ODGOVORITE